Kam na kosilo v Mariboru ali okolici?
Pojdi v najbližjo cvetličarno………..
kako naj ti nekdo svetuje, ko pojma nimamo kdo si, kakšne so tvoje navade, kaj najraje jeste in tako naprej.
Če si pripadnica tiste klasične generacije, boš uživala verjetno v kakšni kmečki gostilni z ‘govejo muzko’ vred, kjer boste papali pohančke, vlivančke, zelje in krvavice.
Če si sodobnejša, boš pač šla v kako modno gostilno kjer servirajo pikantne nojeve medaljončke na posteljici od rukole, potresene z gibraltarskim sirčkom v omaki od kostanjevih cvetov…..
Če imaš rada ribe boš šla v ribjo restavracijo, če imaš rada pizze in podobno boš šla v pizzerijo, če imaš rada pikantno, sladkasto v kitajsko in tako naprej…………….
študirala sem v mb … še danes se, ko gremo mimo, oglasim v centru mesta (zraven douglasa, nasproti mullerja) v gostilni … ušlo mi je iz glave ime …. če bo kdo iz mb bral, bo znal povedati …po glavi mi gre astoria, pa ne vem, če ni to ena druga skratka, ta je bila VEDNO polna, pa niso meli bonov … fajn ambient, prej rezerviraš, da ti dajo skup mize, super hrana, pa odlično sladico vroče maline majo
(no, lahko jo prpraviš tud doma, mi smo pač hodli tja …) dobre pice, kalamare, piščančjo solato , fajn se počutiš tam, ker so ljudje, skos se neki dogaja … meni je skratka super.
Ancor je za me najboljša, fajn je tudi ribičija, če se vam da peljati malo dlje ima odlično hrano Šiker, so pa cene tudi kar visoke. Aja tudi lešnik v bližini pokopališča na pobrežju ni slab, imajo kar dosti prostora za slavja, sedmine… