Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšne zavese imate po prostorih?

Kakšne zavese imate po prostorih?

Živim še v stari hiši, za v novo hišo pa sem naročila izdelavo zaves in sicer samo za v spalnice. Za kuhinjo in dnevno sobo se mi zdi brez potrebe, saj ni direktno videti noter.
Naročila sem zavese iz poliestra, z živahnimi vzorčki v toplih barvah, da mi bo poživilo prostor. Kdo ve, kakšne zavese so sploh moderne, oz. kakšen je sedaj trend na področju opremljanja prostora. Sama se bolj ravnam po tem, kaj mi je lepo in meni všeč, ne kaj je moderno…

Ma jeb,ale te zavese. Pejd raj spat.

nimam zaves nobenih – za vsak slučaj sicer žaluzije, ki so dvignjene vedno. Imam nasproti blok z modeli, ki z daljnogledom čekirajo dogajanje :). Jaz potrebujem svetlobo, ki mi jo ta blok nasproti meni jemlje. Posledično žaluzij ne spuščam.
Če me gledajo, naj jim Bog pomaga :). Živim, kakor je meni ok, tako, da grem kdaj tudi gola čez stanovanje-poleti 🙂 izpod tuša. Če kaj vidijo naj, mene ne moti, če njih naj zamenjajo daljnogled z boljšo povečavo- se staram :).

Samo v spalnici imam zaveso. Kar iz ikee.

Mam jih povsod, edino kuhinjske sem odstranil…kakšne so? Stare verjetno, ne vem. So bile že v stanovanju, ko sem se vselil in enkrat sem jih celo opral. Aha, bolj belkaste so, evo😆

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Nimamo zaves, temveč plise senčila.

Čeprav na 3 strani ni sosedov, imam zavese, ker dajo prostoru mehkobo, vpijajo zvok in dodatno izolirajo okna. Sanjarim o dvojnih vratih iz dnevne sobe na vrt in zavesi, ki valovi v poletni sapi. Pa nimam takih dvojnih vrat.
Imam bele zavese iz Ikee. No, skoraj bele. Veliko vzorcev optično zmanjša prostor, in ni mi všeč, če je vse pisano. Za dnevno jih pa moram še kupiti. Te bodo tudi bele, a bolj debele, za dodatno izolacijo.

Klasične. S čudovito čipko.

V bivalnih prostorih imam velika panoramska okna in ja, imam zavese na vseh. Zakaj? Ker mi okna delujejo kot ogledala in nimam nobene potrebe, da se gledam v njih. In kakšne so zavese? So bele prosojne panelne zavese brez vzorcev, ob strani in na vrhu pa imam dekorativne v umazano beli barvi z všitimi kleklanimi čipkami. Ne vem, kaj je moderno, ampak meni so moje zavese všeč, pa po odzivih vidim, da tudi obiskovalcem.

v jedilnici imam rolo z nežnim vzorčkom
http://salonzaves.si/sl-SI/52733/rolo-zavese

v spalnici žaluzije plus temno zelena zatemnitvena zavesa, drugod samo žaluzije … ne maram zaves

Enako tudi jaz.

Zavese so mimo. Brez zaves se živi.

Imam zavese na vseh oknih razen v kuhinji in kopalnici. V kopalnici so okna iz motnega stekla stekla, kuhinja je pa majhna in zavesa mi je dajala klaustrofobičen občutek zato je zdaj tam nalepka za steklo. Sicer je pa večina zaves off belih ker sovražim belo barvo. Rada imam svojo zasebnost,, pa še v našem naselju smo čisto preveč natlačeni za moj okus. Da se me vidi v stanovanje-NO WAY!

Nikjer zaves kljub panoramskim oknom.
Smo jih imeli v prejšnji hiši. Pravi užitek je biti brez njih. Manj praha med drugim.

Mehkobo pridobiš tudi drugače.

Enostavne tanko tkane bele zavese do tal.
Z njimi ne poudarjam prostora, a so lep nežen dodatek v njemu.

Tudi mi v zgornjem novejšem stanovanju nimamo zaves. Na notranji strani imamo žaluzije in si čez njih težko predstavljam zavese. Sploh če bi bile zavese dolge 3/4 okna ali manj. Na tisto stran, kjer imamo nasproti Center starejših imamo še zatemnjena okna tako, da me ne morejo opazovati, čeprav vem da jih je to, zlasti nekatere zelo zanimalo. Ko so v CS izvajali mobing nad mano so tudi v pričo mene govorili o oknih brez zaves in občutek sem imela, da jim je nekdo govoril o našem stanovanju. Posmehovale so se in mi hotele dati slab občutek. Celotna skupina se je spravila name…počutiš se tako sam, nemočen. Ker ves da to ne bi smela biti njihova stvar. Ampak požereš in greš naprej….
Na drugo stran imamo sosede, ki želje po opazovanju naše družine ne kažejo in so OK. Oni imajo kratke zavese in občutek imam, da se ne obremenjujejo s tem, ce jih mi opazujemo. Nimamo tega interesa, pa tudi moti nas ne, če pogledajo proti nam. Mene moti le, če k nam gledajo iz Centra starejših, ker se iz tega norčujejo. Tega jim pa ne dovolim!!!! Nimajo primernega karakterja, da bi si zaslužili pogled v našo intimnost…

pozdravljeni.

jaz sem si tukaj kupila in sem zelo zadovoljna.

https://www.zavese.eu/kategorija-izdelka/zavese/

lep pozdrav Miša

Nikoli nismo imeli nobenih zaves. Čeprav smo v bloku , nas nihče ne gleda skozi okno. Zavese so mi preveč retro. Rada imam moderen minimalizem.

New Report

Close