Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kakšno olivno olje ipd in recept!

kakšno olivno olje ipd in recept!

Rada bi vprašala, če ima kdo izkušnje katero olivno olje, bučno olje in balzamični kis so v redu. Sama sem se že dostikrat nasmolila, izdelki so precej dragi, počasi jih porabiš (ja tolk Gorenjke pa je v meni, da čeprav mi ni zelo všeč, porabim do konca) Ugotovila sem, da najdražje ni nujno najboljše! Kakšen predlog bi prav prišel.
Pa še en meni zelo ljub vegetarijanski zimski recept: Kislo zelje malce pokuhaš, prepražiš dosti čebule (manj olja-bolj zdravo) in na njej še pokuhano kislo zelje. Skuhaš tudi krompir v lupini, ga olupiš. V pekač nato zlagaš eno plast zelja, eno plast na rezine narezanega kuhanega krompirja in znova dokler ti ne zmanjka, končaš s krompirjem , na koncu po želji preliješ s nekaj kisle smetane (lahko v njej tudi jajce) in zapečeš pri 200°C. Jed se mora malce uležati, da ni čisto vroča, ko postrežeš, ampak le zelo topla. Dober tek.

Oglejte si tematiko prehrana, tam najdete tudi članke o deviškem olivnem olju kjer si lahko preberete še kaj več o oljih iz strokovnega stališča.

http://med.over.net/prehrana

drugače pa uparabljajte ikonco iskalnik, pa boste sigurno našli še kaj več o olju

primož

Primož, hvala za odgovor, ampak jaz sem hotela bolj specifično – katero steklenico naj v trgovini kupim! -vem tisto o deviškosti in hladnem stiskanju :), rada bi vedela, katere znamke teh izdelkov se splača kupiti, poskusila sem kar dosti naših in italijanskih, pa še nisem našla takega, ki bi mi bilo všeč.

New Report

Close