Kakšno pecivo iz lešnikov?
Ok potice ne. Lahko bi nardila testo za potico in nadev za potico, pol pa testo razvalcas in zrezes v trikotnike in naredis rogljicke ven. Meni so res dobri.
Pri taki kolicini pa imas dosti za lesnikovo torto, je res kar nekaj dela ampak je pa mega.
Poglej to mislim http://okusno.je/recept/lesnikova-torta
Ali pa kaksen biskvit kjer del moke zamenjas z lesniki pa mal skroba, da bo rahlo in pol biskvit oblozis po zelji.
Ali pa isto rolado, cist malo moke in das namesto moke lesnike in skrob.
Drugace pa lesnike mi tudi kar tako jemo.
JAz delam takole:
Naredim lešnikov biskvit, ga povrhu namažem z marmelado in couvertiram z jedilno črno ali belo čokolado. Sočno! Pa še po lešnikih nikoli ne peče zgaga, tako kot po orehih.
Delam pa tudi makrone – kralja med slaščicami. Namesto mletih mandeljnov dam lešnike in mlet sladkor in beljake.
Rešitev, ko imaš veliko lešnikov, pa da se z njimi ne nažiraš:
Spražim v pečici brez olja, zmeljem in dam zmrznit – odlično za pripravo nadeva za palačinke, in ostalo pecivo za čez leto, pa da veš, da ješ res pravilno spražene in nečrvive – samo pazit je treba, da je dobro zaprto – jaz imam varilnik folije, da vakumsko zavarim vrečke. Zdrži tudi leto dni zamrznjeno, pa še eterično olje in aroma se ohranita.
Pri nas si delamo posebni domači musli: jogurt, banano, mlete pražene lešnike in zlistane mandlje – namesto tistih umetnih kupljenih hrustljavo lepljivih muslijev, ki so nabiti s cukrom in kemijo. Dodamo še sezonsko sveže sadje ( jagodičevje, češnje, marelice, breskve, ipd), ali pa sušeno nežveplano sadje.