Kam je poniknila noseča Ajda Sitar?
Tudi jaz sem se sprasevala kje je, ker se ze dolgo ni javila ampak sem mislila, da si je pac vzela nekaj casa za druzino.
A je to bila kaksna napaka zdravnikov? Kolikor sem spremljala je imela lepo nosecnost.
A je rodila v ljubljanski porodnisnici?
Cudno, da niso ze prej videli, da je kaj narobe s srckom, to se ponavadi vidi ze med pregledi.
Upam pa vseeno, da so to le govorice in da sploh ni res ter da je vse ok.
Ona ni neka slavna oseba (pevka, manekenka, igralka itd…), ki bi ji šlo na živce vso to objavljanje v medijih. Ona se je sama zavestno odločila, da bo postala blogerka, influencerka, ki bo vso svoje življenje prikazovala na instagramu. Vse od tega, kar je za zajtrk, kam gre na kavico, kaj si je kupila za oblečt, vse od priprav na poroko do zadnjega detajla, vse od prvega dne, ko je objavila nosečnost, pokazala sobico, vse dodatke, vsakič, ko je imela nosečniško telovadbo, ni da ni… Tiste, ki ste jo spremljale, tako veste kako je. In ne, nismo mi zdaj vsiljivi in radovedni. Takrat pač ni pričakovala, da lahko gre kaj narobe. Prikazovala je popolno življenje, popolnega moškega, zdaj, ko je pa očitno šlo nekaj narobe, pa instagram kar naenkrat ni več tako zanimiv. Pa ravno v teh časih bi marsikateri ”navadni” mamici bilo v pomoč, da ni sama v tem, da se tudi takim, ki imajo na videz popolno življenje lahko kaj zalomi. Kot je nekdo že omenil, kljub zelo zdravi nosečnosti, vsem prehranskim dodatkom, ki jih je jemala, akupunkture, nifty testa, zdravega načina življenja, se lahko na koncu kaj zalomi. Pa verjetno tudi ni imela kar nekega ginekologa iz ZD, ampak kakega dragega zasebnega.
Zdaj kar vsi pišete, da se je nekaj zalomilo. Kdo to pravi? Kako to veste? Na podlagi enega posta, v katerem je itak rečeno, da gre za info iz tretje roke?
Mogoče pa sploh ni nič narobe ampak si je mogla vzeti nekaj časa za okrevanje po porodu. Ko imaš komaj rojenega otroka doma, dnevi hitro tečejo.
Se bo že javila, ko bo želela.
Ampak ona ni dolžna pet minut po porodu bit v oporo in pomoč ‘navadnim mamicam’. Sobico in telovadbo in kosmiče za zajtrk objavlja zato, ker ji ponudniki sobic, telovadbe in kosmičev to plačajo. To so reklame,nic drugega.
A ene res verjamete, da vam influencerke kažejo svojo kozmetiko in ‘rihtajo super popuste z njihovo kodo’, ker vam hočejo pomagat, ker ste kao frendice, ker vam je enkrat en komentar lajkala? Pa dajte bit malo manj naivne no.
Gre za tipičen primer človeka, katerega želja po slavi limitira proti neskončnosti, talent pa žal proti ničli.
Ženska, ki ima kaj koristnega za pokazati, prav gotovo ne potrebuje všečkov, namenjenih dodatnemu centimetru njenega nosečniškega trebuha. Mar ni to bizarno? Že tisoče let je skoraj vsaka ženska slej ko prej noseča, danes pa se ženske mečejo ven zaradi tako normalne zadeve.
Živimo v času, ko so ljudje iz prvega odstavka končno dobili priložnost. Ker nimajo ponuditi ničesar pametnega, nas posiljujejo z iluzijo svojega popolnega življenja. In ko resnično življenje postane tako težko, da te iluzije ne moreš več vzdrževati, se zgodi to, kar se je zgodilo z Ajdo.
Ampak ona ni dolžna pet minut po porodu bit v oporo in pomoč ‘navadnim mamicam’. Sobico in telovadbo in kosmiče za zajtrk objavlja zato, ker ji ponudniki sobic, telovadbe in kosmičev to plačajo. To so reklame,nic drugega.
A ene res verjamete, da vam influencerke kažejo svojo kozmetiko in ‘rihtajo super popuste z njihovo kodo’, ker vam hočejo pomagat, ker ste kao frendice, ker vam je enkrat en komentar lajkala? Pa dajte bit malo manj naivne no.
