Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšne zavese so in?

Kakšne zavese so in?

Pregledala sem že nekaj trgovin in katalogov, vendar me kakšne prav težke obložene zavese ne zanimajo. Rada bi bele in čim bolj prosojne, ob straneh pa tudi kake okrasne – čim bolj preproste, vendar v kaki oranženkasti barvi, da bi malo poživila prostor. Gre pa za 2 okni v dnevni in v istem prostoru je še jedilnica, kjer so vrata in okno. Ali imate prosojne zavese in tiste ob strani na isti palici? Mi kdo svetuje kako slikco?

Ne maram in nimam zaves.

Jaz tudi ne, a ker stanujemo v blokovskem nasleju jih moram imet in odločila sem se za prosojne panelne zavese, vse ostalo mi je grdo.

z vidika energetske učinkovitosti bi te opozoril, da razmišljaš o zavesah, ki imajo karniso umaknjeno s stropa – kar vsaj delno omogoča kroženje toplega zraka in s tem nižje stroške ogrevanja.
Primer : http://www.dekorativa.si/nabrane-zavese.html

Kot sem na hitro videl, so panelne vse do stropa, kar ni OK, ker se nato topel zrak nabira za zaveso (če je radiator spodaj).

tudi jaz živim v bloku pa vseeno nimam zaves 🙂
Trenutno niti rolet ali žaluzij.

Daj mi napiši mail, pa ti pošljem dve slikci.

Gre pa za bel voal z oranžnim vzorcem, zraven pa oranžna dekor zavesca oz. lahko daš tudi kakšno nebtralno belo oz. bež.

Napiši mail in ti jih pošljem v pogled…

Jaz sem se odločila za lamelne v dnevni sobi in so mi super.

Pa se panelne lahko pere?

tudi jaz živim v bloku pa vseeno nimam zaves 🙂
Trenutno niti rolet ali žaluzij.[/quote]

Mi imamo že vgrajene žaluzije in roleto, ne uporabljamo nilčesar od tega. Smo kot Nizozemci 🙂
Zavese pa so mi grde, nemoderne in jih ne želim imeti.

Panelne zavese so normailno pralne. Preprosto se jih sname (zgoraj je ježek trak), vzame ven utež in hopa v pralni stroj. Po pranju se vzame panele ven in se jih samo obesi.Likanje načeloma ni potrebno, za utež opravi svoje.

Če pa potrebuješ lamelne zavese, ki so pralne, jih dobiš pa tukaj: http://www.senios.si – ponujajo tudi pralne lamelne zavese.

Stanovanja brez zaves so mi grda, hiše pa še bolj. Imam zavese po vseh prostorih, bele, ki se vlečejo po tleh, ob straneh z nežnii vzorci. Ne predstavljam si življenja brez zaves.

Nežne, bele, kvalitetne zavese, so res najlepše. In mislim, da je stanovanje brez zaves mrzlo in neprijazno. Trenutno je pač taka moda, vendar se spreminja in zagotovo bodo zavese kar kmalu spet v modi.

Dvomim. Pa tudi magari – v mojem stanovanju jih ne bo in zaradi tega niti slučajno ni mrzlo.

Neke frfraste zavese, še manj pa kake težke, nasičene, pač ne grejo skupaj s trenutno modernim pohištvom brez barve in ostrih linij. Kar daje stanovanju hlad, je siva sedežna in 3 črne škatle na beli steni, ne pa odsotnost zaves.

Za avtorico: očitno imaš že dobro zamišljeno, kakšne zavese bi imela. Torej je čisto vseeno, če so trenutno “in” paneli, če ti niso všeč. Saj verjetno urejaš svoje stanovanje, ne?

Če že zavese, je lahka, tanka bela po mojem še najboljša izbira, ker jemlje še najmanj svetlobe. Oranžna ali marelična za v dnevni prostor pa tudi paše, da vnese nekaj življenja. Lahko jo ponoviš tudi na kaki okrasni blazini.

Jaz bi rekla tako: poslikaj sobo, pa s slikami v trgovino po vzorce. Se da zmenit, da neseš domov in preizkusiš v živo. Mogoče tudi s kako varščino, ampak zmenit se da. Če ne, greš pač v drugo trgovino.

Res pa upoštevaj, kar je napisal Dirkač. Daj raje kratke zavese, malenkost čez polico, ali pa pusti zgoraj prostor, da bo prišla toplota mimo.

Za kontakt: gorenjka1@gmail.com

New Report

Close