kam na dopust
Letos se še nismo odločili, kam bi šli na morje.(Mož, jaz in 14 letni sin). Jaz sem se že kar nekako naveličala hrvaških plaž, rada imam čistočo, ne preveč gužve na plaži, tako, da sem bila do sedaj skoraj zmeraj nekako razočarana. Če mi je bil hotel všeč (čistoča,hrana in vse drugo) je bila plaža zanič (gužva, skale, brez sence).Tisti teden v letu si predstavljam nekako takole: dober,lep hotel, blizu hotela 100, 200 m stran pa lepa, čista plaža (prodnata), senca,tam te razvajajo, da morje ni takoj preveč globoko (slaba plavalka) in, da ni preveč gužve.Lahko je tudi apartma takoj ob morju, samo, da je v bližini kaj za pojesti, ker kuhat se mi pa res ne da. Zvečer pa kakšen sprehod v bližnje mesto.
Ali mi lahko kdo pomaga, ali kje na Hrvaškem mogoče obstaja tak dopust (kakšen oddaljen otok ne pride v poštev) kot si ga že nekaj let želim, pa nikoli ne dobim tega. (Mogoče sem pa preveč zahtevna.)
Razmišljam pa, da mogoče pa ne bi bil slab tudi kakšen oddaljen otok, samo, da je obljuden in da bi šla z avionom. Mogoče ne bi bilo slabo, kakšne pa so vaše izkušnje z letenjem, saj se do sedaj še nikoli nisem peljala z avionom. Sem pač bolj strahopeten tip. Bojim se pa tudi, da je letos že polno, da ne bo več veliko izbire.
Hvala za vse vaše dobre nasvete.
lp Meta
Draga Meta!
Res si zahtevna! Sploh pa, če upoštevamo, kakšne želje bi rada združila. Mislim, da jih je preveč na kupu, da bi lahko našla ustrezno mesto za dopust.
Verjetno bo bolje, da se pozanimaš na kakšni “fensi” turistični agenciji, če imajo kaj takega.
Jaz si način dopusta, kot si ga želiš ti, sploh ne znam predstavljati. Meni bi se strgalo.
Poskušaj iskati ideje pri Kompasu. Glede na zahteve, imaš gotovo tudi dovolj cekina, da ti bodo lahko ponudili kaj mondenega, lepega, čistega, s senco in še s kakšnim zamorcem, ki ti bo s palmovim listom delal veter!
Čau!
Bili smo v kraju Kiriš- hotel Merit Limra, lani je prišlo za eno osebo za 7 dni
okoli 135.000 SIT + viza. Glede na to, da sem jaz bolj lene sorte, ostali v družini
pa imajo radi, da se kaj dogaja, je bilo prav idealno. Hotel ima velik bazen, kjer se večinoma zadržujejo Nemci in Angleži, na lastni peščeni plaži je dovolj prostora in (umetne) sence, ležalniki in brisače za na plažo so brezplačni, zamorcev s palmovimi listi sicer ni, vsakodnevno pa hodijo okoli maserke s svojimi pripomočki, in te zmasirajo kar na plaži. (sicer nisem videla, da bi si kdo to privoščil)
Imajo tudi celodnevno animacijo za odrasle in otroke, in moji otroci so se ves
čas udeleževali kakšnih igric, ki so jih organizirali in skozi to tudi kar precej utrdili znanje angleščine in nemščine.
Hrane je za vse okuse- ogromno sadja in zelenjave, pa ribe…, nad čistočo hotela in plaže smo bili pa sploh presenečeni.
lp
L
Tudi jaz priporočam Turčijo (bila sem 14 dni – en teden v hotelu in en teden po Turčiji).
Še vsak, ki je šel tja je bil zadovoljen. Če se vam bo dalo priporočam obisk Kapadokije (je sicer kar daleč do tja, ampak se splača), pa jeep safari, ogled trebušnih plesov, izdelovanje preprog, ….
Glede luksusa je odvisno v kakšnem hotelu si – nekateri so zelo doterani in obiskovalci se potem kopajo cele dneve kar v bazenu hotela.
Je pa zelo vroče v Turčiji – sonce je močno tako, da se je potrebno kar paziti, da ne dobiš sončarico (kapo na glavo in čim višji faktor). Jaz sem bila sicer v Antaliji, kjer plaža ni ne vem kaj – potem pa sem šla proti Olu Denizu – tam je bilo pa sicer lepo, ampak kar gužva. Če te zanima kako je Turčiji – najbolje, da odpreš to temo v tem forumu.
Drugače, če pa si želiš bolj samote je najbolj priporočljiva Hrvaška – kakšen otok – o tem so kar nekaj pisali že v tem forumu – mogoče Lošinj ali Krk (je zelo blizu) – si najameš apartma in uživaš.
lp
alenka