Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšno klimo naj kupimo

kakšno klimo naj kupimo

Z možem preurejava stanovanje in ko že to delamo, bi hkrati dali tudi klimo.

Nekaj sva že gledala, cene so različne, vsak hvali svojo,…

Na kaj morama biti pozorna pri nakupu klime?

Za nasvet se zahvaljujeva že vnaprej.

Na porabo elektrike!
Pa ne šparat pri ceni.

Pozorna bodi tudi na glasnost,da ne ropota preveč.

vsekakor mora klima stati tam okoli 1000€. priporočam Panasonic. Najboljše je najti nekoga, ki klime montira in vam iz svojih izkušenj predlaga. Obstajajo klime, ki vam za 1KW porabljene elektrike da 5KW izkoristka. Vsekakor pa je klima dober izbor tako poleti kot pozimi dokler je elektrika tako poceni.

Mi imamo Fujitsu klimo, greli smo se celo zimo – cca. 60 kvadratov, elektrike smo na ta račun plačali cca. 10.000 SIT na mesec več. Midva sva z njo zelo zadovoljna. Najbolj sem se bala kakšnih prehladov itd, vendar ima možnost nastavitve kam naj piha, pa ni nobene panike (imamo jo v dnevni sobi).

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

vprašala bi “jogurt” koliko stopinj imajo v stanovanju pozimi,da se tako lahko ogrevajo s klimo,ker me je zelo zmotil stavek “dokler je elektrika tako poceni” nevem no meni se ne zdi tako cenena glede na to da bo šla baje za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} GOR!!!
To me zanima zato,da vidim kaj se bolj splača; klima ki greje,drva ali olje??
Če bi se mi ogrevali samo s klimo… kaj pa vem pomoje bi zmrznli.Sicer pa nimam izkušenj in zato bi mi prav prišle kekšne izkušnje od vas.

Mi smo za stanovanje cca. 60 kvadratov letošnjo zimo (ki, roko na srce ni bila huda) plačevali za 10.000 SIT elektrike več. Greli smo se izključno z klimo (nimamo centralne), dnevna temperatura je tam nekje 23 stopinj, v spalnicah pa 20 – 22 stopinj.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

žogica nogica hvala za informacijo!;)

Glede ogrevanja s klimo je bila tema na forumu Gradimo. Če se ti ljubi pobrskat.

glej: – da ne bo preglasna
– dovolj močna
– razreda A ali B (manj porabe)

mi imamo daikin klimo in poleti plačam samo cc 5 evrov več elektrike, a mi hladi 24 ur na dan (106 m2)

Klimo kupuj dolgoročno. To pomeni, da kupi kvalitetno, energijski razred A, več letno garancijo, zagotovljen servis. Za tako klimo boš verjetno odštela kakšen euro več, se ti bo pa vsekakor skozi vsa leta obrestovalo. Jaz imam doma Mitsubishi electric klimo in sem super zadovoljna. Tudi mi smo se celo “zimo” ogrevali samo s klimo. Ne vem pa na pamet, koliko več elektrike smo plačali. Tudi naša malčica ni od klime nič prehlajena (klima ima vgrajen senzor, tako da direktnega pihanja ni čutiti in sama regulira pihanje). Mislim, da je uvoznik eno podjetje iz Trzina (REAM ali nekaj podobnega). Vsako pomlad to podjetje samo organizira servis naprave (pregled, čiščenje) in je ta cenejši kot če jih med sezono sam kličeš (ko je s klimo kaj narobe).

Jap, moja prijateljica dela pri Reamu in tudi ona ima doma to klimo – je OK. Sicer bi pa jaz svetovala nujno klimo z inverterjem.

Sem ravno študirala, da bi mi verjetno porabili še manj, pa je hiša stara in montažna, tako, da izolacija ni ravno bogvekaj. Pa smo tudi tako prišli precej ceneje skozi, kot bi z oljem ali drvami.

LP

A ja, pa še to sem pozabila. Obvezno morajo priti na ogled, pa na podlagi ogleda izdelajo ponudbo. Tako boš prepričana, da potem ne boš imela dodatnih stroškov glede montaže. Pa svetujejo ti, kam in kako je klimo najboljše postaviti, da ne bo pihala direkt v glavo in da bo učinek največji….

New Report

Close