[/quote]
zdaj pa moras se pomisliti zakaj so ji placali…. ker ima doloceno stevilo sledilcev… ce jih ne bi imela, tudi tega placila ne bi dobila in posla za objavo vseh teh zadev tud ne.
sledilce pa ima, ker je bila aktivna na ig, ce ni aktivna s sledilci, slwdilcev ne bo vec in tudi reklam in posla ne bo. vse je povezano. ji pa iskreno zelim, da ni nic hudega, in karkoli je razlog, da se cimprej razresi v dobro vseh njih.
Enkrat je javno povedala (preko story-jev na IG), da je to, da se ona “poveže” s sledilci del njenega joba. Pa saj ima prav, ker se prodajalec v Mercatorju tudi osebno ne poveže z nekom, ki pride v trgovino po štruco kruha:)
Meni osebno gredo te gospe, TZZ influencerke na jetra, ker so tako vsiljive s temi izdelki, promovirajo vsak teden nekaj drugega, ko se jim rodijo otroci pa pričnejo v namen promoviranja objavljati vsako malenkost. najbolj se mi tukaj smilijo ti otroci, katere pozna večina slovenije, da ne govorim o tem, kako so potem ti otroci najboljši, brez pleničk pri letu in pol, brez koleščkov na kolesu pri dveh, plenični izpuščaj…otroci sploh nimajo izbire, ali bi se javno izpostavljali, ampak so jim njihove super mame to zakuhale( me zanima kako bo, ko otroci odrastejo). Smilijo pa se mi tudi ženske, ki javno govorijo o tem, kako dneva ne začnejo brez da pogledajo story-je teh zdolgočasenih mam:)
Vseeno pa upam, da je z malo dojenčico, kot tudi mamico vse OK. ker čez zdravje svojega otroka ga ni – tudi če imaš milijone na računu.
Lp,
kdo je ajda sitar in da je bila noseča…. Ampak moje mnenje… Ja, to je malo bolj fensi top šop. Njene sledilke so v bistvu njene naročnice. Nekdo, ki ga sprejmeš v klub, ki si vzame toliko časa, da gleda reklame in ti omogoča zaslužek, ki si ga prej obveščal o zasebnih stvareh, komuniciral z njim o svoji nosečnosti, si seveda zasluži toliko pozornosti, da ga obvestiš, kako stvar poteka. Ene ženske (dekleta) padejo tolk noter, počutijo se, kot da so jim influenserke prijateljice, saj vejo o njih več, kot o svojih prijateljih, da jih dejansko zanima in skrbi, kaj se z njo dogaja.
Res je, lažje je govoriti o lepih stvareh in se pohvaliti, ko pa gre kaj narobe, si želiš zasebnosti. Ampak saj se ji ni treba snemati vsak dan, lahko bi napisala eno obvestilo, da je rodila, da so zapleti in da se bo oglasila takoj, ko se bo počutila bolje.
zdaj pa moras se pomisliti zakaj so ji placali…. ker ima doloceno stevilo sledilcev… ce jih ne bi imela, tudi tega placila ne bi dobila in posla za objavo vseh teh zadev tud ne.
sledilce pa ima, ker je bila aktivna na ig, ce ni aktivna s sledilci, slwdilcev ne bo vec in tudi reklam in posla ne bo. vse je povezano. ji pa iskreno zelim, da ni nic hudega, in karkoli je razlog, da se cimprej razresi v dobro vseh njih.
[/quote]
Ja, ampak to je njen posel. Objavi, kar lahko proda in kar želi prodat. Ne zato, da bi komu pomagala, ker bi nekaj hotela ljudem o sebi zaupat ali karkoli podobnega. To je pač njen siht.
Če to jemlješ ful osebno in si zdaj užaljena, ker te tvoja ‘frendica’ po porodu ignorira in se ti ne javi, ji boš mogoče nehala sledit. Večina ljudi pa ne funkcionira tako, ker so preveč firbcni, zato simbioza med influencerji in sledilci tako dobro deluje.
Takoj ko se bo spet oglasila in začela kazat, katere probiotike otroku daje, bo folk navalil.
Ja, ampak to je njen posel. Objavi, kar lahko proda in kar želi prodat. Ne zato, da bi komu pomagala, ker bi nekaj hotela ljudem o sebi zaupat ali karkoli podobnega. To je pač njen siht.
Če to jemlješ ful osebno in si zdaj užaljena, ker te tvoja ‘frendica’ po porodu ignorira in se ti ne javi, ji boš mogoče nehala sledit. Večina ljudi pa ne funkcionira tako, ker so preveč firbcni, zato simbioza med influencerji in sledilci tako dobro deluje.
Takoj ko se bo spet oglasila in začela kazat, katere probiotike otroku daje, bo folk navalil.
