Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kalcinacija rame

kalcinacija rame

pozdravljeni,

zanima me pri kalcinaciji rame kristal velik 1,2 cm kaj prvo najbolje fizio. ali kar punkcija…

hvala

punkcija. bolečina se zmanjša takoj.potem pa fizio vaje

Imela sem težavo pred nekaj leti, stanje se je slabšalo, bolelo vedno bolj. Nisem se mogla niti sama obleči. Zdravnik je govoril o posegu, ker drugače ne bo šlo. Bilo je na začetku poletja in vsak dan sem šla plavat. Opazila sem izboljšanje in na koncu poletja je težava izginila.

Tako kot pride, tako gre ta kalcinacija. Sem imel par let nazaj. Ene tri mesece me je jezilo, ker nisem mogel roke dvignit niti v višino ramena, potem je pa minilo.

Sem imela pred leti. Na obeh ramah. Šla sem na poseg, plačala sem sama. Dobila sem tudi protibolečinske injekcije, nekaj časa je bilo v redu, potem so se spet začele bolečine. Po fizioterapiji se je stanje umirilo. Je pa trajalo dolgo časa in je bilo kar hudo. Najbrž bi počasi izzvenelo kar samo. Ne vem.

Bila naročena na poseg. Ker sem čakala 5 mesecev me je po 3 mesecih sano nehalo boleti. Sedaj je OK.

Mene je rešila joga. Par mesecev in sem kot nova.

Do kalcinacije rame pride največkrat zaradi ponavljajočih se gibov, ki so PREŠTEVILČNI.

Najbolj pogosto se s tovrstno nevšečnostjo in bolečinami srečujejo delavci v proizvodnjah, kjer so njihovi gibi slični, preštevilčni in ponavljajoči dan za dnem.

Če se dovolj zgodaj preneha s takšnimi gibi in prevelikim številom, sčasoma poidejo,  tudi bolečine in sama kalcinacija. 

Kot je meni znano se v Sloveniji veliko ljudi srečuje s temi težavami.

Prav tako ljudje povedo svojim osebnim zdravnikom in se ve iz česa to izhaja.

Zdravniki bi morali, so v bistvu zavezani k temu, če je delo preveč škodljivo za človeka in se pri delodajalcu takšno delo, ki očitno že načenja zdravje delavca za kar mu predpisujejo protibolečinska sredstva to posredovati naprej primernim inštitucijam in preko njih ali direktno pozvati ter opozoriti delodajalca, da poskrbi za varno in zdravju primerno delo in delovno okolje delavcu, pacientu. Kot je meni znano tega ne počnejo, ne storijo ali pa premalokrat in namesto tega delavcu preprosto rečejo, naj si najde drugo službo, kar je seveda zdravnikovo izogibanje odgovornosti in delu, ki mu iz službe zdravnika pripada se mu nalaga, kot delovna in moralna obveza.

Edini način za odpravo kalcifikata je njegovo razbitje in absorbcija z neinvazivno metodo, ki jo izvajajo fitioterapevti. ESWT ali udarni valovi. Naprava je dokaj draga in je potrebno cca 5-7 terapij, da zadeva deluje.

Vse je samoplačniško.

Kalcifikat sam od sebe nikoli neizgine. Treba ga je razbiti.

Darko že ve, kako se  dela.

Strokovnjak. In predan delavec.

hehehe………….

Svašta!

Odgovor na objavo uporabnika
hehe205, 01.06.2025 ob 22:03

Darko že ve, kako se  dela.

Strokovnjak. In predan delavec.

hehehe………….

Svašta!

No dajva vprašat UI , kaj pravi na moje kar sem povedal ti trolček:

PRVIČ:

kalcinacija rame pride zaradi ponavljajočih se gibov ki so preštevilni. DRŽI NE DRŽI?

odgovor:

Kalcinacija Rame in ponavljajoči se gibi

Vprašanje je, ali kalcinacijo rame (poapnenje rame) povzročajo ponavljajoči se gibi. Oglejmo si to korak za korakom, pri čemer se bomo opirali na navedene vire in splošno medicinsko znanje.

Kaj je Kalcinacija Rame?

