Kakšni čevlji bolj udobni so zdaj in?
Ne maram kakih visokih petk in tudi ne kakih ozkih salonarjev. V službi pa naj bi bila vseeno urejena – niso nujni kostimi in salonarji. Kakšne čevlje priporočate? Prosim za kako slikco čevljev, ki se zdaj nosijo. Rada bi tudi kakšne lepe za zavezat.
Imam še en problem, nimam nobenih pametnih hlač. Nosim št. 38/40, imam pa kar dolge noge, v pasu nisem več preščipnjena kot nekoč, pa tudi stegen imam nekaj. Ko merim raznorazne hlače, jih pol sploh ne spravim gor, oz. sem prav povita v njih. Tako imam zdaj še največ hlač “ala” kavbojke – v več barvah, pa še pri teh je zdaj problem, ko so vse elastične – ko jih kupiš, so ozke, potem se pa prav grdo raztegnejo, pa še zdi se mi, da so mi prav vse malo prekratke. Kakšne hlače, tudi malo boljše, kupujete in kje, da so dovolj dolge – da imajo torej več dolžin in širin, pa da spet niso preveč poštirkane? (172 cm, 70 kg). Joj, sem se zdaj razpisala, ampak ugotavljam, da imam s čevlji in hlačami še največ težav. Če se komu da kaj napisat, bom zelo hvaležna.
Jaz tudi predlagam balerinke, sploh če si več ali manj v hlačah. Ker na krilo balerinke zelo težko lepo zgledajo (edino kakšno res dolgo, širše krilo + balaerinke so mi zdi Ok). Imam nogo 42, odkar obstajajo balerinke čisto fino živim, prej mi je bilo travmatičen tudi nakup čevljev (sami ozki salonarji z 10 cm petami).
Hlače pa ne vem, jaz sem velika 178 cm, tako da si lahko predstavljaš koliko težav imam pri dolžini. Probam deset hlač, pa tudi ene niso dost dolge, imam pa fobijo pred prekratkimi, res hočem da so dovolj dolge, ne samo za silo. Pa mal večjo rit, stegen pa nič, tako da iščem take ravne,ki so v bokih spuščene, da se stegen ne oprimejo. Največkrat dobim še v Mani.
Se pa tudi priporočam vsem naslednjim bralkam za nasvete kam po hlače. Ker sem sama prav tako več al manj v kavbojkah ker nič pametnega ne dobim v trgovinah oz. obupam po pomerjanju 15-tih prekratih ali v stegnih preozkih hlač.
Najprej tisti komentar o konf. številki. Ljube ženske, nismo več v jugi, da bi imela vse isto cifro. Danes se na trgu najde svašta, svakojake oznake, svakojaki modeli, kroji, cifre.
Jaz imam v omari Zarine hlače od številka 34 do 40, majčke od xxs do m, Narine srajčke od 0 do 2, vse odvisno od modela, materiala….
Kar se tiče fajn čeveljcev, si oglej stran Zara.si ali Mango.si. Osebno kupujem v Zari že nekaj let od visokih 12cm petk do balerin.
Meni so noro všeč tele, sem jih poskusila, pa so vendarle za ene 2,3cm previsoke pete… tako da čakam tudi jaz, da dobijo kaj novejšega….
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11706/en/zara-S2011/61144/197479/CANVAS{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2BSLINGBACKS
Jaz sem 175, pa še malo težja od vaju…..največ hlač dobim v orsayu, njihova 42 ali 44, mi je kot ulita, dolžina, kroj za rito in močna stegna…..pa tudi s oliver, dvoje črne elegantne imam od esprita 42 in so super, a ja tom tailor 42 mi je prav……
Čevlji pa balerinke v tisoč in eni obliki, kakšni malce lakasti za zavezat, kakšen bolj športen model…visokih pet pa ne nosim, sem prevelika v njih.
To se na hitro spomnim.
Saj se vse najde, samo kakšna zara, pa hm pa odpadeta.
http://www.global-b2b-network.com/direct/dbimage/50221854/Women_s_Shoes.jpg
http://www.global-b2b-network.com/direct/dbimage/50304387/Spring_And_Autumn__Sandals.jpg
VSE SE NOSI, špičaki, okrogli…. sam balerink ne, te so za najstnice. Balerinke za odrasle ženske zahtevajo poseben stil oblačenja in so predvsem za prosti čas, ne pa za v službo.
Visoka sem 177 in sem pričela kupovati v S’Oliverju, ker se mi ne da tekat po 20 trgovinah in nase vleči prekratke hlače. V petek sem si kupila en kostim in so mi dolžina 36 celo predolge, tako, da jih moram skrajšati, merjeno pa v petah. Meni je dovolj dolžina 34 od njih, konf. pa nosim 42. Tudi Esprit ima dovolj dolge, samo tam kupujem bolj na razprodajah.
Jao, tisto, kar je predlagala ‘vse se nosi’, sory, ne bi obula, če mi kdo šenka!!!!!
100000x raje navadne balerinke, kot to kar zgleda kot srednjeveška res pepelkina obutev, ta prva, ta druga kot za kakšne delavke v tovarni v obdobju prve svetovne vojne
Dejansko modne čevlje pri nas ima edino Zara, v takem modnem izboru, ki je dosegljiv za navadne žepe. Vse ostalo (Gucci, Miumiu, Prada, Chanel, so pač zgodba zase in novejši modeli se itak pri nas tako ali tako ne dobijo). Zara odlično imitira zadnje modne smernice v vseh smereh…
In obutev je ceni primerno relativno kakovostna, jaz imam ponavadi njihove čevlje 2 ali 3 sezone brez težav, potem že zaradi občutka ponošenosti zamenjam
Avtorica, si si ogledala stran?
Recimo takele (poglej tudi spodaj katere sem odklikala)
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11706/en/zara-S2011/61144/234557/SLINGBACK{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2BPATENT{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2BLEATHER
Tema je že kar precej stara, ampak kljub temu bi ti rada sporočila da če iščeš kakšen dober par čevljev obišči https://ceveljcki.si/21-zenski-cevlji