Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšni so znaki pljučnice

kakšni so znaki pljučnice

A kdo ve kakšni so znaki pljučnice pri človeku?

http://vizita.si/clanek/bolezni/prepoznajte-prve-simptome-pljucnice.html

Pri meni je bilo to en teden vročine, ki je sicer zvečer padla, vsak dan pa spet narasla na okoli 39, pa zoprn kašelj, pa res res švohotnost. Šele peti dan sem šla k zdravniku, dobila antibiotike in bila po dnevu ali dveh boljše. Utrujena in zadihana sem bila pa še več tednov. Dolgo nisem prišla k sebi.

Pljuča so me bolela tako, da nisem vedela, če me boli hrbet ali pljuča. Vročina malo nad 37, nobenega apetita in čisto brez energije in moči. Pa suh kašelj.

mene je kar pokosilo. Očitno sem se od nekoga v množici nalezla, ker piše, da so nekateri nosilci pljučnice, pa sami ne zbolijo.Od doma sem šla zdrava, nazaj sem se komaj privlekla: sledi vročina, švohost, pri zdravniku odvzem krvi in visoka sedimentacija. Po tednu dni sem šla na kontrola krvi, sedimentacija še višja. Hitro me je poslal na rentgen pljuč, ki je pokazal pljučnico. Ležanje, kašljanje, postelja, postelja.
Potreh tednih sem šla na kontrolo in sem hotela delati, pa mi zdravnik ni dovolil. Rekel je, naj ostanem doma še teden dni , ker se pljučnica, vsaj moja oblika, rada ponovi. In sem ga ubogala, doma sem bila natanko mesec dni. Ja , je kar huda zadeva..
Kakršnekoli znake imaš, pojdi k zdravniku. S pljučnico se ni za hecat.

Pljuča ne bolijo. Boli lahko vnetje reberne mrene. Sicer pa pri pljučnicah ni vedno enako, je pomanjkanje energije ,hitra zadihanost zagotovo, vse ostalo je pa lahko različno. Sam sem menda sodeč po rentgenskih slikah in CT, ki pokažejo brazgotine imel že ne vem koliko pljučnic, pa za nobeno nikoli nisem vedel, se jih dojemal zgolj kot prehlad in zaradi tega slabo počutje in nisem niti k dohtarju hodil..

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Danes sem bila pri mami in je kašljala kot ne vem kaj. Vse se ji trga, sem mislila, da se bo zadavila. Torej kaj je to?

Kako naj pa mi to vemo? Lahko je vse od bronhitisa pa do tujka v sapniku.

Lani sem na nogah prebolela vsaj tri pljucnice. Pri zadnji so me le dali na rentgen, ki je to potrdil. Vrocine nisem imela. Le utujenost in nezno pokasljevanje ob jutrih. Kljub rentgenskemu posnetku je zdravnica odlocila, da naj hodom v sluzbo, saj ni vrocine. No, potem se je skompliciralo in sem bila doma en mesec, pomagal mi je pa najbolj pulmolog. Sem imela zelo sreco, da nisem fasala se astme.

počakaj še par let, morda se bo posledično pokazala pljučna fibroza…

močan kašelj, vročina (imela sem nekaj nad 38), in popolna zj******, utrujenost, neprimerljiva z utrujenostjo pri virozi. meni zdravnica sicer nicesar ni slisala, in je sele rentgen potrdil pljucnico. bila na bolniski 1 mesec, pa se po bolniski sem potrebovala kar nekaj casa da sem si fizicno opomogla.

New Report

Close