Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam dobro jest v okolici Velenja- Šoštanja

Kam dobro jest v okolici Velenja- Šoštanja

Kot že v naslovu. Vikend bomo preživeli na tistem koncu, ki ga bomo obiskali prvič. Kam se splača jit kaj dobrega pojest v teh koncih?

Mislim, da je na velenje.com en seznam restavracij. Imaš tudi Štormana, včasih je bil dober.

Odvisno tudi od budgeta:) In kje točno boste hodili, se vozili, na poti iz Velenja do Ljubljane je ena gostilna Cizej, ki tudi ni najslabša.

Oštarij na tistem koncu kaj dosti ne poznam, ampak če iščete kaj drugega kot ekspres krmilnico, se izogibajte Štormana.

Malo pobrskaj po spletni strani Mladine – rubrika Konzum, mi dostikrat sledimo njihovim ocenam in še nikoli nismo bili razočarani.

Tudi jaz priporočam Cizej-a.

Cizej je na nivoju Štormana. Na teh naših koncih je kronični primanjkljaj dobrih gostiln, v Žalcu je še Podpečan, ki je bil vsaj soliden, zaprl.
V Velenju se menda v vili, ki ji ne vem imena, dobro je, vprašanje za kakšno ceno.
Pojdite čez hrib na Mozirski konec. Bi se znal najti kak kmečki turizem. Nad Rečico ob Savinji je en dober.

Hvala vsem za predloge in lep vikend želim!

Na poti iz Velenja je na desni strani tudi ena gostilna, ni slaba.

Sicer pa mislim, da smo takrat na velenje.com ali nekje tam našli med priporočenimi Hotel Paka, Vila Herberstein, Restavracija Jezero in še kaj. Pač spet predvsem odvisno od budžeta.

Kitajska rest. Honkong na začetku Velenja je dobra

Ja za Kitajsko sem tudi jaz še slišala, da je zelo dobra.

Imamo tudi edino avtentično makedonsko restavracijo v Sloveniji, če imate radi meso. Nahaja se v starem Velenju, imenuje se Sonce. Na drugi strani križišča je še ena a la carte restavracija, tudi v redu, vendar je kar draga.
Nazadnje sem dobro jedla v eni domači gostilni, kjer pripravljajo slovensko nedeljsko kosilo, se pa nahaja v Belih vodah in se je dobro najaviti pred prihodom.

Imamo tudi pivnico Taurusv centru Velenja, vendar ne ve, kakšna je kaj kvaliteta.
Jezero je tudi čisto povprečno, potem pa so še picerije, pa mehiška v Šaleku…

Tule še en link o podobni debati.

http://www.velenje.com/DISKUSIJEsporocila.php?stev=830186

Gostilna Acman v Šoštanju no 2 km iz Šoštanja….uredu gostilna z dobro hrano

Picerija kovač ! Najbolše pice u Velenju delajo v Kovaču … vrjem

Kitajska restavracija Pekinško mesto, restavracija Jezero, gostilna pri Brigiti, Pizzerija Velun, picerija Picadilly…, v Velenje hodijo iz drugih krajev tudi v Mladost, kjer imajo dobre čevapčiče v lepinji, burek…Štormana v Velenju že dolgo ni več, tam kjer je bil pa se lastniki in ime pogosto menjajo.Malo naprej iz mesta je tudi gostišče Hartl.Cizeja in Berta ne priporočam najbolj ker kar niha kakovost hrane…
Saj bi se še veliko našlo ampak ne hodimo veliko ven jesti razen kdaj pa kdaj v Kitajsko ali pa mladost…

Poišči Turistično informacijski center Velenje, tam boste marsikaj našli.

New Report

Close