Kakšni psi so hrti?
Zanima me predvsem mali italijanski hrt ter whipet. Zelo všeč so mi ti psi taki elegantni , kar berem o karakterju je tudi vse ok..rabijo velko gibanja to mi je jasno ampak kakšni so ko so notri v stanovanju- so umirjeni ali hiperaktivci? Vseč so mi psi ki so umirjeni ko so v stanvanju- saj vem da je pomembna tudi vzgoja…je pa tudi odvisno od pasme…svetujte
Moj hrt v stanovanju spi, najraje v naročju na kavču, zunaj je pa šprinter – hitro teče par minut, potem pa najraje krte koplje ali pa potok raziskuje. Je cartljiv in obožuje otroke. Rad se igra z žogo in božanja nima nikoli zadosti. Je pa večji pes, ne whipet. Pa posvojili smo ga, ampak nas je takoj vzljubil. Ni moj prvi pes, je pa prvi hrt, ki ga imam.
Dobra prijateljica ima dva angleža. Skulirana psa in zelo notranje mirna. Zato vsaj kakor se mi dozdeva da moraš biti za hrta tudi miren notranje. Drugače pes trpi ob ljudeh, ki so živčni. Pri njej sta psa veliko zunaj ker imajo res veliko posestvo. Nista rada notri. Oba sta tudi dobra čuvaja. Verjetno to pride do izraza ker imata možnost. Na povodcu hodita zelo lepo samo ko zagledata srno, zajca pa se vidi njihov izredni lovski nagon. Samo prijateljica jih zna v sekundi umiriti. Da bi se pa cartala pa ona nič ne reče v hiši imata vsak svoj ležiče in najraje tu ležita, ko sta notri. Samo to je enkrat res omenila, da hrte ne priporoča ljudem, ki so živčni za vsak drek, ker bo pes trpel.
Jaz imam borzoja, psico. V stanovanju mirna, je sploh ne opaziš. Ven se ji na klasičen sprehod sploh ne da, tako da jo je treba včasih kar zvlečt (sploh zjutraj, ko se ji ne da vstat). Hodit zunaj se ji ne da, se ji zdi brezveze, fajn ji je samo, če je na sporedu tek. Ker pa je šprinter/kratkoprogaš to pomeni par hitrih krogov, potem pa leži in gleda v luft. Zbirčna pri hrani, nezaupljiva do tujih ljudi/ psov (ignorira, ne mara vtikanja vanjo), zelo močan lovski nagon.