Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam bi šli lahko lovit ribe z otroki?

Kam bi šli lahko lovit ribe z otroki?

Pozdravljeni,

ker v iskalniku nisem našla nič pametnega vas prosim, če kdo ve, kam bi lahko šli z otroki na enodnevni izlet (Slovenija) in sicer z namenom lovljenja rib na palice. Zadnjič smo bili na enem pikniku, ki je imel tudi ribnik z gojenimi ribami in so nam dovolili ribarit. Otroci so bili ful navdušeni. Zdaj smo si sposodili palice, pa pojma nimamo, kam bi lahko šli? Nekaj sem slišala, da je na Kolpi lepo, pa nič ne vemo kje točno, kje se kupi karte, kako to izgleda, se lahko tudi kaj speče?

Če kdo “obvlada” ribiške izlete, bom zelo hvaležna za kakšno info.,

lep dan, A.

Ribnik ob avtocesti Kranj – izvoz Tržič (ob Kacinovem klancu), ne vem pa kako se reče.
LP A.

Za otroke mi je bilo zelo všeč na Frankolovem. Imajo ribnik z gojenimi postrvmi, tam dobite navadne bambusove palice s trnkom sam ribnik sicer ni ne vem kako gromozanski . Ribe plačaš kolikor jih pač ujameš. Mislim, da je 1 kg postrvi 1.000,00 SIT.

WW

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Bi rada, da ribe kar ven letijo ali bi le trnek namakali? Če bi radi veliko rib, potem pojdite v ribnik (ribogojnica) pri Kamniku kjer ribe tudi očistijo (je pa treba plačat tisto kar ste ujeli), če ne pa na kako reko (so že dali predloge) ampak za tja je treba imet dovolilnico. Za Kamnik ne vem točno kako se imenuje, ker sem bila tam le 1x, upam, da se najde kdo, ki to ve.

A to misliš lovit ribe in njihove otroke, ali lovit ribe s svojimi otroki, kot vabami?!

Vsem hvala za info., vseeno pa ne vem, kje se dobijo dovolilnice, če kdo slučajno ve?

Srečko, :-))), ribji otroci me ne zanimajo – same kosti; moji otroci kot vabe, hmmm, bi blo za razmislit, včasih, ko se ti vsi trije naenkrat popnejo na glavo… ni slaba ideja;-)

Dovolilnice za ribolov se dobijo v gostilnah, motelih, hotelih, bencinskih črpalkah …. v bližini rek, kjer se lovi ribe. Recimo za reko Sočo lahko kupiš dovolilnico v hotelu Alp v Bovcu, za reko Savo Bohinjko v hotelu v Ribnem, kamp Šobec, za Idrijco v eni gostilni ob glavni poti med Idrijo in Mostom na Soči ali v hotelu Šterk v Mostu na Soči in tako naprej….. Dovolilnico moraš kupiti tisti dan, ko ribariš, ker ti mora prodajalec obvezno napisati datum.
So pa te dovolilnice drage, odvisno od reke. Za zgoraj omenjene, ki so seveda tudi zelo lepe, so cene od 8.000 sit naprej. Na nekaterih rekah kupiš 1 dovolilnico za odraslega in lahko nanjo lovi tudi 1 mladoleten otrok. Samo za otroke ne vem, kako je oz. sploh ne vem, če lahko lovijo samostojno. Na teh rekah lahko samo muhariš in zalust na trnku moraš imeti stisnjeno. Količina rib, ki jo lahko uloviš, je omejena. Nalovljene ribe morajo ustrezati določenim kriterijem (vrsta ribe, količina, dolžina)
Glede na vašo situacijo bi vseeno svetovala kakšen ribnik, kjer lahko loviš in kar uloviš, plačaš in neseš domov.
Lep dan…..

Jaz ti predlagam,da se zapeljete nekam za Savo,ribe še plavajo,prvi lov brez kart,potem pa resneje z dovolilnico.Me Radečami in Sevnico vidim prav veliko ribičev,pa na turistična društva se menda tudi da obrniti za dovolilnice.Meni je bilo najbolj všeč loviti ribe na roke/v mladosti,v mrzlem potoku/,danes me pa za kazen revma trga.

Bistrica pri Naklem – ribnik, kjer rib kar mrgoli, tako da bodo otroci uživali. Ko prideš, plačaš v ribiški brunarici, kije zraven, 500 sit akontacije in to ti potem odštejejo, ko plačuješ ribe, ki si jih ujel.

Tocno tam kot streljat ptice, preganjat srne in veverice, vleci macke za rep……
Mislim haloo – pa kaj je z vami narobe – loviti ribe za zabavo :o((

Mojcej, Miša, Hana, res lepa hvala za info., zdej so mi zadeve že malo bolj jasne :-). Tole s “ta pravim” ribolovom bo najbrž res še počakalo nekaj let. Ribnik vabi!

Lep vikend vsem A.

Ulaa*, saj te razumem verjemi, iz izkušnje ti povem, da se ti bo obrnilo na bolje. Držim pesti zate!

Lep vikend, pa čeprav brez uživanja na ribniku;-), A.

Ocitno nisi razumela mojega pisanja. Ce se ti ostale zivali ne smilijo zakaj potem za zabavo lovis ribe? Mocno upam, da se bo tebi obrnilo na bolje, v nasprotne primeru pa, blagor ubogim – baje jim je zagotovljeno nebesko kraljestvo – ker ne vedo kaj delajo.

Ulaa zihr si vegetarjanka. Sori sam sm mogu xD. Veš mačke se tudi igrajo z mišjo preden jo ubijejo in pojejo. Zakaj ne bi tudi mi uživali ob ujetju kake ribe, ki bi jo nato lepo spekli in pojedli.

Lep pozdrav vsem.

Ja ula vidim,da si vse narobe predstavljaš!!!!!
Ribolov je ŠPORT,s katerim se lahko ukvarja prav vsak in to ravno za zabavo oz. sprostitev.Vidim da se na to ne spoznaš!No čeprav pozno bi jaz predlagal nakaj lokacij , če te še zanima Andrajka?Naštejem ti jih vsaj 100.Povej za katero regijo,katere ribe,stoječo ali tekočo vodo in ali boste lovili z plovcem ali čem?in na kaj boste lovili.In kako bi lovili?ali tako da je riba gor praktično vsakič ko vržeš že gor ali tak da se morš malo potrudit.In do koliko evrov naj bo karta.

mihovc

Vsak prvi lov brez karte je sedaj lahko 400€…kar junaško ….za predlog ti povem kje  loviti …    cena  kg     8,50€  ulovljenih ……pa palico ti prodam zanje   kje  si doma?

Kacinova lukna se reče

Kjer sem enkrat , vem za ime kraja …saj nisem pijan takrat

V Žejah je preveč rib na kupu …PA PREVELIKE  ZA LOV……TE KAR KOŠTA TAKO ZA HEC LOVIT ….NISO PORCIJSKE    5MIN   ….15€       VSAK LOVI PO ŽEPU NE PO ZABAVI

Dolina Vinetou.

New Report

Close