Kakšno darilo ob upokojitvi vam je bilo všeč?
Samo ne kupovat kakšnih ur. Ker meni to vedno daje občutek, da so obdarovancu ure štete Pa čisto vseeno, a je to za 30. ali 80. rojstni dan ali upokojitev.
Sicer pa čisto odvisno, kaj jo zanima: pohodniške palice, volna za štrikat, bon za pedikuro .. če ima kakšne specifične hobije, pač bon za eno tako trgovino. Naj ponuca, na materialnih spominih se običajno samo prah nabira.
Jaz odhajam kmalu. Ne maram daril, ker je vedno nekaj kar ne rabim. Kar rabim si kupim sama. Razmišljala sem, da jim povem, da se odrečem darilu ampak naj darujejo kak kovanček, ki ga bom namenila živalim v stiski, torej društvu za zaščito žival. Če se bom tako odločila bom nastavila na naši poslovilni hranilnik in kdor hoče naj daruje, kolikor hoče.
Kakšen bon, 13.06.2022 ob 14:17
Meni bi bil všeč kakšen bon, še najraje za kakšno razvajanje, vikend paket ipd. Zavisi pa od človeka, kaj mu je drago, s čim se ukvarja. Vsekakor pa ne bi praholovcev v stilu, da ima kam za postavit in se nas bo spominjala.
Samo ne toplice! Vsi ta stari jih ne maramo.
Ena sorodnica je pred leti od sodelavcev dobila majhen televizor. Takrat še ni bilo teh hudih velikih plazem, k jih imamo dons. Takrat je bilo uporabno darilo imate en dodaten tv doma.
Bonov tudi jest ne priporočam. Raje kakšno stvar, kar ima rada. Odvisno kakšna oseba je! Npr. Tudi polet z balonom bi bilo komu všeč. Lahko pa ji kupite tudi zlatnino, samo za 150€, bo bolj tenka verižica. Mogoče uhani.
Kaj pa kakšen rekvizit ali oprema za rekreacijo?
Če ima hišo, potem sadiko drevesa. Oljke. Ali katerega drugega, naj kdo, ki ima z njo več stikov, doma malo poizve, kaj ji gre v ambient, kaj ima rada. Da jo bo še leta in leta spominjalo.
Tudi tista z lesenim ležalnikom – super ideja. Ali kvalitetno leseno klop…
Ne pa nek denar in boni. To se vse pozabi…porazgubi, porabi, spomin pa ne ostane.