Kaksni tipi ljudi so v vezi
Pa a si pomislila, da pa mogoče ti, ker si iz nekega svojega razloga samska, vidiš v teh partnerskih zvezah zgolj tisto slabo, oziroma samo tisto, kar hočeš videti, zato da dobiš potrditev, da delaš prav? Mislim … ne vem in ne se jezit. Samo vprašam.
Glede tistega probavanja je pa tako: moj kolega tedensko zapravi zajeten kupček denarja za loto. Probava. Ker upa, da mogoče mu bo pa enkrat ratalo. Meni se to zdi bedasto ampak on si to tako srčno želi ali kaj…[/quote]
Ne gre za to,da vidim,ker hocem in me zanima.Enostavno poznam veliko ljudi in vidim ter slisim.Velikokrat prepoznam podobne situacije v katerih sem bila sama in sem potem uredila,tako kot sem.Pase mi,da sem sama,brez obveznosti,ko si zazelim mosko druzbo,jo imam.Imam zahtevno in zanimivo sluzbo in je to to.Vprasanje je bilo.zaradi ene teme tukaj oz. se mi zdi,da se vezani,seveda ne vsi,vcasih prevec ukvarjajo z nami samskimi.Drugace imam druzbo tako samskih kot vezanih.
Pa a si pomislila, da pa mogoče ti, ker si iz nekega svojega razloga samska, vidiš v teh partnerskih zvezah zgolj tisto slabo, oziroma samo tisto, kar hočeš videti, zato da dobiš potrditev, da delaš prav? Mislim … ne vem in ne se jezit. Samo vprašam.
Glede tistega probavanja je pa tako: moj kolega tedensko zapravi zajeten kupček denarja za loto. Probava. Ker upa, da mogoče mu bo pa enkrat ratalo. Meni se to zdi bedasto ampak on si to tako srčno želi ali kaj…[/quote]
Ne gre za to,da vidim,ker hocem in me zanima.Enostavno poznam veliko ljudi in vidim ter slisim.Velikokrat prepoznam podobne situacije v katerih sem bila sama in sem potem uredila,tako kot sem.Pase mi,da sem sama,brez obveznosti,ko si zazelim mosko druzbo,jo imam.Imam zahtevno in zanimivo sluzbo in je to to.Vprasanje je bilo.zaradi ene teme tukaj oz. se mi zdi,da se vezani,seveda ne vsi,vcasih prevec ukvarjajo z nami samskimi.Drugace imam druzbo tako samskih kot vezanih.[/quote]
Ti “vezani”, ki se tukaj najbolj glasno ukvarjajo s samskimi, zlijavajo gnojnico na vse kar za milimeter odstopa od enega in edinega “oh in sploh” zivljenja. Dalec od tega, da bi jih sli v nos le samski. 😀
Ne gre za to,da vidim,ker hocem in me zanima.Enostavno poznam veliko ljudi in vidim ter slisim.Velikokrat prepoznam podobne situacije v katerih sem bila sama in sem potem uredila,tako kot sem.Pase mi,da sem sama,brez obveznosti,ko si zazelim mosko druzbo,jo imam.Imam zahtevno in zanimivo sluzbo in je to to.Vprasanje je bilo.zaradi ene teme tukaj oz. se mi zdi,da se vezani,seveda ne vsi,vcasih prevec ukvarjajo z nami samskimi.Drugace imam druzbo tako samskih kot vezanih.[/quote]
Ti “vezani”, ki se tukaj najbolj glasno ukvarjajo s samskimi, zlijavajo gnojnico na vse kar za milimeter odstopa od enega in edinega “oh in sploh” zivljenja. Dalec od tega, da bi jih sli v nos le samski. :D[/quote]
Sem ze opazila to.Pa nekaj “genijev” je tukaj,ki obvladajo vsa podrocja in ne poznajo osnov bontona in nacina komunikacije,cetudi gre za anonimni forum.Sej ne,da me na kakrsenkoli nacin ganejo mnenja drugih tukaj,kot tudi v reali.Se zavedam,da vem dosti in prav tako,da se lahko se veliko naucim.Ljudje so pri nas premalo odprti,ozkogledi,zivijo po nekih ustaljenih normah.
Kakšna čudna logika. 🙂
Če ima človek 40-urni delavnik, je zato len ali brezsrkben ?
Prav tako tudi tisti, ki delajo po cele dneve in vikende, še zato niso ustvarili neke dodane vrednosti, od katere bi lahko živelo še par socialcev.
