Kam k nevrologu?
Pozdrav vsem!
Dobil sem napotnico k nevrologu pod hitro, pa me zanima kam bi se splačalo naročiti? Seveda mi je pomembno, da bo čakalna doba čim krajša, rad pa bi tudi da bi temeljito opravili svoje delo (v UKC MB ga namreč ob zadnjem obisku niso). Sicer sem iz okolice Maribora, vendar se mi za svoje zdravje ni problem potrudit, tako da mi tudi Ljubljana ni predaleč.
Najlepša hvala vsem za vaše izkušnje in morebitne odgovore ter pomoč!
Imam veliko izkušenj z nevrologi. Naj napišem, da sem se z napotnico osebnega zdravnika najprej oglasil v najbližji bolnici. Tam mi je nevrolog opravil vse preiskave, vendar, ker simptomi moje bolezni niso ponehali, me je napotil v UKC v Ljubljano.
Mislila sem, da mi bodo tam pomagali in prišli mojemu obolenju do dna, toda tam so mi povedali, da naj si pomagam sama in razem tega, da so mi predpisali zdravila, niso naredili ničesar.
Niti pregledala me ni zdravnica, samo na podlagi najinega razgovora, mi je povedala nekaj dejstev o moji bolezni.
Mislim, da je na nevrološki kliniki nekaj narobe med osebjem. Zelo neosebne pristope do pacientov imajo.
Ker vem, da je z obolenjem živcev zelo hudo in so motnje velike, želim pri okrevanju veliko uspeha.
Meni so nazadnje opravili le standardni fiziološki pregled telesa in pa kompletni pregled krvi in ugotovili da imam pomanjkanje vitaminov B12 in D, za katera sedaj že dober mesec dobivam nadomestila. Žal je večina simptomov ostala, dobil pa sem še nekaj dodatnih zraven. Pri meni je sum na nevropatije po sistemski okužbi, pa tudi na MS. Ne razumem zakaj se ne opravi nek MR glave ali kaj podobnega, da bi se izključila morebitna bolezen oz. odkrilo za kaj gre. V Maribor vem da ne grem več, pa tudi čakalna doba je med najdaljšimi. Slišal sem, da so v UKC Ljubljana precej kratke čakalne dobe, vendar ne vem kako se tam posvetijo pacientom… Očitno pa se te hočejo čimprej znebiti. Kaj pa Poliklinika?
Jaz sem leta 2013 imela neko zoprno nevrolosko zadevo- trikrat sem morala urgentno priti na nevrolosko. Od tega sem imela dvakrat slabo izkusnjo, enkrat pa dobro. Stanje se je malo izboljsalo, napotena sem bila na polikliniko, oddelek za MS, tam pa imam krasno zdravnico. Imela sem vse potrebne preglede (2xMR glave, 2x hrbtenice, pa lumbalno punkcijo, pa VEP (pregled vidnega zivca) pa se nekaj drugih pregledov. Skratka zdravnica, ki se pogovori s tabo, ki je res zdravnica, ki si jo zelis (ce jo pac moras imeti).
Ko pa se spomnim tiste z urgentega pregleda, ki se ni hotela niti sklonit k meni in me pregledat. Samo stala je zraven in ugotovila, da ni nic hudega inda me bo ze minilo.
Pa me se vsa do danes ni.
Ja, tezka odlocitev. Naletid na izredno zdravnico, ki se ti posveti ali pa neosebno arogantno bitje, ki je samo sebi namen.
Imam dober razlog za nezadovoljstvo z UKC Maribor. Najprej sem bil na INP-ju zaradi drugih težav, ki sem jih imel ob nevroloških, kjer so po celodnevnem čakanju z napotnico na hitro in nezainteresirano pregledali le krvno sliko in po njej zaključili, da sem zdrav – čeprav sem bil kot živi mrtvec, nezmožen normalnega življenja in na robu živčnega zloma zaradi večmesečnih težav, za katere nisem bil deležen nobenega konkretnega pregleda, diagnoze in zdravljenja. Nato sem bil pod nujno tudi na nevrološkem oddelku UKC, kjer so me le osnovno pregledali, vzeli kri in našli pomanjkanje 2 vitaminov. Nisem zdravnik, ampak ob takšnih težavah po večih sistemskih infekcijah (razlit slepič in več kasnejših infekcij), ki so očitno pustile konkrente posledice na živčnem sistem – da ne opravijo niti EEG, EMG ali MR ali CT glave oz. česa podobnega – to mi je pa izven vsake logike.
Bil sem pa pri dr. Ninni Kozorog, ki je sicer baje zelo sposobna zdravnica. Če se še v Ljubljani ne bodo potrudili, bom pa šel nekam samoplačniško – tako da tudi te ambulante pridejo v poštev.