Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Kam je poniknila noseča Ajda Sitar?

Kam je poniknila noseča Ajda Sitar?

Je možno sploh da pride med porodom do srcne napake? Ali pa je bila kriva osebna ginekologinja, ki je spregledala diagnozo na ultrazvoku?

A je ne morete pustiti pri miru, če je prosila? Mrhovinarji eni.

če je to res oziroma če je karkoli res zdravstvenega z dojenčico narobe – jaz mali sončici in tudi staršema želim, čimprejšnje popolno okrevanje in zdravje ker to je res največje bogastvo. zdravje in skupno družinsko srečo v miru.
Vse dobro.

ker nisem zdravnik in ve vem, ampak moja prva laična misel ob gledanju tistega storija je bila a je tak napor zdrav zanjo in za otroka?

Se vam ne zdi, da imate premalo informacij, da tako obsojate ginekologa?
Če je bila dojenčica operirana je šlo najverjetneje za nekaj strukturnega, kar je seveda neodvisno od poteka poroda. In seveda nekatere izmed prirojenih malformacij niso vidne na rutinskem ultrazvoku.

Ne, med porodom ne more priti do srcne napake, napaka je nastala med razvojem srcka v prvih tednih. Zakaj bi nujno moral biti nekdo kriv? Na UZ se vidi samo vecje nepravilnosti, zdravniki niso jasnovidci. HB so napako ocitno odkrili pravocasno in ustrezno ukrepali. Lahko bi se tudi drugace koncalo. Ampak za vas so takoj zdravniki krivi, ce otrok ni popoln.

Ne, med porodom ne more priti do srcne napake, napaka je nastala med razvojem srcka v prvih tednih. Zakaj bi nujno moral biti nekdo kriv? Na UZ se vidi samo vecje nepravilnosti, zdravniki niso jasnovidci. HB so napako ocitno odkrili pravocasno in ustrezno ukrepali. Lahko bi se tudi drugace koncalo. Ampak za vas so takoj zdravniki krivi, ce otrok ni popoln.
[/quote]

Večino pomembnih srčnih napak je z ultrazvočnim pregledom plodovega srca mogoče ugotoviti in opredeliti že pred 20. tednom nosečnosti.

Ultrazvočni pregled plodovega srca je preiskava, ki se opravi v primerih, ko ima nosečnica povečano tveganje za rojstvo otroka s srčno napako in v primerih, ko na srčno napako posumi ginekolog ob presejalnem ultrazvočnem pregledu ploda na prirojene nepravilnosti. Pregled opravi posebej specializiran kardiolog, ki ga imenujemo tudi »fetalni kardiolog«, in je potreben tudi ob ugotovljeni genetski napaki ali ugotovljeni razvojni nepravilnosti drugih organov in organskih sistemov. Tveganje za rojstvo otroka s srčno napako je večje, če ima napako eden od staršev ali sorojencev, kakor tudi ob sladkorni bolezni in še nekaterih drugih presnovnih boleznih pri materi. Tveganje za rojstvo otroka s srčno napako se poveča tudi ob jemanju nekaterih zdravil, ter ob izpostavljenosti škodljivim vplivom okolja in nekaterim infekcijam. V večini navedenih primerov je tveganje sicer povečano, vendar ne presega več kot 3 odstotke. Bolniki, ki jih razpoznamo na podlagi povečanega tveganja za rojstvo otroka s srčno napako, so redki in ne predstavljajo več kot le nekaj odstotkov vseh bolnikov s srčnimi napakami. Večina bolnikov se tako rodi staršem brez izstopajočih dejavnikov tveganja. Pri teh bolnikih je verjetnost, da bo srčna napaka ugotovljena in opredeljena že pred rojstvom, odvisna predvsem od izvedbe presejalnega ultrazvočnega pregleda ploda na prirojene nepravilnosti.