Odprte ženske ste zelo fajn, še posebej v zaprtih sobah. 🙂
Res je Marko.Poleg tega menim,da je prav,ce si oseba,recimo po neuspesni zvezi,vzame cas in je sama.Da bi lahko imel uspesno zvezo,je treba biti predvsem,custveno zrel in v prvi vrsti poznat sebe.Idealnega partnerja ni.Meni nekako ne gre,da bi se kar spuscala v vezo,predno nisem dokaj prepricana,da se z osebo ujemam na vecini podrocij.[/quote]
Si bolj nezaupljiva, zato tudi bolj kompliciraš. Drugi pa ne. Prav tako jih ne prizadene neka propadla veza, da bi čutili odpor in rabili čas.
Človek vedno izbere tisto, kar se mu bolj splača. Oziroma manjše zlo.
Robi, jaz moram delati in razmišljati o delu precej več, kot 8 ur dnevno, to pa zato, da tisti, ki so mi podrejeni in od mene odvisni, lahko živijo od 8-urnega delovnika. In da so njihove družine site in preskrbljene. Eni imamo odgovornost do malo večjega števila ljudi in si ne mroemo privoščiti delati 8 ur, potem pa dati vse štiri od sebe.
V tvojih očeh smo mi, ki več delamo, grebatorji, ampak mi grebatorji ustvarjamo pogoje, da sploh nastanejo nova delovna mesta znotraj sistema. Eh, pa kaj bi ti razlagal, sej en boš razumel, ti si new age in misliš, da denar nastane tako, da ga tisti, ki rabi, na banki dvigne.
Robi, jaz moram delati in razmišljati o delu precej več, kot 8 ur dnevno, to pa zato, da tisti, ki so mi podrejeni in od mene odvisni, lahko živijo od 8-urnega delovnika. In da so njihove družine site in preskrbljene. Eni imamo odgovornost do malo večjega števila ljudi in si ne mroemo privoščiti delati 8 ur, potem pa dati vse štiri od sebe.
V tvojih očeh smo mi, ki več delamo, grebatorji, ampak mi grebatorji ustvarjamo pogoje, da sploh nastanejo nova delovna mesta znotraj sistema. Eh, pa kaj bi ti razlagal, sej en boš razumel, ti si new age in misliš, da denar nastane tako, da ga tisti, ki rabi, na banki dvigne.[/quote]
Komentiral sem tvojo trditev, da smo ostali leni, če si lahko ob svojem delavniku privoščimo še družino.
In če so mi leni, ste ostali res grebatorji. 🙂
Drugače pa je odvisno od tega, kaj je komu prioriteta. Nekdo bo cele dneve delal kot nek deloholik….Po 20-ih letih pa bo ugotovil, da nima od življenja nič in je svoje življenje prodal svojemu delu.
Marsikdo pa le beži v delo, ker v zasebnem življenju in v odnosih nima sreče. Zato se z delom zamoti.
Robi, ti si miselno v nekem socializmu ostal, tudi ljudje, ki imajo “navadne” službe, ne delajo več ravno vsi 8 ur, v familiji imam reševalca, oni imajo 24-ke in podobne turnuse, varnostniki delajo tudi po 12 ur na dan, tudi marsikatera pridna ekonomistka prihaja domov po 10 urah, ne 8…
Ni to več SFRJ; 8 ur dela pa človekova naravna pravica..
Ne potrebuješ biti deloholik, da imaš lepo plačo. Ne vem od kje tudi ideja, da lahko nekdo dela po cele dneve. Malo vprašaj takšne, kako poteka njihov delavnik. Pridejo po 9h na delovno mesto, na kosilo gredo za približno dve uri…a je problem potem oddelat do 18, 19, 20h. Nisem še srečala res pravega deloholika. Tisti, ki najbolj kričijo kolk so obremenjeni in v stresu, se šlepajo. Naj vsak pri sebi izračuna koliko je efektivnega dela od 8 ur oz. kar je več. Pametni delodajalci so že zdavnaj uvedli sistem, ki dejansko “meri”, kar človek naredi, doprinese. Pa ne mislim na proizvodnjo in normirano delo. Govorim o delu za lepe denarce.
