Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaksni tipi ljudi so v vezi

Kaksni tipi ljudi so v vezi

Pogumno mogoče že, pa te to tudi osrečuje? 🙂 Ker pogumno je lahko tudi to, da ostajaš v neki zvezi, kjer te veže le še skupni kredit. :)[/quote]

In dokler si z nekom v vezi imaš z njim odnos, kakršenkolipač in upanje, da lahko še kaj izboljšaš.[/quote]
In zivljenje gre mimo,ko upas,da se bo kaj izboljsalo.Ampak razumem,z moskega stalisca to pomeni,da vsaj mas lahko reden ali malo manj,sex pa oprano…:)))

@Ona

Najpej rahel uvod okoli samskih. Razlogov zakaj so ljudje samski je skoraj toliko, kolikor je samskih ljudi. Nekega enotnega pravila zakaj so samski ni. Ko boš spoznala to, se ne boš sekirala ali počutila pizadete, kaj si o tvoji samskosti mislijo neki anunimusi na forumu, vaške opravljivke, kofe čvekarice v službi, sorodniki in celo lastni otroci. Najprej moraš spoznati, da je najbolje imeti načelo… “Ljudje, imate svojih problemov več kot dovolj, zato se ne ukvarjajte z mojimi, še manj pa z mojimi užitki.”

Pa sedaj okoli tistih v zvezi. Tudi tukaj iskati neka pravila, ki bi držala za vse zveze ravno ni. Imaš vse mogoče razloge. Želimo si (kot ljudje), da bi za dolgotrajno zvezo bil razlog ljubezen. Vendar vemo, da temu na dolgi rok ni vedno tako. In tukaj se začne odločitev. Vztrajati v zvezi v kateri nisi srečen (kljub temu, da se trudiš, ampak partnerju dol visi, ker te jemlje kot samoumevnega) ali se podati na pot samskosti in morebiti celo iskanja nove priložnosti. Jaz vedno v tem primeru zagovarjam odhod, malce meditacije in če začutiš potrebo ponoven poskus. Nekateri celo spoznajo, da pač niso material, ki bi se prilagajal, delal kompromise, lahko ceni svojo totalno svobodo kot najvišjo vrednoto etc in se pač odloči, da bo samski(a). S tem ni prav nič narobe. To je celo pohvalno, ker tak človek vsaj ne bo komu drugemu grenil ali uničeval življenja.

Veliko krat lahko slišiš, da so ljudje, ki so samski egoisti. Ampak žalostna resnica je, da je prav toliko egoizma na drugi strani v zvezah… posebno v slabih zvezah. :-))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Kolk optimizma…

Ja zaenkrat me osrecuje.Ne vidim razloga zakaj bi to lahko bilo pogumno.Za vsako situacijo obstaja resitev.[/quote]
Ne vidiš razloga? A bi želela biti v takem odnosu ali ne? Verjetno ne. No, za kaj takega je potreben pogum. :))[/quote]
Haha za kaj takega je potrebno biti mazohist ne pa pogumen.

Imas prav ves:) Lepo je brati,enkrat za razliko,realno in zrelo razmisljanje.hvala :))

Se pravi, tebe ne zanima, kakšni tipi ljudi so v vezah, ampak kakšni ljudje so non-stop v vezah? (Saj ne, da imam odgovor na prvo vprašanje, se mi zdi pa razlika velika.)
Takole “na uč” bi rekla, da taki, ki si ne upajo biti sami, ki ne znajo biti sami in ki nočejo biti sami. Mogoče so celo taki, da se takrat, ko niso v zvezi, preveč “obesijo” na prijatelje, kot da se jim zdijo njihova lastna življenja tako pusta in prazna, da se venomer poskušajo zliti v tuja. Mogoče tudi taki, da
Ugibam, vem pa ne, ker – o tem sem že pisala – ni v moji naravi, da bi pristala na zvezo iz potrebe. Tudi zato, ker te potrebe, ko sem bila samska, nikoli nisem čutila (zelo dobro vem, kakšne so sladkosti samskega življenja). Sem pa sledila želji, da bi z določeno osebo bila (če je bila le obojestranska, se razume). V zvezo ne vstopam z mislijo, da je za večno; za to, da bi to izvedela, je vedno dovolj časa. 🙂

Se pa strinjam, da je preboleti razhod in urediti prtljago (ter v primeru potomcev urediti tudi odnose z bivšimi), ki ti jo je zveza pustila, izredno pomembna za vse serijsko monogamne, da bi svoje odnose lahko nadgrajevali.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Evo mene. Dve pripombi…
1.
Zgori nekje sem zasledil ,da se dva naj bila uskaljena in ustrezati drug drugemu… no tu se moje teorije porusijo… nekje se ugotovil.. ce sta dva toliko podobna in ze kicasto usklajena pomeni da se bosta vtikala in nevede sodelovala pri drugemu. Pomeni vsak posameznik ne bo sprejel nobene odlocitve. Vse bo skupno…
Pocasi mislim da se nasprotja, al pa vsaj delna nasprotja privlacijo dlje, delajo in sprejmejo drugacnost in se ne vtikajo v vsa podrocja drugega. Dovilijo celo kaj narediti drugac, da se zadeve ne … ne postaneji enolicne… je kaj znano?
Mnenje?

