Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kakšne vrste posojilo

Kakšne vrste posojilo

Pozdravljeni

Za nakup parcele (trenutno je to kmetijsko zeljišče) potrebujem 29.000 EUR posojila.
Posojilo bi s partnerjem odplačevala skupaj, vsak 1/2,
skupen obrok bi bil 710 EUR, pripravljena sva ‘prestopiti’ oz. postati komitetnta.
Skupni mesečni dohodki so cca.2500 EUR, drugih posojil nimava.
Kakšne vrste posojilo priporočate (hipotekarno ali zavarovano pri zavarovalnici), kakšna bi bila trenutno ugodna obrestna mera?
In seveda pri kateri banki je smiselno povprašati (prilagam moj mail maslov)?

LP

Pozdravljeni!

Zavarovanje s hipoteko za vaš primer ni mogoče (vsaj jaz ne poznam banke), niti ne bi bilo smiselno. Gre tudi za relativno nizek znesek, glede na prihodke. Predlagam, da najamete kredit z dobo 4 let ali 5 let, lahko kako manj, ki ga zavarujete pri zavarovalnici. Povejte, da želite stanovanjski kredit. Ker ste zelo bonitetna stranka in ker ste pripravljeni prenesti poslovanje, lahko dosežete zelo ugodno obrestno mero. Ugodna obrestna mera za vas bi po mojem mnenju bila med 1.5 % do 1.8 % pribitka na Euribor ali Libor. Lahko se dogovorite za popust pri stroških, kot so za odprtje računa in še kaj.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close