Čaki…reševalec je v pripravljenosti, kar pomeni, da ima gužvo ali je pa sploh nima in lahko mirno spi. Varnostniki…kdo si je sploh omislil to delo??? To bi jst skenslala. Pridna ekonomistka, kaj to pomeni?:))
Čaki…reševalec je v pripravljenosti, kar pomeni, da ima gužvo ali je pa sploh nima in lahko mirno spi. Varnostniki…kdo si je sploh omislil to delo??? To bi jst skenslala. Pridna ekonomistka, kaj to pomeni?:))[/quote]
:)))))))})))))
Hahahaaaaaaa
Pridna ekonomistka, hhhhaaaa
A ti veš, kaj to pomeni oz. kakšen profil je pridna ekonomistka? Lepo, da se smejiš…saj veš, smeh je pol zdravja, če ti že seks šepa.
Za efektivo so najbolj oni ko ne delajo nič, oziroma mislijo da je njihovo delo efektiva, ko dejansko jemljejo zasluge drugih…… najbolj zagnan v naši firmi za izdobavo in kak bomo vse naredli je ravno planer proizvodnje, njegovo delo pa je štrckanje po PCju in vnašanje naretega dela nas posluževalcev, operaterjev in tudi programerjev……. aja pa odpiranje deovnih nalogov, ampak vse to bi si vsak pol pismen znal naredit sam zadnjih 15 minut službenega časa……. on pa se ziher ma za efektivnega 🙂
Ampak Matkic…on najbrž dobi vsaj enkrat več od tebe:). Ob vsem vedenju ti še vedno puzaš, on pa opravi po tvoje v 15ih minutah:). Top job, ki ga gledaš vsak dan…od daaaaleeeč, za 604€:)))).
V tvojih očeh smo mi, ki več delamo, grebatorji, ampak mi grebatorji ustvarjamo pogoje, da sploh nastanejo nova delovna mesta znotraj sistema. Eh, pa kaj bi ti razlagal, sej en boš razumel, ti si new age in misliš, da denar nastane tako, da ga tisti, ki rabi, na banki dvigne.[/quote]
Ljudje morajo delati več kot 8 ur, ker so apetiti kapitalistov po dobičku, ki je posledica izkoriščanja, tako veliki in ne zato, ker se z manj dela ne bi dalo preživeti ob današnji tehnologiji. In taki, ki se po prsih trkate ste kot nalašč za ustvarjeni za izkoriščat.
Delavnik se povečuje zgolj in samo iz razloga, ker ni več konkurenčnega sistema kapitalizmu.
Niti ne, prvič jaz nimam 604€ plače, ampak cca 10% več, drugič on dobi pa cca 900€ neto….. Je pa res da mnogo preveč za to kar počne Je pa najbolj zagnan za to kar ti praviš, to pa je res 🙂
Ne saj to ravno on ne opravi v 15tih minutah ker je nesposoben, sposoben je samo v tem da je VIP direktorju 🙂 Ampak saj ko bosta zdaj 2 programerja zginla ker bosta dala odpoved, bo pa on najbolj jamral, ko ne bo mogel več vnašat nič v računalnik, ampak saj bo, pol pa bo spet stara lajna, zakaj tako dolgo nastavljam stroje, pa skoz dobi nazaj da za 650€ še prehitro delam, pol pa čoba do tal pa kako ni efektive….. Ko bomo ostali brez programerjev, ker se škrtari z plačami, bodo pa meli oni svojo efektivo, pa nas bo 6 operaterjev (od tega se trije učimo) pa 40 posluževalcev na 30 strojih, pol pa naj majo oni efektivo kako hočejo 🙂
Pa njihove klavzule 3.000€ odškodnin če prekinemo pogodbo, a podaljšujejo nam jo na 3 mesece, pač ne bomo podpisali pa je rešeno 🙂
Meni ni do tega, da delavec dela več kot 8 ur, ker s tem njegova storilnost na dolgi rok pada. Od njega moraš v 8-ih urah iztisniti maksimalno, mu dati vedeti, da je nadomestljiv, ga pravilno manipulirat, usmerjat in obvezno kontrolirat. Sicer se razpasejo, delajo po svoje in ustvarjajo skupine podobnih ptic, da se uprejo in zahtevajo še ugodnejši sistem. Folk ima svojo računico in bodo izkoristili “mehke” pogoje.