2.
Folk, vsi imamo tezave in nahrbrnike…sam, a jih sploh znamo predstaviti, da jih je druga stran sposobna razumet? Sposobna razumet! Ali je sploh nujno, da bi me zanimalo kaksno tezka tema, izpred 30let, ki na danasnje zivljenje ne bi smela vplivat? Mene ne zanima ponavad. Al pa recmo v omejenem obsegu. Morda do mere vpliva sedanjosti vsekakor pa bodocnosti..

Hja, partner je danes in za jutri a ni?

V katerih časih? V teh, ko neporočene niso več tretjerazredne ženske? 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

1. Mnja, meni se čedalje bolj zdi, da se velika nasprotja sicer privlačijo, ampak skupaj zdržijo prav dolgo pa ne. Mislim, da morajo biti neke osnovne linije obema skupne, medtem ko je lahko veliko enih dodatnih, obrobnih, popolnoma različnih.

2. Itak, da imamo vsi prtljago (pa še tekoče posle zraven, seveda), ampak preden jo lahko razume partner, jo moramo najprej razumeti sami. Šele takrat jo lahko ustrezno uredimo – pridobljenim izkušnjam damo svoje mesto. In šele nato lahko artikuliramo. Če že.

V katerih časih? V teh, ko neporočene niso več tretjerazredne ženske? :)[/quote]
Haha sej sem res ze precej stara nikoli pa nisem bila konzervativna.
Sem imela pravzaprav v mislih,ekonomski vidik,ko zenska ostane sama in prevzame,vecji del skrbi za potomce.

V katerih časih? V teh, ko neporočene niso več tretjerazredne ženske? :)[/quote]
Haha sej sem res ze precej stara nikoli pa nisem bila konzervativna.
Sem imela pravzaprav v mislih,ekonomski vidik,ko zenska ostane sama in prevzame,vecji del skrbi za potomce.[/quote]

Saj ne pravim, da si ti konzervativna. Pravim pa, da se je naša družba precej omililila v odnosu do žensk, ki si partnerja nikoli niso našle, ali so bile zapuščene (po možnosti s “pankrtom”), ali pa – bog ne daj! – celo zapustile moža. Seveda najdeš tudi ljudi, ki so še danes sveto prepričani, da je poroka do smrti edina prava pot za vse, ampak mislim, da se marsikdo od njih močno upehal ob številčnosti emancipiranih samskih žensk, ločenk in samohranilk.

Ne vem,ce to drzi,vsaj za naso generacijo.Jaz imam pa ravno kontra izkusnje in se mi zdi,da je moski tam po 40 in kasneje tezje sam sploh pa ce je bil.prej dolgo v vezi.Kar se tice zunanjosti,ne maram se hvalit in se ocenjevat,pa verjel ali ne me je na trenutke ze jezilo,sem tut ze slisala:zakaj je taka zenska kot si sploh sama?.Zato,ker imam mozgane in custva in nisem samo to kar se vidi.
Ma jst bi bla raje kr moski.:))[/quote]

Mati naravi združuje/povezuje nasprotna spola. Torej dolgotrajna samskost pomeni, da je v osebku porušeno naravno stanje, pretrgana “povezovalna sila narave”, ki nas osrečuje. In to velja za oba spola.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Mhm, mati narava kdaj pa kdaj povezuje in združuje tudi isti spol. In to velja za oba spola. Samo medklic.

Jp, res je že dokazano skozi zgodovino! Čeprav dlje kot so, bolj so mi všeč – ampak, true, včas lahko na njih anatomijo študiraš!
🙂

@ONA

Zakaj je tema TIPI? Kje so TIPINJE?

Zakaj?
Tukaj bi dodal še zamenjavo in popolnitev “samskosti” z izgovorom – saj imam otroke in ti so zame dovolj! Moški redko.
Nekako predvsem ženski spol, v imenu miru (kdo je kriv, da ga ni ne bi.) se ločijo/odmaknejo in poslanstvo je težiti otrokom. Ja premalo nalog in obveznosti žal danes malo prepozno. Ja imam eno njo, ki je sedaj pri 15letnici ugotovila, da morda pa je bilo kaj mojega pravilno zadnjih 5,6 let… takrat pa doživel vse možne psovke in pridevnike. drugo ne bi.

