Kakšno darilo za birmo
Kaj pa, če svojo birmanko vprašaš, česa si želi?
Jaz imam kar nekaj birmank in vedno sva se z deklico pogovorili tudi okrog darila. Predlani si je ena želela boljši fotoaparat, pa sem ji ga kupila, kot presenečenje pa sem ji zraven za spomin dala še verižico s swarovskimi kristali. Pa je bila zelo vesela.
Letos bom spet botra – za darilo bomo to deklico vzeli z nami, ko bomo šli na kakšno potovanje, ker sami ne hodijo kaj dosti po svetu. Upam, da ji bo všeč in ji bo ostalo v lepem spominu.
… bla jest decva, se mi je kar odpeljalo od sreče, ko mi je teta botra kupila prekrasen zlat prstan z diamantkom ali dirkončkom, tega pa zdah več ne vem. Vem pa, da nisem bila preveč zahtevna, saj so tudi takrat kolesa in motorje dobivali. Mobitelov pa še ne.
Fotoaparat je lahko krasno darilo s predpostavko, da deklico to zanima.
Za 200 € se dobi ohoho zlatnine – zlato je danes v primerjavi z vso ostalo kramarijo poceni.
Vprašaj dekliča, kaj bi rad. Ni nujno, da ravno v nulo pove, ampak vsaj smer – nakit, elektronika ali pa kaj povsem tretjega. 200 € ne najdeš za plotom in največja neumnost je, da jih daš za nekaj, kar bo totalno zgrešilo namen, pa četudi z najboljšim namenom!
hej hoj!
Tudi sama imam podoben problemček :/
Naslednje leto spomladi gre moja birmanka k birmi. Stara 13 let. Je še zelo otročja in doma ima vse in z besedo vse mislim na VSE. Novo kolo, računalnik, telefon, igrač in ostalih stvari malo morje… Tako so jo starši razvadili drugače je punca super. Ko me je prosila če bi bila njena birmska botra mi je tudi sama rekla da ve da ni point v velikih darilih. Sama sem študentka z zelo malo prihodkov in si ne morem bog ve kaj zmišljevat nočem pa da bodo ljudje mislili da sem škrta… saj poznate današnje ljudi… že ko sem sama šla k birmi so moje kolegi dobivali skuterje računalnike ipd. ampak saj k birmi ne greš zaradi daril. Rada bi ji podarila nekaj izvirnega drugačnega in česar se bo vedno spominjala… Imate kakšen nasvet poznate kakšno unikat darilo. Naj povem da je še vedno zelo otročja :/ … res sem brez idej
Hvala za vaše nasvete !
lp Botrca
živijo! imam zelo resen problem :
Moja vnukinja me je izbrala za botra. vprašal sem jo kaj si želi pa mi pove da nič. nočem biti boter brez darila. Razmišljal sem o psu ki bi ga lahko imela pri meni (si ga želi) saj ga doma ne morejo imeti.pri nas doma imamo dva konja ki sem ji ju že podaril ker se je izkazalo da jih ima res zelo rada in da je pripravljena se odreči počitnicam za delo ki jih moraš narediti če imaš konje. sama doma pa ima 2 zajca in 2 papigi. zelo obožuje živali. rada pomaga vsem živali. razmišljal sem o psih iz zavetišča ampak sem se spomnil da to moji ženi ne bi bilo všeč. kaj naj podarim moji vnukinji za birmo. nato sem razmišljal o kači ki si jo je želela ampak se njena mama in oče ne strinjata. za darilo pa nebi hotel zapraviti veliko. Telefon in računalnik pa žal že ima. denarja pa nebi bila zadovoljna. kaj ji naj podarim?
Tako kot old.ranger imam tudi jaz težavo z darilom. Bom namreč boter svojemu pol-bratu. Njegovi starši, predvsem najin oče je določil, da mora brat dobiti prenosnika za darilo. Pubec ima vsega polno rit. Z ženo sva sicer zaposlena, dobivava plači, vendar pa urejava/prenavljava hišo in sva s sredstvi na tesno, pa še tri otročke imava, za katere morava poskrbeti. Nekako nama je uspelo našparati 300 evrov. Mene pa zdaj skrbi, da brat ne bo zadovoljen z “izkupičkom”, ker je, kot že napisano, poln vsega. Kakšnih vrednosti darila se zdaj kupujejo oz. dajejo birmancem? Bi mu pa dal kar denar oz. darilni bon v enaki vrednosti.
Hvala.
Ko berem te komentarje, me zvija. Zlatnina, prenosniki, kolesa, telefoni itd. Z možem sva zelo dobro situirana, pa nama ne pade na pamet, da bi za rojstno dan, kaj šele za cerkveni dogodek (nisva verna), dala darilo v taki vrednosti. Ste res vsi tako premožni ali z darili ‘pakirate’ pozornost, se celo bahate pred drugimi udeleženci? Kaj ni pomen birme povezan s skromnostjo, katero naj bi učili pri verouku, z duhovnostjo? Drugače gredo lahko tudi STARŠI za birmanskega botra
godfather: upam, da nisi sprašil 300 eur za darilo, pač pa za kaj bolj pametnega (imaš 3 otroke!).