Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kam date otroke, če jih cel teden ne vidite in nimate babic?

Kam date otroke, če jih cel teden ne vidite in nimate babic?

Kam date otroke? Če babice še delajo, dedki delajo … dopoldan, popoldan,  …

zakaj pa jih cel teden ne bi videli? Ko imaš otroke si z njimi in skrbiš za njih. Ko si v službi pa v so plačanem varstvu ali šoli.

Ne razumem vprašanja. Večina zaposlenih ima otroke v vrtcih in v OŠ v podaljšanem bivanju. V primeru turnosnega dela se starša pokombinirata, da je eden popoldan, ponoči z njimi.

Mož recimo dela 2 službi, žena dela popoldan, zvečer otroci spijo. Kam date otroke, če jih cel teden ne vidite in nimajo dedkov, babic, ki tudi še delajo dopoldan, popoldan?

K sreči sta že toliko stara, da po šoli počakata doma in naredita nalogo, dokler eden od naju ne pride.

Bil je pa kar problem, dokler je bil to vrtec in prvi, drugi razred. Stalno neko letanje inj lovljenje časa. Podaljšano bivanje pri nas je do 15:00, vrtec do 15:30. Jaz delam vsaj do 15:30 + pol ure vožnje, žena podobno. Veliko je bilo slabe volje v službi, ker sem odhajal prej, sem pa zjutraj precej prej prišel, ker je otroka zjutraj poštimala žena.

Zgornji komentarji pa kažejo na to, da nimate pojma, da v veliki večini varstvo v šolah ni prav dolgo. Sploh v manjših krajih, ker enostavno ni potrebe. Otroke vozijo dedki, babice itd., za enega ali dva se jim pa ne splača imet.

Ne poznam nikogar, ki bi delal dve sluzbi.

Drugace pa menjava med partnerjema, da je vsaj eden doma.

Se niti enkrat do sedaj se ni zgodilo, da otrok ne bi videla cel teden.

 

 

Odgovor na objavo uporabnika
Sam povem, 06.10.2022 ob 13:12

Mož recimo dela 2 službi, žena dela popoldan, zvečer otroci spijo. Kam date otroke, če jih cel teden ne vidite in nimajo dedkov, babic, ki tudi še delajo dopoldan, popoldan?

vržemo jih v kante za smeti

Zakaj pa dela dve službi? Kakšna je resnična potreba po tem? Da te ni doma in imaš mir? Ali hlastanje po denarju?

Odgovor na objavo uporabnika
Sam vprašam, 06.10.2022 ob 13:00

Kam date otroke? Če babice še delajo, dedki delajo … dopoldan, popoldan,  …

To je enostavno grozno. Poskusajta urediti, da se eni sluzbi odreceta? Moz eni ali ti najdes dopoldansko? Bolniska, sdc cas morda? Denar pride in gre, otroci so ta trenutek prioriteta. Odrecite se vsemu drugemu raje kot otrokom. Vsaj zase vem, da bi raje zivela s 4clansko v garsonjeri kot prepuscala otroje drugim, samim sebi ali ulici. Verjemi, da to res ni vredno. Iz srca vam zelim, da najdete cim lepso resitev. Srecno!!

Služb je v teh časih veliko, če delaš popoldne, si verjetno trgovka, v proizvodnji, skratka nekaj, kar žal ni veliko plačano in se lahko zamenja za kaj drugega, kar mogoče tudi ne bo veliko plačano, bo pa vsaj dopoldne. Ni denarja, ki bi mi vzel čas z otroki in ne poznam nobene družine, ki bi bila v takšni situaciji. Namesto da iščeš varstvo, raje pomisli, kako bi ti in mož kaj spremenila.

Jih ne damo nikamor. Pač nimamo dveh služb, ampak vsak eno, tisti, ki začne kasneje jih pelje v vrtec/šolo, tisti ki prej konča jih pobira.

Če ne moremo zanje skrbeti, jih nimamo. Ali pa jih damo v posvojitev.

ja, kot so že napisali- zakaj je služba in delanje kariere pomembnejše kot biti z otroci, majhni otroci potrebujejo starše in ne, da bi vi delali po cele dneve, otroke pa vrivali babicam…torej naj eden od vaju že spregleda, da tako ne gre več in dela samo toliko kot je potrebno, ostali čas pa posveti otroku- oba ne moreta delati kariere , gre v škodo otrok, prvo eden, nato zamenjata …seveda ali pa plačajta varuško, to pa ja- se jih dobi za varstvo 24.ur…samo denarci štejejo, te pa itak naklamfata, če toliko delata.

no, za novodobne pohlepneže po bogatstvu so na voljo zasebne varuške, katere se bogato plača za vso oskrbo malčkov, dodatno lahko tudi kuharico in gospodinjo, tako, da vidva lahko se posvetita karieri cele dneve. prideta na kuhano in pospravljeno in k spečim otrokom, kako idealno, kajne…,ko pa ti najstnik zabrusi, da kje pa si bil, ko sem imel vročino, ko sem imel nastop v šoli, ko se ti nastavijo vsa ogledala kariere , je pa tudi neprecenljivo…

New Report

Close