Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kakšni egoisti so eni ljudje

Kakšni egoisti so eni ljudje

Imela sem prijateljico, sedaj lahko rečem le kolegico/znanko. Po njeni ločitvi sva se spet začeli bolj družiti, dokler nisem spoznala da sem bolj kot ne mašilo. Tista ki vedno plača, pa tista, ki je dobra, kadar ni druge družbe. V enem letu ni uspela niti enkrat poklicati po telefonu, samo pozno zvečer je poslala kakšno sporočilo preko SMS, ko ji rečem da naj pokliče pa tišina. Zato sem tudi jaz prenehala s trudom, v enem letu sem jo le parkrat poklicala, vedno se ji je nekam mudilo. Odpikala me je v minuti. Ves hitim sem, ves sem ravno na obisku… Pa ima drugače časa na pretek, je na bolniški. Vse ok, razumem da se ljudje oddaljimo. tudi jaz s takimi ljudmi ne maram druženja, škoda mojega časa. Ampak tole me je pa šokiralo. Par dni nazaj reče preko SMS, da bi šla z menoj na morje v našo hiško za en teden poleti. Me je skoraj kap zadela, eno leto nisem bila vredna da bi me poklicala, niti na SMS ne odgovori, ker že pozabi vmes name, potem pa bi šla z menoj na morje? Sem ji to tudi rekla, sploh ni razumela. Sedaj pa vas vprašam, kako so ljudje lahko tako sebični, samo da je zastonj, bi se prišlepala , pa en teden sobivala s človekom, ki ga ni niti enkrat poklicala v enem letu, kljub temu da sem ji večkrat rekla po SMS, daj pokliči kaj. Prav razočarana sem nad ljudmi. Njo bom pa dala čisto na stran, sploh več ne šmirglam take izkoriščevalske ljudi.

Za ločenke velja, po uporabi zavrzi. Tako se obnašajo, tisti teden ko nimajo otrok, so vse sladke, naslednji teden ko imajo otroke jih ne dobiš na telefon, pa če bi gorelo. Zanimas jih ko imajo one čas. Videno stokrat.

Kaj sploh kompliciraš in ji karkoli razlagaš, reci, da nimaš časa in je.

nova
Uredništvo priporoča

Vrneš z ignoranco, se ne oglašaš več in ne odpisujem. Ko jo srečaš bodi hladna in reci da si zelo zasedena.

Egoizem je evolucijska zadeva in logičen za preživetje. A taki, ki s tem pretiravajo… se žal sami izločijo.
Tako da, ne bodi razočarana na splošno nad ljudmi zaradi tega – vsi smo – in moramo biti – egoisti.

Tej “kolegici” pa lahko direktno poveš, da je vajin odnos čisto preveč neuravnotežen za takšne podvige. Naj poskusi kje drugje.

Ljudje so egoisti, nismo pa vsi taki. Ignoriraj jo, niti na SMS sporočila ni ne odgovarjaj, škoda energije za tako kuro. Da jo ni sram.

A nismo tega ze pred casom brali?

Avtorica, točno to sem jaz doživela. Ignoranca z njene strani, poleti se pa spomni name, da bi prišla k nam na morje. Pa še cel tretma zraven še pričakuje. Eni ljudje so res počeni v gglavo. Mene bi bilo sram kaj takega sploh reči
Ene pa ni sram, sam na svojo lastno rit gledajo.

Taki so ljudje, mi pa naivni. V bistvo nas izkoriščajo za podporo, teptanje po nas, da laho grejo naprej.

Poznam dva, ki imata verjetno NOM. In je res težko, ker ima striktno samo on prav, vsi smo njemu na razpolago, njemu se godi krivica. Ni mu problem prosit za uslugo, ampak drugače pa če nisi ravno generalni direktor nečesa, nisi vreden, da te v javnosti pozdravi.
Če se takim lahko izogneš je najbolje, če se ne moreš pa bolje da si tiho.

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

Tudi jaz imam take prijateljice. Celo leto me ne povohajo, ko je treba na morje , zastonj v moj apartma; so pa vse priliznjene.

Takih se rešil 1,2,3, so pa bli razočarani potem, ker me niso mogli izkoriščat.

Jaz se pa cudim, da imam poleti veliko vec prijateljev, kot pozimi. Na racun mojega apartmaja na morju najbrz.


Hmm…ali pa.pač kolegi za dopustovanje…menda marsikateri to prakticirajo; cez leto prakticno nobenih stikov, v casu dopustov se pa skoraj vedno najdejo skupaj – ista lokacija, deljenje hiše ..meni ni, ni jih ap malo, ki jim je to cisto ok…

Zakaj si ji sploh odgovorila?
Jaz ji ne bi.
Tudi ko bi me klicala, se ne bi oglasila.

Potem bi pa cez cas, ko bi se ona umirils in bi bila jaz skucajno na dopustu na morju, mirno poslala sms, da sem bila ful zasedena, da res ni bilo casa, da ji odgovorim, ampak zdaj sem pa na dopustu in zal, ne morem sprejeti obiske, ker je hisa ze polna.

Ti si čustven vampir.

Ti si čustven vampir.
[/quote]
Zakaj je pa ona čustveni vampir? Finančni vampir je njena kvazi prijateljica, ki išče samo korist od ljudi.

Jaz pa ne razumem da se ljudje tako nizko spustijo. Brat ima hišo na Hrvaškem, pa nisem nikoli tja silila, raje plačamo in vemo da nismo nikomur dolžni. Oglasimo se na obisk, ne spimo pa tam. Eni pa bi vse zastonj, pa še kuhat jim moraš, al pa plačat kosilo, večerjo, pospravit. Ne razumem takih ljudi. A drugače te se pogledal ne bi.

Ker ne bo imela koristi od tebe so bo nehala priložnostno vsiljevati.
Raje prva zamera. No saj glede na to, da po tolikih letih pišeš da, sta napredovali od prijateljice do znanke. Škoda časa in truda za take.

New Report

Close