Vzroki za kalcinacijo Rame

Kalcinacija ram, znana tudi kot kalcificirajoči tendinitis, je stanje, pri katerem se kalcijeve usedline nabirajo v tetivah rotatorne manšete, najpogosteje v tetivi supraspinatusa.[1]Te usedline lahko povzročijo bolečino, vnetje in omejen obseg gibanja v rami.[1] [2]

Čeprav natančen vzrok ni vedno jasen, k razvoju kalcinacije ramov prispeva več dejavnikov. Mednje spadajo:

Navedeni viri in splošno medicinsko znanje močno podpirajo povezavo med ponavljajočimi se gibi in kalcinacijo okvirja. Več virov to povezavo posebej omenja:

Ponavljajoči se gibi in Kalcinacija Rame

Degenerativne spremembe: Naravna obraba kit s starostjo lahko povzroči mikropoškodbe in poskus telesa, da jih popravi, kar včasih povzroči odlaganje kalcija.[1] [2]

Preobremenitev/ponavljajoči se gibi: To je ključni dejavnik. Dejavnosti, ki vključujejo ponavljajoče se gibe nad glavo, lahko preobremenijo ramenski sklep in kite, kar povzroči mikrotravme in vnetje, ki lahko sprožijo kalcifikacijo.[1] [2] [3]

Poškodbe: Poškodbe ramen, kot so nategi ali solze, lahko sprožijo vnetni proces, ki vodi do odlaganja kalcija.[1]

Presnovni dejavniki: Neravnovesja v presnovi kalcija ali drugih mineralov lahko prav tako igrajo vlogo.[1]

Hormonske spremembe: Hormonske spremembe, kot so tiste, povezane z menopavzo, lahko vplivajo na presnovo kalcija in povečajo tveganje.[2]

Genetska predispozicija: Nekateri posamezniki so lahko genetsko nagnjeni k razvoju kalcificirajočega tendinitisa.[1]

Dejavnosti, ki vključujejo ponavljajoče se gibe nad glavo, so še posebej povezane s kalcinacijo. Te vključujejo:

Primeri dejavnosti s ponavljajočimi se gibi

V članku iz »medicare.si« je navedeno, da je preobremenitev (preobremenitev) ramenskega sklepa pogost vzrok, zlasti pri ljudeh, ki izvajajo ponavljajoče se gibe.[1]

Članek iz “blackbox-center.si” kot vzrok navaja preobremenitev ramenskega sklepa (prekomerna obremenitev ramenskega sklepa), kot dejavnik pa navaja ponavljajoče in intenzivne gibe (ponavljajoče in intenzivne gibe).[2]

Članek iz “lekarnanaklik.si” omenja, da so ponavljajoči se gibi (ponavljajoči se gibi) dejavnik tveganja.[3]

Članek iz “medicofit.si” omenja, da utesnitveni sindrom rame povzročajo ponavljajoči se gibi (ponavljajoči se gibi) ali dejavnosti, ki vključujejo dvigovanje roke nad glavo.[4]

Članek iz “forumvse.si” navaja, da so ponavljajoči se monotoni gibi (ponavljajoči se monotoni gibi) dejavnik tveganja.[5]

Članek iz “magus.si” omenja, da lahko fizični napori, ponavljajoči se gibi pri športu povzročijo bolečine v sklepih.[6]

Športi: Tenis, plavanje, odbojka, baseball in drugi športi z gibi nad glavo.[1] [2]

Poklici: Gradbena dela, pleskanje in druga dela, ki zahtevajo ponavljajoče se gibe rok ali delo nad glavo.[1] [2]

Hobiji: Dejavnosti, kot sta vrtnarjenje ali igranje glasbil, ki vključujejo ponavljajoče se gibe rok.[1]

Da, kalcinacijo rame (kalcifikacijo rame) pogosto povzročajo ponavljajoči se gibi.

——————–

DRUGIČ:

Drži ali ne drži? Do kalcinacije rame pride največkrat zaradi ponavljajočih se gibov, ki so PREŠTEVILČNI.Najbolj pogosto se s tovrstno nevšečnostjo in bolečinami srečujejo delavci v proizvodnjah, kjer so njihovi gibi slični, preštevilčni in ponavljajoči dan za dnem.

Če se dovolj zgodaj preneha s takšnimi gibi in prevelikim številom sčasoma poide tudi bolečina in sama kalcinacija.

odgovor:

Analiza izjave

V izjavi se trdi, da se kalcifikacija rame najpogosteje pojavi zaradi prekomernih ponavljajočih se gibov.

Razumevanje kalcifikacije rame

Kalcifikacija rame, ki je pogosto povezana s stanji, kot je kalcificirajoči tendinitis, vključuje odlaganje kalcijevih soli v tetivah rame. To stanje lahko povzroči bolečino in okorelost.

Vloga ponavljajočih se gibov

Znano je, da ponavljajoči se gibi prispevajo k različnim mišično-skeletnim motnjam. Izjava nakazuje, da so takšni gibi, kadar so pretirani, glavni vzrok za kalcifikacijo ramen.

Dejavniki poklicnega tveganja

Trditev, da delavci v proizvodnih okoljih, kjer so gibi podobni, pretirani in ponavljajoči se, pogosteje doživljajo to težavo, podpirajo raziskave o zdravju pri delu. Študije so pokazale, da so poškodbe zaradi ponavljajočih se naprezanj in mišično-skeletne motnje pogoste med delavci, ki opravljajo ponavljajoča se opravila.[1].