Če pa komu lahko rečem PRA*SICA,… si pa to ti.
Nevoščljiva, grda, hinavska, zavožena PRAS*ICA

prvic sem jo vidrla v TBL in mi je bila izredno simpaticna preko tv. taka bezna, orijazna in srcna dobra oseba mi deluje. hudo mi je zanjo in njeno malcico, ce je res kar se pise, in upam, da se da vse resiti brez hujsih in trajnejsih posledic in da bodo kljub vsemu nasli polno zdravje, sreco in mir. to jim zelim iz srca ceprav sem zanje ena neznanka.

Kaksne neumnosti eni klatite..
Zakaj bi med porodom prislo do srcne napake? To so prirojene srcne napake, ki se izoblikojuje ze od vsega zacetka pri razvoju otroka v maternici.
In drugic, zakaj bi bila kriva ginekologinja, ki je spregledala karkoli??
Ginekologinja ni specializirana za taksne podrobnosti, zato so fetalni kardiologi.. Kateri te ne pregleda, ce nimas indikacij za to..
Pa ne govorim na pamet, sem mama otroka s prirojeno srcno napako, ki je bila prisotna od rojstva, zanjo smo izvedeli pri dveh letih,ko je tudi bila izvedena operacija,hvala bogu vse OK.
In kaj zdaj, po tvoje naj krivimo ginekologinjo, se pac zgodi kot se zgodi marsikatera se hujsa napaka, sindrom itd..pri dolocenem procentu otrok.

Okej. Berem in se čudim. Pa dejansko imamo ljudi, ki verjamejo, da obstaja kaj drugega kot ”prodana influenserka”?? Resno?? Aua, to pa boli. Zelo boli. Pa to je kot da bi iskal nedolžno pocestnico, halo folk no…

Vazno, da so odpravili karkoli je ze bilo in da malcica dobro okreva. Kakor sem razumela, so zdaj ze doma in verjetno je vse uredu.

Malcica je borka, celo nosecnost se je lepo razvijala in tudi zdaj (ce je vse to sploh res) se je dobro drzala. Sem prepricana, da bo vse uredu in vsem trem zelim lepe in mirne zacetke spoznavanja.

To, da ima mala srcica kakšno napako na srčku, seveda ne vemo. To je nekdo sklepal na začetku tega posta in zdaj vsi kar mislimo, da je bilo to. Srčno upam, da je tamala ok, da bo čimprej zaživela normalno življenje. Mi je pa hecno, ko je ajda na Instagramu napisala, da želi malo zasebnosti in da naj to razumemo. Kje pa je imela zasebnost celo nosečnost, ko nas je posiljevala s plačanimi objavami, pa celo poroko, pa dekliscino, celo z medenih tednov se je oglašala po n-x na dan. Zdaj pa ko očitno malčica ni po njenih standardih, ni istagramabilna, ne more vozičkat z njo, bi pa ona naenkrat imela zasebnost. Sama si je to zakuhala, zdaj pa naj se sprijazni.

Točno tako! Sama si je to zakuhala. Prej je kazala popolnoma vse, od dekliščine, poroke, nosečnosti, opremljanja sobice itd., skratka vse kar je bilo instragramobilno. Očitno je šlo res nekaj hudo narobe, ker sicer bi že 1 mesec veselo vozičkala okoli in naprej furala kar je.
Je pa res zanimivo, da takoj ko ji je ena punca na IG napisala da upa da je s punčko vse okej, in da je tukaj na forumu prebrala, je Ajda še isti dan objavila fotografijo… Očitno se je kar hitro vse razvedelo da ni vse ok.
Nisem pričakovala da bo Ajda direktno povedala kaj se je zgodilo pri porodu, ker to pač ni instagramobilno, logično. Ne vem kaj ste sploh pričakovale…

Sem šla gledat to Tino Apostolovo. Joj kakšne barve je ta ženska.

