Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšne znamke?

kakšne znamke?

sem mal zmedena:
a so za po SLO za kartice znamke A in za pisma znamke B ali
so A tako za znamke kot pisma?

doma imam oboje, pa ne vem, katere uporabiti za kaj.

Meni je ravno včeraj uslužbenka na pošti rekla, da če na pismo napišeš naslov pravilno (saj veš – vse lepo poravnano v linijo in s presledkom med ulico in imenom pošte), lahko za pismo uporabiš tudi znamko A.
B so pa kao “kazenske”, za tiste, ki ne znajo pravilno napisat prejemnikovega naslova.

Jasno? :)))

Se mi zdi, da so A za dopisnice in B z pisma!

A znamke so za standardizirana pisma (glej na link Pošto Slovenije – kar zahtevna pravila, kako mora tako pismo izgledati), B pa za vsa ostala.

Če imajo gor aktualne podatke, so A znamke po 45, B pa po 52 tolarjev. Jaz za vsak slučaj, da naslovnikov ne “obdarim” s kakšno kaznijo za neustrezno opremljeno pošiljko, nalepim kar B. (je pa res, da se mi ne ljubi naštudirat pravil za tistih nekaj pisem na leto — če bi imela bolj masoven promet, bi pa najbrž jih…..)

lp tanja

Čeprav v službi pošto večinoma pošiljamo priporočeno, veliko papirjev pošiljamo tudi navadno.

Uporabljamo tako A kot B znamke:
– na koverto z dvema listoma, včasih tudi s tremi tanjšimi običajnega formata (A4) nalepimo eno A znamko; prav tako z A znamko oblepimo koverto z voščilnicami
– na koverto z več listi pa eno B znamko oz. več njih.

Do zdaj je še vsak prejemnik dobil našo pošto…

Menim, da lahko mirne duše izrabiš vso domačo zalogo znamk. Veselo pisanje!

New Report

Close