Okrevanje in preprečevanje

Izjava tudi nakazuje, da lahko zgodnja prekinitev takšnih ponavljajočih se gibov privede do odprave bolečine in morebiti same kalcifikacije. Raziskave podpirajo idejo, da je lahko spreminjanje ali izogibanje oteževalnim dejavnostim del obvladovanja in okrevanja po ramenskih obolenjih, vključno s kalcificirajočim tendinitisom.[2] [3].

Ocenjevanje zahtevka

Da bi ocenili, ali trditev »drži« (drži) ali »ne drži« (ne drži), moramo preučiti, ali obstajajo tehtni dokazi, ki podpirajo vlogo prekomerno ponavljajočih se gibov pri povzročanju kalcifikacije ramen in ali lahko prenehanje takšnih gibov privede do izboljšanja.

Raziskave kažejo, da se ponavljajoče se mikrotravme, ki so lahko posledica ponavljajočih se gibov, štejejo za dejavnik pri razvoju kalcificirajočega tendinitisa.[4]Zato je verjetno, da bi zmanjšanje ali ustavitev takšnih gibov lahko pomagalo pri obvladovanju ali preprečevanju stanja.

Zaključek

Drži . Trditev, da do kalcifikacije rame najpogosteje pride zaradi prekomernih ponavljajočih se gibov, podpirajo dokazi, ki kažejo, da ponavljajoče se obremenitve in mikrotravme prispevajo k stanjem, kot je kalcificirajoči tendinitis. Poleg tega je priporočljiv del obvladovanja takšnih stanj spreminjanje ali prenehanje oteževalnih dejavnosti.

kalc

Ne se zajebavat Darko. Imam 30 let delovne dobe in vem, kaj pomeni kalcinacija rame.

Buksel. Bebec. 1plus1 je….??

hehe205, 01.06.2025 ob 22:39

Ne se zajebavat Darko. Imam 30 let delovne dobe in vem, kaj pomeni kalcinacija rame.

Buksel. Bebec. 1plus1 je….??

Odjebi pizdun gnusni. Po pisanju se vidi da si debil brez znanja in izkušenj.

Imam prakso in znanje, ter lastne izkušnje. Nisem pet let star, kot si ti v svoji debilni logiki.

Je pa tako, znano je, da debilčine in podleži vedno s svojim NEZNANJEM več veste, kot drugi.

Številne razlage, prakse in dokazi vam nič ne zaležejo. Zaleže vam le vaša egoistična fantazija neumnosti, ki jo premorete.

Imaš znanje in prakso…Kurac!

Ven vlečeš čreva iz spleta.

Bravo! Bravo!

Odjebi!

Še ena “ČREVA” iz drugega naslova malo naprednejšega:

VČ

Skratka škoda, ker ob svojih komentarjih ne pokažete še face, da bi vas bilo podleže sram, ko se vam dokaže neumnost in podlost. Tako bi se ne pojavljali v vseh temah pod drugimi nicki in vedno znova ponavljali svoje podlosti brez opravičila in sramu.

S tem, ko se moramo ljudje vedno z vami drekači po forumu ubadati ljudje ponavadi zaradi vas ne dobijo več informacij, kot pa bi jih sicer na enostaven način in vsaj nekatere pogoste, ki imajo pomembnost in niso brezvezne.

In še nekaj:

To kar so vam butlom neka čreva, ogromno teh “črev” mnogo daljših in detajlnih mora nekdo osvojit in se jih piflat ter jih razumet, da postane dohtar in vam lahko primerno svetuje ter vas zdravi.

Brez tistega kar so vam “čreva” bi ne bilo znanih jasnih podatkov zapisanih in primerno koriščenih.

hehe205, 01.06.2025 ob 22:44

Imaš znanje in prakso…Kurac!

Ven vlečeš čreva iz spleta.

Bravo! Bravo!

Odjebi!

Hehe205:
“Družabni mediji dajejo legijam idiotov pravico do govora, ko so nekoč govorili le v baru po kozarcu vina, ne da bi škodovali skupnosti. Potem so bili hitro utišani, zdaj pa imajo enako pravico do govora kot dobitnik Nobelove nagrade. To je invazija idiotov.” Umberto Eco –

Cirk, 01.06.2025 ob 23:33

Hehe205:
“Družabni mediji dajejo legijam idiotov pravico do govora, ko so nekoč govorili le v baru po kozarcu vina, ne da bi škodovali skupnosti. Potem so bili hitro utišani, zdaj pa imajo enako pravico do govora kot dobitnik Nobelove nagrade. To je invazija idiotov.” Umberto Eco –

Darko si vzame čas da nekaj koristnega napiše, ti pa kaj..!?

Imaš kaj za povedati? No, očitno da ne! Potem pa – bodi tiho!

Zapohani šizo ima bogate izkušnje s ponavljajoči gibi lenobe. On je že cel zakalciniran od ležanja.😂

New Report

Close