Al pa una Sabrina. 😹😅🙉

Ajda se je nosila ze na pravni, ki pa je po mojih info sploh ni koncala in ceprav se je sproprijateljila z veliko bolj pridnima in uspešnima studentkama, s katerima sedaj nimajo stikov, a to sta potem izvedeli, da je bilo vse z namenom zmage na pravnem tekmovanju, saj so bile punce veliko bolj pridne na faksu od Ajde, ki se je samo šlepala. Me ne cudi, da to sedaj počne tudi na instagramu. Spoprijateljila se je z vsemi, ki so imele bistveno vec sledilcev od nje, pustila pa, z izjemo ene kolegice, vse ostale na pravni, kjer je folk iz faksa itak ne jemlje resno. S tem svojim obnasanjem se je izneverila marsikomu in vecina, ki je imela z njo opravka, se je izogiba.
Sedaj, ko hci ni po njenih proporcih, pa prosi za zasebnost, ceprav se osebno s tem strinjam, da bo dala priliko, da ima hci svojo zasebnost. A kako to doseci, ko pa je mama tako zeljna pozornosti, kot Ajda. Ze ko je zaradi premajne visine izvisela pri miss slovenije tekmovanju, je jokala kot dez in naredila sceno, ko ni slo vse njenem.
Ajda, daj vprasaj se, ali je bilo vredno, da si bila vedno taka, da ne recem kaj, ko si bila do folka na pravni vzvisena, ali ti to sedaj koristi. Morda si rabila trenutek streznitve, saj brises komentarje vsem kolegicam, ki so ti na sliki pred mesecem dni zelele vse lepo. Nisi iskrena, nikoli nisi bila. Malcici pa vse dobro, ni ona kriva, da ima tako mamo.

Pa kako lahko tako grdo govorite. Ja verjetno bi, če bi bilo vse ok, objavila več slikic in se redno javljala naprej v storyih, tako pa je razumljivo, da se je malo umaknila.

Nobeni mami ni fino, da takoj po rojstvu gre njen otrok na operacijo in to srčka (če je slučajno to res). Zagotovo so to velike skrbi in logično je, da v težkih trenutkih, po carskem rezu in ko sploh se še ne zavedaš kaj se je zgodilo in ko veš da je šel komaj rojen otročiček na operacijo, ne misliš na nič drugega kot samo na to da bo vse ok in se boriš kot lev za otročička.

Tiste, ki smo mamice, se zavedamo kako morajo biti taki trenutki grozni in kaj lahko mamica pri tem doživlja. Normalno da se bojiš in boriš za življenje komaj rojenega otročka, ki si se ga tako zelo želel. In vsaka mamica si želi le zdravje svojega otroka, nič drugega ni pomembno.

Sem prepričana, da bo Ajda dobra mamica svoji punčki. Želim jima vse dobro in lepo in da punčki nikoli ne bo več treba na kakšno operacijo in da so zrihtali zadevo.

Da samo pomislim, da bi moj otrok moral čez to, mi gre na jok. Boga punčka mala in tudi Ajda kot mamica.

Res jima želim vse lepo.

