Kam iti na dopust?
Imam 3 tedne dopusta in ne vem, kaj naj počnem v tem času. Imel sem sicer plane, da bi šel v Italijo v Alpe kolesariti, ampak je napovedano slabo vreme zato iščem alternative? Imam avto, imam kolo, imam denar in si lahko privoščim karkoli želim. Zanima me, kam naj grem, da pozabim na dolgčas in osamljenost.
Kako žalostno se tole bere avtor. Eni bi ubijali za toliko dopusta, eni ne veste kam se dat. Če imaš denar, potem res ne bi smelo biti problema, kam se dat. Kaj te veseli razen kolesarjenja? Malo poguglaj kaj bi bilo za tebe. Če čutiš osamljenost, jo boš občutil tudi kjerkoli že boš. Pa dolgčas tudi. To moraš spucati iz glave!
Predlogi, 28.07.2023 ob 16:41
Imam 3 tedne dopusta in ne vem, kaj naj počnem v tem času. Imel sem sicer plane, da bi šel v Italijo v Alpe kolesariti, ampak je napovedano slabo vreme zato iščem alternative? Imam avto, imam kolo, imam denar in si lahko privoščim karkoli želim. Zanima me, kam naj grem, da pozabim na dolgčas in osamljenost.
Morda kot alternativa Dolomiom pridejo v poštev Pireneji? Kolikor spremljam, je vremenska napoved stabilna. Greš npr. iz Perpignana v smeri Montsegurja, nato proti Andorri, se spustiš v Figuerras in zaključiš npr. iz Portboua preko prelaza, kjer se je zgodil španski eksodus pod Francom. Regionalni vlaki te pripeljejo do Genove brez težav. Potem pa Milano – Benetke – Slovenija. Vmes lahko še kaj prekolesariš, če omaš voljo in čas. Esterel je čudovit masiv. Pa Riviera dei Fiori ima tudi svoje čare.
Zgolj kot kompromis tvoje izhodiščne ideje.
soft, 28.07.2023 ob 20:48
Portugal. Pa še mene v kovček, obljubim da bom nevidna in neslišna, nič moteča..
Hm, imaš na Portugalskem kako zasnovo, ki bi se jo dalo oblikovati v moto-turo? Sem že nekajkrat razmišljal in vedno znova se zavem, da o Prtugalski ne vem skoraj ničesar.
idesi, 28.07.2023 ob 21:30
Hm, imaš na Portugalskem kako zasnovo, ki bi se jo dalo oblikovati v moto-turo? Sem že nekajkrat razmišljal in vedno znova se zavem, da o Prtugalski ne vem skoraj ničesar.
Jaz o Portugalski vem še manj kot ti verjetno, a ravno v tem je čar… Skok v neznano. Dogodivščina zagotovljena.
The Douro Valley and the route N222 from Régua to Pinhão is classed as one of the best motorcycling roads in the world. It’s 27 kilometres of the most incredible twists, turns and landscapes on the planet. If you’re coming in from Spain, then the ride isn’t too long to Porto – Portugal’s second largest city.
Kdaj točno imaš dopust? Avgusta?
Na tvojem mestu bi šla na tritedenski road trip po Franciji. S seboj lahko vzameš tudi kolo in narediš kakšno nekajdnevno turo samo s kolesom. Točno pot si izbereš glede na vremenske razmere in tvoje želje, na voljo imaš pa res vse, kar ti srce poželi – morje, gore, ravnino, velika mesta, male kraje, kulturo, zgodovino, dobro hrano, različna podnebja…