Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam date oblačila, ko greste v penzijo?

Kam date oblačila, ko greste v penzijo?

Polne omare še uporabnih oblačil, ki sem jih nosila za v službo. Zdaj praktično ne oblečem več. Daste ve naprej ali še kar šparate?

..a niso trgovine rabljenih oblačič v porastu?, če nimaš komu dati, predaj v prodajo njim, oz.če se ti da, rpeko spleta sama…

(verjetno bolj zaradi prostora in filinga, bi jaz tako naredila – v kolikor ne bi bila “navezana” na cote 😀 ..ne vem, nism še tm ..)

Shrani jih.
    Še jih boš rabila.

Že za časa službe sem imela samo nekaj kombinaciji, ki sem jih sproti metala stran ali kupila nove. Blizu mi je minimalizem in tako živim še zdaj. Oblačila ponosim do konca, šele nato kupim nova. Enako čevlji. Kupujem garderobo iz naravnih materialov.

Odnesi na Rdeč križ ali Karitas, nihče ne kupuje rabljenih oblačil. Prodajo se le 30+ let stara oblačila kakovostno narejena iz Mure in podobno, ne pa kitajska plastika. Mladi sedaj veliko bolj gledajo na kvaliteto materiala.

Trgovine tega blaga ne sprejemajo. Lahko jih vržeš v zabojnik Humane. Jaz jih dam gor na navadni kanto in stvari vzame kakšen mimoidoči.

Vsakič, ko grem v penzijo, podarim ponavadi 10 velikih vreč vaškemu društvu žena in gospodinj.

Eno obleko prisparaj za svoj pogreb.

Tudi moj problem. Nosila sem kostime in krila. Vse kvalitetno. Sedaj nosim samo hlače, imam tudi 15 kg več. Polne omare, ker sem šparovc. Ne morem vreči v kontejner, kril pa se sedaj skoraj ne nosi.

Odgovor na objavo uporabnika
pogreb, 26.05.2025 ob 14:43

Eno obleko prisparaj za svoj pogreb.

Bom pogledala, če je kaj primernega 😁

Prodaj jih v second Shop.

Freya568, 26.05.2025 ob 21:27

Prodaj jih v second Shop.

Ne sprašujem, kam naj jih dam.

Anonimno 6586, 26.05.2025 ob 14:06

Vsakič, ko grem v penzijo, podarim ponavadi 10 velikih vreč vaškemu društvu žena in gospodinj.

Kako to misliš – vsakič, ko grem v penzion? A ti greš večkrat? Meni še enkrat ne rata, mi ves čas podaljšujejo…

Modeli so stari in ti želiš da nekdo plača zanje?

Odnesi na RK bodo oni namesto tebe vrgli stran.

New Report

Close