Sem mama, pa ne razumem nje kot osebe,niti ne želim. Zakaj? Vzvišenosti ne prenesem,se manj sramu lastnega otroka ker ni tak kot je predstavljala v 7296 storyjih na instagramu in si zamisljala. Zal. Tu se je naredil velik konec. Vem kaj pomeni narediti vse do zadnje solze za otroka, vem tudi kaj pomeni da se nosečnost ne izpostavlja in promovira,ker gre lahko marsikaj narobe. Noben Nifty ki ga je preplačala in promovirala kot the best zadevo ji ni pomagal. Na uz se vidi morebitna luknjica na srčku, tudi drugačen utrip je že zaskrbljujoč, res majhen odstotek otrockov se rodi z napakico ki je prej niso opaziliali videli na uz ali morfologiji. Napakice ne nastanejo na koncu nosecnosti ali pri porodu ampak ze na zacetku,v prvih tednih in se naprej tvori. Tudi pri nas se je videla napakica ze na nuhalni. Pri dihanju zarodka. Zdaj smo hvalabogu zmagali. Ljubljana je drugače zelo znana kot porodnišnica z površnim delovanjem ginekologov če je hodila tja,kar pa dvomim glede na to da je “vplivnica” in znana osebnost, javna oseba in bi pričakoval da ima samoplačniškega ginekologa če že hvali morfologije,nuhalne,11 nifty testov. Draga Ajda, verjamem da imaš veliko sledilk, najvec tistih 10+ ampak daj no, ni vse za na instagram in socialna omrežja. Sploh pa ne vsak trenutek,vsaka brca, vsaka kava in vsak pasji drek ki ti ga podjetja podarijo. Vem, eni sj pač moramo stvari kupit,ti večino dobis v zameno za promocijo, minute na instagramu. Sama sem se zadnjič pogovarjala s prijateljicami. Nabijaš slabo vest s promocijami zenskam ki si tega morda nikdar ne bodo mogle privoscit,dajmo izpostavit recimo en majhen mini vrtiljakec z eno igračko za 50€, pa toddlekind podlogo za skor 200€ 🙂 eni imajo za ta denar hrano za cel mesec. Ti pac dobis zastonj👌

Vse dobro otročku,upam da bo odrasel v socutnega, nevzvišenega in prijaznega otroka in kasneje žensko 🙂

Zakaj bi se pa sramovala svojega lastnega otroka? Saj s puncko ni nic narobe (pa tudi ce bi bilo), domnevno naj bi imela operacijo srca, ne vem zakaj bi se tega sramovala katerakoli mama. Prej verjetno je, da je vsa situacija delovala na njo kot mamo stresno. Sem ziher da jo ima neizmerno rada in da je ponosna nanjo ker je taka borka.

Ene ste res nesramne in zlobne. Ne morem verjet da tako grdo lahko pisete.

Bo ze pokazala puncko, ko bosta obedve okrevale, zdravstvene kartoteke pa res verjetno ne bo kazala, edino pravilno, ker zdravstveni podatki se pa nobenega ne ticejo in brigajo.

Kle gor je ogromno nevoščljivega prizadetega folka. Od kje vam to, da se sramuje otroka? Pa da vas ni sram, m*ter vam j****m brezobrazno.

Več kot očitno je, da je šlo nekaj narobe, srčno upam, da ne to, kar pišete, ampak dejatvo, da 1 mesec ni objavljala, ne pomeni, da se sramuje otroka. Predvsem tiste, ki ste mamice in pametujete, bi morale vedeti, kako porod vpliva na mlado mamico, že če otrok ne spi, kakšna čisto odklopi, kaj šele, če je kaj hujšega. To, da objavljaš na instagramu, še ne pomeni, da ko se kaj zgodi, pozabiš na resnično življenje.
In pametovanje glede trga, kdaj se izve za srčno napako, ja še vedno se lahko zgodi, da šele po rojstvu in zakaj pametovanje, kdo je kriv in da so v Lj slabi? Lahko je v tistem % otro, za katerega se ni prej nič pokazalo. Lahko se je pokazalo, pa o tem ni govorila, ker do rojstva niso vedeli, kaj bo …
Kako ste lahko predvsem mamice tako nesramne?
Ajda pravi, da je Instagram njena služba, če gre trgovka lahko na porodniško, zakaj ajda ne bi smela? Ko imaš SP si enako plačuješ vse prispevke in jmaš pravico do porodniške, zakaj pa je ona ne bi smela imeti?

Njeni hčerkici je ime Rubi👌
No…naši psički tudi😬😬

Meni je ime Kaja, sosedovi psički tudi. Kaj čmo?

Meni je ime Kaja, sosedovi psički tudi. Kaj čmo?
[/quote]

no včeraj je objavila večerni sprehod….upam, da je vse ok 😉

Ajda znova objavlja placane objave…saj nismo pricakovali, da se bo spremenila?

New Report

Close