Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšno pecivo iz lešnikov?

Kakšno pecivo iz lešnikov?

Imam tri kile neoluščenih lešnikov, ki bi jih rada porabila.
Rada bi naredila kaj sočnega in rahlega, ne bi piškotov. Potice pa tudi ne….Vem, da bom od vas, ki obvladate, dobila odlične recepte!

Pojdi do kakega parka, poišči veverice in se pozanimaj kaj naredit z lešniki.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Ok potice ne. Lahko bi nardila testo za potico in nadev za potico, pol pa testo razvalcas in zrezes v trikotnike in naredis rogljicke ven. Meni so res dobri.

Pri taki kolicini pa imas dosti za lesnikovo torto, je res kar nekaj dela ampak je pa mega.
Poglej to mislim http://okusno.je/recept/lesnikova-torta

Ali pa kaksen biskvit kjer del moke zamenjas z lesniki pa mal skroba, da bo rahlo in pol biskvit oblozis po zelji.

Ali pa isto rolado, cist malo moke in das namesto moke lesnike in skrob.

Drugace pa lesnike mi tudi kar tako jemo.

Na Kulinarična.net je tega polno. V osnovi pa lahko v vsakem biskvitu, ki vsebuje orehe, zamenjaš z lešniki. Če dodaš še kakav ali čokolado, si zmagala. En takšen recept imam tudi sama, bom poiskala in ga prepišem.

Hvala Lorealki in hvala Milonci že vnaprej :))
Ja, razni biskviti so, razmišljam tudi, da bi ga lahko malo namočila z rumom ali s čim podobnim, rada bi, da ne bi izpadlo preveč suho.

JAz delam takole:

Naredim lešnikov biskvit, ga povrhu namažem z marmelado in couvertiram z jedilno črno ali belo čokolado. Sočno! Pa še po lešnikih nikoli ne peče zgaga, tako kot po orehih.

Delam pa tudi makrone – kralja med slaščicami. Namesto mletih mandeljnov dam lešnike in mlet sladkor in beljake.

Rešitev, ko imaš veliko lešnikov, pa da se z njimi ne nažiraš:
Spražim v pečici brez olja, zmeljem in dam zmrznit – odlično za pripravo nadeva za palačinke, in ostalo pecivo za čez leto, pa da veš, da ješ res pravilno spražene in nečrvive – samo pazit je treba, da je dobro zaprto – jaz imam varilnik folije, da vakumsko zavarim vrečke. Zdrži tudi leto dni zamrznjeno, pa še eterično olje in aroma se ohranita.

Pri nas si delamo posebni domači musli: jogurt, banano, mlete pražene lešnike in zlistane mandlje – namesto tistih umetnih kupljenih hrustljavo lepljivih muslijev, ki so nabiti s cukrom in kemijo. Dodamo še sezonsko sveže sadje ( jagodičevje, češnje, marelice, breskve, ipd), ali pa sušeno nežveplano sadje.

vzami 20dag mletih lešnikov, 4 banane in cc 3dcl ovsenih kosmičev.
Dobro pretlači in zmešaj , ter peci na peki papirju cca 15minut, pri 170stopinjah.

pa tudi, če nič ne pečeš je izredno dobro, kot vitaminski dodatek.

Pri nas bi lešniko zmanjkalo, kot bi trenil.

New Report

Close