Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaligrafija

kaligrafija

rada bi nek test napisan v kaligrafiji pa me zanima ali katera ve, kje se to da narediti, mogoče je pa katera na MON-u ki obvlada

V NUK-u dobiš knjige (sicer v ANG) kjer je za vsako črko narisano (po potezah) kako se napiše. Sicer ke notri opisano več kaligrafskih poisav. Rabiš pa pisalo (lahko navadno pero, ki je poceni ali pa Rotring, ki je kar drag) z zašiljenim peresom.

ja o.k., toda radi bi dala nekam napisat, sama namreč se ne bi tega lotila, o postopku pa sem si že vse prebrala, hvala

V kaligrafiji še nič ne pove, kajti pisav je malo morje, ponavadi obvladam res dobro eno, dve…

Torej, če potrebuješ res pravo pisavo, potem predlagam, da na netu poiščeš mojstre le tega, saj oglašujejo, če pa potrebuješ kaligrafijo le tako, da ni nujno, da je “strokovna” pa upoštevaj xenin nasvet, lahko je, vse ti piše in nekaj boš đe spravila skupaj, seveda , če se boš odločila za lažjo pisavo, toda pozor, vsak , ki se je res učil kaligrafijo, šolsko … bo opazil, da je to tvoje delo, samouk, ampak če te to ne moti, potem le v knjižnico ali na net in v knjigarno po peresa in vaja dela mojstra.

Pravilno pisat kaligrafijo pa še zdaleč ni lahko, vsaka pisava svoj pero,črtalnik svoj kot pisanja ITD, torej res potrebuješ nekoga, ki te to pravilno nauči, kajti toliko je fint in podrobnosti, ki jih moraš znati, se jih naučiti, da lahko rečeš nato, jaz pišem kaligrafijo, no eno od abeced in gotiko se učimo šele pozneje, prej so lažje pisave,)).Ampak to itak opazi le nekdo, ki resnično obvlada kaligrafijo.

Jaz jo, toda brez zamere, preveč je časa za izdelavo nekega testa, predrago bi to prišlo! Zato, če res ne potrebuješ original, poskusi sama.

Odtipkaj na netu kaligrafija, kar nekaj jih je, ampak kot sem dejala, drago bo!

Kaligrafka, tole si pa lepo napisala.
Zelo mi je všeč, da si povedala svoje mnenje, pojasnila, kaj je kaligrafija in kaj je improvizacija na to temo, nisi pa ljudi pošiljala na drage tečaje ali kaj podobnega. Skratka – lepo povedano in se strinjam z vsem.

Napisala sem resnico, itak jo vedno. Vsak, ki pa si želi resnično pisat pravo kaligrafija že ve, da brez prave šole ne bo nič, zato meni nekaj pametovat brez veze kajne;)).

New Report

Close