Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšno velikost tv izbrati

Kakšno velikost tv izbrati

Kupujem novo tv. Trenutno imam velikost 32″ , torej diagonala cca.80 cm. Sedaj se pa odločam med diagonalo 80 in 102. Trenutno mi je v sobi dovolj diagonala 80, vendar, ker se imam v prihodnosti v načrtu preseliti na svoje (lahko čez pol leta, lahko čez leto) in ker tv načeloma ne kupuješ za leto ali dve bi s tega vidika raje vzela 102.
Razdaljo od ekrana do postelje imam cca. 2 metra…tv lahko dam kakih 20 cm boj nazaj, dlje ne. Je to prebliz razdaljo za tako veliko tv? Če izračunam razdaljo po teh izračunih na podlagi katerih se izbira velikost, še gre skozi. Me pa bolj zanimajo praktične izkušnje.

počakaj, da se preseliš ☺
takrat boš vedela koliko imaš prostora za TV

Moja zdajšnja se je pokvarila…

Imam 65″, ni prevelika za gledanje iz cca 3,5 m.
Je pa dejstvo, da se pri taki velikosti že zelo opazi, ali je kanal v HD ali ne.

Odvisno kakšen imaš budget..

In zakaj se pri manjših HD ne opazi? HD je standard, pa naj bo TV mali ali veliki..

In zakaj se pri manjših HD ne opazi? HD je standard, pa naj bo TV mali ali veliki..
[/quote]
Pri večji se bolj opazi, če ni HD, saj je bolj megleno, to je mislil.

V odgovor avtorici pa, 2m razdalje bo pomoje prav v redu za tavečjo varianto.

Še nekaj pa me zanima- koliko je pokvarjena TV stara (od nakupa) in koliko je bila v rabi?
Pa popravit se ne da?

Za trenutne standarde je zate prava diagonala med 165cm in 177cm glede na tvojo oddaljenost od tv. Jaz bi vsekakor se bolj nagibal k 177 cm, če bi moral izbirati.

Zdajšnja je stara 8 let. Jo bodo sicer pogledali, ampak bolj je tako, da bo popravilo prišlo preveč. Bi jo mogoče še dala popravit za max.70 evrov pa se bojim, da se ne bo kaj drugo pokvarilo glede na starost.

Mi imamo 190 cm diagonale in gledamo na malo manj kot 3 m, se mi zdi ravno prav, da uživaš v detajlih.

ti ki imas 190 cm kako slediš podnapisom mislim s pogledom,glavo js gledam od 3 m imam 120 cm lcd pa je kr mala

New Report

Close