[/quote]
zakaj ti o meni govoriš? kje jaz pišem,da sem užaljena?
Hočem ti samo povedat, da če hoče nekaj prodat, potem mora zbujati zaupanje. in če se bo pojavila samo takrat ko bo njej pasalo,da nekaj proda, sicer pa ne bo imela kontakta s strankami, potem ne bo zaupljiva in tudi ne bo nič prodala. velja enako tudi v realnem svetu – fizičnem. Odnos s stranko je pomemben. In če je to njen job in posel potem so ji stranke ključne, ker če jih ne bo in bodo šle stran, potem tudi ona kot oglaševalka ne bo več zanimiva. In ona sama se je odločila,da bo svojo nosečnost na ig predstavila tudi kot recimo tako “prodajni produkt”. In ker je temu tako, ne more biti zdaj ravno razočarana ko ljudje, ki ji sledijo pričakujejo odziv.
Sicer z osebnega vidika lahko popolnoma razumem odmik in ji privoščim vse najbolje tako njej kot tudi otročku, samo dejstvo pa je,da je tukaj ona osebni in predvsem zasebni vidik zaobšla in se odločila za javen prikaz vsega – in v tej luči so pričakovanja sledilcev nekako razumljiva.
Karkoli že je razlog nejavljanja na instagramu, bi jaz na njenem mestu vsaj en stavek napisala in obvestila sledilce, da se bo umaknila za nekaj časa ker se mora posvetiti družini. Tako bi utišala ugibanja in razpravljanja ter imela mir.
Je pa nekako pričakovano, da bodo sledilci spraševali, saj se je redno večkrat dnevno javljala na insta storyih in objavljala vse o nosečnosti do zadnje minute.
Če bi napisala da je vse ok in da le potrebuje nekaj časa za družino, bi se tako elegantno izognila razpravam in bi jo tudi sledilci razumeli.
Sicer pa nihče ne ve razloga zakaj se nič ne javi, upam da je to le ena od taktik in nabiranja sledilcev.
Vse dobro ji želim.
ok pa naj bo po tvoje. Moje mnenje zakaj… zato ker se je pojavila z otrokom… in je vse bolj otrok zanimal kot ona sama…
[/quote]
Po mojem mnenju pa ne… pomoje je folk tako zdolgočasen, da gleda vse, samo da je… Po mojem sploh nimajo kriterijev, koga bojo gledali, samo da je ig odprt, story pa laufa. Tako kot so včasih gledali španske nadaljevanke. In kmalu nimaš več lastnega življenja, te pa neznansko zanima, kaj je v naslednjem delu nadaljevanke o kylie, pa kako se konča zadnja epizoda od ajde sitar. In ker tega dela kar nočejo predvajati, sprašuješ po forumih, kaj se dogaja….
Po mojem mnenju pa ne… pomoje je folk tako zdolgočasen, da gleda vse, samo da je… Po mojem sploh nimajo kriterijev, koga bojo gledali, samo da je ig odprt, story pa laufa. Tako kot so včasih gledali španske nadaljevanke. In kmalu nimaš več lastnega življenja, te pa neznansko zanima, kaj je v naslednjem delu nadaljevanke o kylie, pa kako se konča zadnja epizoda od ajde sitar. In ker tega dela kar nočejo predvajati, sprašuješ po forumih, kaj se dogaja….
[/quote]
glej spremljanje igjev ni nujno slabo – v smislu včasih dobiš kje kakšno dobro idejo, kakšen recept, kakšno idejo za dopust, izlet kam itd…
jaz nekatere spremljam – sem pa hudo kritična – pač na živce mi gredo tisti, ki povprek vse prodajajo in se pretvarjajo kako je vse super – ena izmed takih je coolmamacita – jao bože – tam je pa vse bolano super, bolano dobr… ženska se celo pratvarja bit vegan za neki cajta… mislim uiber zaigrano, da je že nadležno in svašta od takega jaz težko kaj kupim – ker če že kaj predstavljajo potem res vsaj neka objektivnost osnovna objektivnost in zvestoba vsaj samemu sebi bi bla na mestu – da se ne pretvarjaš nekaj kar nisi (ala vegan, če veš,da boš čez dva meseca ko bo pogodbe za sponzorstvo konc začel spet meso jest). glede zdolgočasenosti pač… eni vidijo na monu, ali kateremkoli drugem forumu non stop, eni na svojem igju, fbju… eni na tujih, imaš svašta – tako da sodila o tem ne bom drugih.