Združuje jih pri naši vrsti, kot pravilo ali kot napako?
(Po merilih narave/evolucije gledano)

Ah bejž no Simund Freud. Mati narava povezuje nasprotna spola v 99,999999% zaradi reprodukcije.
Le par živalskih vrst (vključno z človekom) živi tudi neko življenje v vezi samec-samica.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Ah bejž no Simund Freud. Mati narava povezuje nasprotna spola v 99,999999% zaradi reprodukcije.
Le par živalskih vrst (vključno z človekom) živi tudi neko življenje v vezi samec-samica.[/quote]

Nekatere vrste se množijo z delitvijo.
Upam, da te ne bo kdo na pol presekal, ker pol bomo imeli dva taka, ki bosta takole pisarila…. 😛

Ne vem,ce to drzi,vsaj za naso generacijo.Jaz imam pa ravno kontra izkusnje in se mi zdi,da je moski tam po 40 in kasneje tezje sam sploh pa ce je bil.prej dolgo v vezi.Kar se tice zunanjosti,ne maram se hvalit in se ocenjevat,pa verjel ali ne me je na trenutke ze jezilo,sem tut ze slisala:zakaj je taka zenska kot si sploh sama?.Zato,ker imam mozgane in custva in nisem samo to kar se vidi.
Ma jst bi bla raje kr moski.:))[/quote]

Mati naravi združuje/povezuje nasprotna spola. Torej dolgotrajna samskost pomeni, da je v osebku porušeno naravno stanje, pretrgana “povezovalna sila narave”, ki nas osrečuje. In to velja za oba spola.[/quote]

Mati narava združuje ljudi v skupnosti ali, če hočeš, v krdela in ne v pare. V to jih združujejo matičarji in župniki.

Le par živalskih vrst (vključno z človekom) živi tudi neko življenje v vezi samec-samica.[/quote]

Nekatere vrste se množijo z delitvijo.
Upam, da te ne bo kdo na pol presekal, ker pol bomo imeli dva taka, ki bosta takole pisarila…. :P[/quote]

In koliko je pri tistih, ki se delijo brezspolno dejansko takšnih, kjer obstajata dva spola? Nekaj primerkov ki spadajo v tistih mojih 0,000001% Velika većina teh organizmov je brez spolov. :-)))

In oh ta funkcionalna nepismenost… matjažko o nasprotnih spolih, jaz o nasprotnih spolih, funkcionalno nepismen pa o 0,000001% tistih, ki se “klonirajo”. :-))))

Ne vidiš razloga? A bi želela biti v takem odnosu ali ne? Verjetno ne. No, za kaj takega je potreben pogum. :))[/quote]
Haha za kaj takega je potrebno biti mazohist ne pa pogumen.[/quote]
Mogoče res. Vsak je po svoje pogumen. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jp, res je že dokazano skozi zgodovino! Čeprav dlje kot so, bolj so mi všeč – ampak, true, včas lahko na njih anatomijo študiraš!
🙂

@ONA

Zakaj je tema TIPI? Kje so TIPINJE?

Zakaj?
Tukaj bi dodal še zamenjavo in popolnitev “samskosti” z izgovorom – saj imam otroke in ti so zame dovolj! Moški redko.
Nekako predvsem ženski spol, v imenu miru (kdo je kriv, da ga ni ne bi.) se ločijo/odmaknejo in poslanstvo je težiti otrokom. Ja premalo nalog in obveznosti žal danes malo prepozno. Ja imam eno njo, ki je sedaj pri 15letnici ugotovila, da morda pa je bilo kaj mojega pravilno zadnjih 5,6 let… takrat pa doživel vse možne psovke in pridevnike. drugo ne bi.[/quote]
Vprasanje je misljeno kot TIP LJUDI in ne tip-moski.
Mislim,da sta nekako Senza in Watamaro najbolje razumela moje vprasanje/dvome.

Bolje je biti sam kot s kretenom.

Meni je pa zanimivo, da ženske po ločitvi ali pa, če so vdove, ostanejo samske.
Moški pa pogosto ob ločitvi hitro na lov ali pa postanejo propalice.

To ni odločitev, to je možnost.

Moškemu se vrednost zvišuje z leti, ženski pada. Ali bolj elegantno rečeno, moški se staramo kot vino, ženske kot mleko. Ja ok, na pol provokacija. 😛

To ni odločitev, to je možnost.

Moškemu se vrednost zvišuje z leti, ženski pada. Ali bolj elegantno rečeno, moški se staramo kot vino, ženske kot mleko. Ja ok, na pol provokacija. :P[/quote]

Tako je. Če je ne spoznaš pa uloviš do njenega 25ega je prepozno. Če je živela sama je kot divja žival, to se ne udomači več. Če pa je mela druzga lastnika se je pa že nanj preveč navadila in boš ti le še substitut al pa higienik oz metadon. Po 25em si ženska lahko izbira le še drugorazredne moške (beta faggot), jumfr geek z dobro al pa vsaj stabilno plačo, ločenec, samohranilc, jebiveter, kurbir…

Moški pa pri 25ih šele dobre ve kaj je, kaj ni in kaj želi (p)ostati. Pri 25ih se moško življenje šele zares začne, žensko pa konča, kar je naredila je naredila, so samo še B variante potem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close