Kalkulator velikosti modrca
Spodaj je bil prilepljen link do kalkulatorja, ki ti izračuna velikost modrca. Zanima me, če vam pokaže številko, ki jo res nosite:
http://www.sophisticatedpair.com/bra-size-calculator/
Ker gre za angleške številke, je v pomoč to, da je 34 naša 75, 36 je 80,…. kosarice pa naj bi bile do F enake, potem pa naša G je njihova FF, naša H je njihova G,….
Vam pokaže vsaj približno prav?
95 c je približno enako (velikost kosarice) 90 d oz 85 e in 80 f. Torej je košarica čisto pravilna, obseg pa temu primerno manjši. Verjetno nisi neka bajsa, da bi morala imeti tolikšen obseg -95, pa tudi 90 je ogromno. Poskusi res pomeriti modrc vsaj 85 e in potem se 80 f. Meni je bilo to res pravo razodetje, ko sem videla, kako je imeti modrc, ki ti je res prav.
95 c je približno enako (velikost kosarice) 90 d oz 85 e in 80 f. Torej je košarica čisto pravilna, obseg pa temu primerno manjši. Verjetno nisi neka bajsa, da bi morala imeti tolikšen obseg -95, pa tudi 90 je ogromno. Poskusi res pomeriti modrc vsaj 85 e in potem se 80 f. Meni je bilo to res pravo razodetje, ko sem videla, kako je imeti modrc, ki ti je res prav.[/quote]
Imam modrc 80F in mi je 36F/36FF čisto prav, vse lepo stoji in podpira. Pri vseh treh opcijah mi pokaže manjši prsni obseg in večjo košarico, meni je pa 34 obseg premalo in G košarica prevelika, da o K in O ne govorim.
Ker najbrž večje košarice ne dobiš? Ali ker so ti rekli, da če imaš obseg več kot 75, da je to avtomatsko 80? Košarica, ki bila večja od d, pa pomeni samo balone?
Sicer pa 80 d je 75 e oz 70 f (ang. 32f približno). Torej je košarica kar tam tam. Zanimivo. Mogoče povprečna velikost le ni samo B kosarica?
95 c je približno enako (velikost kosarice) 90 d oz 85 e in 80 f. Torej je košarica čisto pravilna, obseg pa temu primerno manjši. Verjetno nisi neka bajsa, da bi morala imeti tolikšen obseg -95, pa tudi 90 je ogromno. Poskusi res pomeriti modrc vsaj 85 e in potem se 80 f. Meni je bilo to res pravo razodetje, ko sem videla, kako je imeti modrc, ki ti je res prav.[/quote]
Imam modrc 80F in mi je 36F/36FF čisto prav, vse lepo stoji in podpira. Pri vseh treh opcijah mi pokaže manjši prsni obseg in večjo košarico, meni je pa 34 obseg premalo in G košarica prevelika, da o K in O ne govorim.[/quote]
Fino, da imaš pravo številko. A lahko vprašam kolikšen imaš podprsni obseg? Ker meni je sicer ok tudi večji obseg samo ko se modrc malo raztegne (in to se vsak), pa vidim, da mi je 80 preveč. Moj podprsni obseg je sicer 83 cm. Nosim pa večinoma modrce velikosti 34 Curvy Kate in Fantasie (Freya ima malo manjše številke in tam je 34 ok samo pri kopalkah, pri modrcih pa 36).
Ker najbrž večje košarice ne dobiš? Ali ker so ti rekli, da če imaš obseg več kot 75, da je to avtomatsko 80? Košarica, ki bila večja od d, pa pomeni samo balone?
Sicer pa 80 d je 75 e oz 70 f (ang. 32f približno). Torej je košarica kar tam tam. Zanimivo. Mogoče povprečna velikost le ni samo B kosarica? :-)[/quote]
Ne, take kupujem, ker je to zame pravilna velikost
In nikoli ne kupim modrca, ne da bi ga prej pomerila, ali mi ustreza tudi oblika košarice, ne samo globina.