Glede Ajde pa – je ne poznam, priznam,da sem odprla malo njen ig profil, ko sem tukaj temo zasledila, se me je dotaknilo to da je ena napisala,da naj bi bilo z otročkom nekaj narobe ob rojstvu, e to se me pa dotakne. in zdaj spremljam temo v upanju,da bi zasledila novičko, da sta mamica in dojenčica ok. Čeprav je ne poznam ta zapis, da bi lahko bilo kaj narobe se me je dotaknil, smilita se mi, in samo upam, da bi bili in da bosta ok. to jima iz srca želim.
[/quote]
Res je. Opazujem včasih ljudi, kako na vlaku, avtobusu gledajo ig: vsaki fotki, storyju namenijo kakšno sekundo, potem grejo dalje. Ko pogledajo vse, iščejo spet kaj novega – pri tem pa ni toliko važno kaj, kot to, da je nekaj, česar še niso videli.
Ampak babe, kazala je vsak delček sobe, vsako luknjo, zagotavljala kako je nek nifty test za 600e res the best. pa je potem res? verjetno nima kr enega ginekologa kot večina žensk ampak kakega ekstra dragega in profesionalnega.. kazanje 22 torb za porodnišnico, katere natikače bo mela, modrc za dojenje itd, 356 pripomočkov in oh in sploh zadeve. vsi vemo da se marsikaj že vidi z UZ. tudi kaj kar bi bilo na glavici lahko narobe, lobanji. nekaj časa jo je spremljala moja žena, ja, je rodila februarja in se ni mogla načudit kaj vse promovira,ja vemo plačana je za to, jaz in ostali smo pač manj vredni in nule ker nemormo hahaha. Na koncu koncev, karkoli je, upam da bo dete zdravo, ona pa tudi. Pa upam da bo v primeru da je to res, malce manj promovirala potem otroka, če je že trebuh mogla 24/7/9 mesecev in z marsikaterim postom vzbujala občutek manjvrednosti v ostalih ženskah ki si takih stvari ne morejo privoscit.
Ja dejansko je bilo res tako. Tudi sama sem jo spremljala…. v meni sicer ni vzbudila nobene slabe vesti, sem se pa čudila vsem tem “kompliciranjem” kaj vse je treba imeti, kupiti, koliko enih prehranskih dopolnil je jemala, koliko testov je opravila itd. Pa vse je bila samo ena velika reklama….Potem pa samo izgine iz IG. Toliko o pristnosti. Jaz sem jo nehala spremljati.
vedet kaj nek test pove nifty niti slucajno ne govori o srcnih napakah, ampak o genskih mutacijah… to je popolnoma nekaj drugega… je pa rws, da se lahko s pomocjo nuhalne in stevilnih drugih uz in pregledov lazje posumi, da bi lahko bilo s srckom otroka kaj narobe… ne vemo kaj je… je pa res, da porod tudi ni macji kaselj, tudi pri porodu lahko gre kaj narobe… je ze mnogo zgodb ko so zdravniki poprej v maternici popolnoma zdrave otroke zasustrali. vsekakor zelim, da sta tako mamica kotbotrocek zdrava in upam, da je oz. bo cimprej tako. glede stvari in nakupov pa pri vsem je treba imeti neko zdravo mero. glede nje pa nocem soditi, videla sem samo nek story kjer je kar tezek kettle bell dvigovala… ne vem sem pomislila a ni to malo prevec za nosecnico… sem laik ampak ko laik bi za noscnico rekla nelo lahko gibanje ne pa take napore… ampak to je moje mnenje laicno… vsekakor ji zelim vse dobro njej in dojencici ter celi druzinici.
Ne morem razumet, da obstaja tolk folka, ki ji dejansko privošči slabe stvari. Ne maram influencerjev, bloggerjev itd in jih zaradi tega povsem preprosto ne spremljam. Kle se pa prov vid fousija ker je delala nifty, jemala prehranske dodatke. Js sam upam, da je z njo (kot seveda tudi z ostalimi nosečnicami) vse ok, nikakor pa ni nobenemu čisto nic dolžna. En je pisal, da ko pade na realna tla pa se nekaj slabega naredi, pa ne piše več? Me zanima, kolk folka hodi okol pa razlaga vsem, ko se njim kej slabga naredi. Ker ljudje, ki pa niso bloggerji so pa na splošno tolk vredu?
Glede otroka pa lahko mamico fajn zje**e mentalno, ce ni vse ok. Oz lih tko oceta in bliznje v družini.
Ne morm vrjet, kok ene privoscljivosti. Kot, da ste sami na boljšem zarad tega, ker je drug na slabšem. Tko, kot sem že rekel, ji privoščim, da bi bilo vse ok.