Kakšno darilo za zaposlene
Jaz jim vedno kupim nekaj malega za rojstni dan iz svojega žepa. Eno leto ženskam kakšno rožico, enkrat kakšno dobro čokolado ali bonboniero. Moškim eno steklenico dobrega vina.
Če bi bilo v obliki božičnice, bi se odločila za kakšne izdelke, ki se pojedo ali popijejo. Obstajajo paketi “ekološke prehrane”, ki vsebujejo kakšne rezance, marmelado, med, medico, čaje itd… v glavnem nekaj uporabnega. Sigurno ne kiča, ki gre pri nekaterih na omare, pri drugih v klet.
evo,še link od Dobnika
V dobrih časih, ko smo še prejemali darila, so se mi doma leta in leta valjala določena: med z orehi v glineni posodi, posušen žajbelj v okrasni steklenici, obeski za ključe, dežniki, posušeni jabolčni krhlji, etc.
V promet je pa šel kos pršuta, panettone, domače klobase.
Trenutno bi bila bolj zadovoljna z denarjem.
Denar, vsekakor. Prav blesavo se mi zdi, ko se podarjajo neki dekorativni predmeti ali nakit – res toliko poznaš okus zaposlenih? Al pa čokolade in bonbonjere ter podobno – jaz npr. tega sploh ne jem. Enako rože – sploh jih ne maram oz. na določene imam hudo alergijo. Nakit? Ga ne nosim oz. zagotovo ne takšnega, kot ga ponavadi za darilo dobiš. Tako da taka darila, v kolikor obdarovanca ne poznaš – so brezvezna.