Zato, ker košarica ni vedno enaka. Npr. če izhajamo iz velikosti 70A -angleska velikost bi bila to 32A. Če bi torej vzela manjši obseg -65, bi bila košarica enake velikosti B. Torej gre tako -vecas obseg, manjsas košarico(črko). 70A =75AA=80AAA (ok , te še nisem videla). Oz. Če gremo v drugo smer in zmanjšamo obseg -70A = 65 B = 60C= 55D.
Če gremo na tvoji 28G – naša velikost bi bila 60, košarica pa malo več kot naša G. Mogoče imaš res čisto prevelik obseg? Da pa bi bila takšna razlika pri košarici? Ne vem. Kolikor sem brala, je večina žensk kar zadovoljna s tem kalkulatorjev, tako da mogoče le nimaš samo A kosarice? Kaj ti pa ponudi druge opcije (če imaš večji obseg)?
Sicer pa 80 d je 75 e oz 70 f (ang. 32f približno). Torej je košarica kar tam tam. Zanimivo. Mogoče povprečna velikost le ni samo B kosarica? :-)[/quote]
Ne, take kupujem, ker je to zame pravilna velikost
In nikoli ne kupim modrca, ne da bi ga prej pomerila, ali mi ustreza tudi oblika košarice, ne samo globina.[/quote]
Ja, logično. Saj ni vsak model za vsake prsi. Samo je pa tudi res, da če res ne pomeriš veliko različnih, ne veš, kakšen modrc je res najboljši zate. Samo žal je pri nas izbira vecjih modrcev izredno slaba. Razen Triumpha (ki je za silo) takorekoc ni drugega. Lisca se vedno ni za večje prsi, se pa malenkost popravljajo.
Torej ponudi ti najožjo opcijo 28 DD, srednjo 30 D in najohlapnejšo (pa se vedno ne ohlapno) 32 C =70 C. Torej ne kaže ravno čisto mimo….
Edino zgoraj en primer, kjer ponudi G kosarico, je nelogičen. Ali pa res nosi čisto napačno velikost?[/quote]
Samo 30 obseg je zame čisto premajhen, to je vendar prevedeno na naše cifre 65 – večinoma imam 75 in izjemoma 70.
Torej ponudi ti najožjo opcijo 28 DD, srednjo 30 D in najohlapnejšo (pa se vedno ne ohlapno) 32 C =70 C. Torej ne kaže ravno čisto mimo….
Edino zgoraj en primer, kjer ponudi G kosarico, je nelogičen. Ali pa res nosi čisto napačno velikost?[/quote]
Samo 30 obseg je zame čisto premajhen, to je vendar prevedeno na naše cifre 65 – večinoma imam 75 in izjemoma 70.[/quote]
Jah, ni nujno. Ker ko kupiš modrc, naj bi ga zapela na zunanjih kaveljčkih (tako, da je najširše). Ko se raztegne (vsak modrc se), ga zapenjaš na notranjih kaveljčkih. Če že nov modrc zapneš na notranjih, je potem sto procentno preširok. Saj če imaš manjše prsi, niti ne opaziš tega tako izrazito, pri večjih se pa hitro pozna.
http://www.brastop.com/t/bra-fitting-tips
Ali pa tale filmček:
http://www.bravissimo.com/perfectfit/fitting-video/#
Sodelavka v službi je bila tudi prepričana, da ima 80b oz. celo samo a, pa je potem ugotovila, da ima 70 C oz. vcasih 75 (odvisno od znamke). Pa je bila celo življenje prepričana ,da ona pa že nima jošk. No, pri 50 jih ima celo za c košarico.
28FF (naša velikost bi bila 60 G) je mogoče res tesno, ne bi pa bilo slabo poskusiti drugi dve varianti 30F (65 F) in 32E (70E). Lahko tudi, da bi poskusila košarico manjšo -torej vsaj 70D (to se dobiš pri nas), sicer pa predlagam nakup prek spleta. Ker tisto 80 ti definitivno ni ok. Poglej malo na strani
http://www.brastop.com
Pa izberi eni dve številki, pa boš videla. Za silo so tudi pri nas kakšni Triumph modrci (Nama je imela izbiro, pa Neža v Kranju), da vsaj približno vidiš, kateri obseg in košarico potrebuješ (ampak ne vem če imajo tako majhen obseg). Glede na moje mere in izkusnje bi ti predlagala obseg 65, vsekakor pa ne več kot 70.