Večina delovnih mest je takih da pade storilnost že po 6 urah…… dejansko je to evidentno sploh v fizično bolj intenzivnih panogah….. zadnjo uro pa pol se vsi že vlečejo pa ”hvatajo krivine” Enako pol urce po malci 😛
Niti ne, prvič jaz nimam 604€ plače, ampak cca 10% več, drugič on dobi pa cca 900€ neto….. Je pa res da mnogo preveč za to kar počne Je pa najbolj zagnan za to kar ti praviš, to pa je res 🙂
Ne saj to ravno on ne opravi v 15tih minutah ker je nesposoben, sposoben je samo v tem da je VIP direktorju 🙂 Ampak saj ko bosta zdaj 2 programerja zginla ker bosta dala odpoved, bo pa on najbolj jamral, ko ne bo mogel več vnašat nič v računalnik, ampak saj bo, pol pa bo spet stara lajna, zakaj tako dolgo nastavljam stroje, pa skoz dobi nazaj da za 650€ še prehitro delam, pol pa čoba do tal pa kako ni efektive….. Ko bomo ostali brez programerjev, ker se škrtari z plačami, bodo pa meli oni svojo efektivo, pa nas bo 6 operaterjev (od tega se trije učimo) pa 40 posluževalcev na 30 strojih, pol pa naj majo oni efektivo kako hočejo 🙂
Pa njihove klavzule 3.000€ odškodnin če prekinemo pogodbo, a podaljšujejo nam jo na 3 mesece, pač ne bomo podpisali pa je rešeno :)[/quote]
Kaj naj ti rečem…pač si skromen fant, ki tiho dela, v sebi pa benti nad krivičnostjo sistema:)). Povsod so in bodo luknje ter gnila jabolka. Višje si, več imaš možnosti spreminjanja.
Večina delovnih mest je takih da pade storilnost že po 6 urah…… dejansko je to evidentno sploh v fizično bolj intenzivnih panogah….. zadnjo uro pa pol se vsi že vlečejo pa ”hvatajo krivine” Enako pol urce po malci :P[/quote]
Ne vem za proizvodnjo, niti me ne zanima, ker to ni moje področje. Res pa je tam največ delovne sile z najnižjo izobrazbo in temu primerno je tudi njihovo primitivno obnašanje.
Večina delovnih mest je takih da pade storilnost že po 6 urah…… dejansko je to evidentno sploh v fizično bolj intenzivnih panogah….. zadnjo uro pa pol se vsi že vlečejo pa ”hvatajo krivine” Enako pol urce po malci :P[/quote]
Ne vem za proizvodnjo, niti me ne zanima, ker to ni moje področje. Res pa je tam največ delovne sile z najnižjo izobrazbo in temu primerno je tudi njihovo primitivno obnašanje.[/quote]
Zanimivo kako ob meni potem delajo inženirji strojništva, mehatroniki, uni dipl, inž. strojništva, ipd. da sem dejansko sam na Operacijskih centrih med slabše izobraženimi s 6/1 stopnjo izobrazbe….. če izvzamem staro gardo ki je zelo blizu penzije, pa še tisti imajo vsaj kovinarske srednje poklicne šole.
Po eni strani pišeš kako ne veš za proizvodnjo ampak takoj poveš kak bi naj blo…. nizko izobraženih več skorajda ni, razen če smatraš poklicne šole kot nizko izobrazbo, potem ajde. Ampak jaz v svoji generaciji že težko najdem nekoga ki ne bi imel vsaj 4 stopnjo izobrazbe.
Ti misliš da je vsa proizvodnja Boxmark in Cimos….. Kjerkoli moraš pri delu uporabit več kot start in stop ali štancanje, je izobrazba že zelo visoka, sploh na mašinah za pol milijona €…… Smo meli tu tudi 3 take o katerih praviš, pa so hitro leteli, ko so naredli več škoda kot koristi 🙂
Pišeš o delovnih mestih, ki zahtevajo fizično kondicijo in praviš, da storilnost tudi zaradi tega pade po 6-ih urah. Zdaj pa omenjaš bele halje v proizvodnji in robote. Zjasni se, kaj bi rad povedal.
A ti misliš da mi nimamo norme, vsaj napisane na papirjih oz delovnih nalogih? Govorim o tistem zmes, ne o Akrapoviču, pa ne o onih ko štancajo v Boxmarku. Mi potrebujemo oboje, kondicijo in znanje. In se vsi že šetamo okrog 12:30 in čakamo da bo 13:50 da zvoni na popoldansko smeno (ali odhod domov če si popoldan)
Zanimivo mi je, kako vsi vidijo proizvodnjo, kot trumo fizikalcev in peščico doktorjev znanosti, ali pa robotiko Akrapoviča in ”belih halj”………
Forum je zaprt za komentiranje.