kakšne znamke?
Meni je ravno včeraj uslužbenka na pošti rekla, da če na pismo napišeš naslov pravilno (saj veš – vse lepo poravnano v linijo in s presledkom med ulico in imenom pošte), lahko za pismo uporabiš tudi znamko A.
B so pa kao “kazenske”, za tiste, ki ne znajo pravilno napisat prejemnikovega naslova.
Jasno? :)))
A znamke so za standardizirana pisma (glej na link Pošto Slovenije – kar zahtevna pravila, kako mora tako pismo izgledati), B pa za vsa ostala.
Če imajo gor aktualne podatke, so A znamke po 45, B pa po 52 tolarjev. Jaz za vsak slučaj, da naslovnikov ne “obdarim” s kakšno kaznijo za neustrezno opremljeno pošiljko, nalepim kar B. (je pa res, da se mi ne ljubi naštudirat pravil za tistih nekaj pisem na leto — če bi imela bolj masoven promet, bi pa najbrž jih…..)
lp tanja
Čeprav v službi pošto večinoma pošiljamo priporočeno, veliko papirjev pošiljamo tudi navadno.
Uporabljamo tako A kot B znamke:
– na koverto z dvema listoma, včasih tudi s tremi tanjšimi običajnega formata (A4) nalepimo eno A znamko; prav tako z A znamko oblepimo koverto z voščilnicami
– na koverto z več listi pa eno B znamko oz. več njih.
Do zdaj je še vsak prejemnik dobil našo pošto…
Menim, da lahko mirne duše izrabiš vso domačo zalogo znamk. Veselo pisanje!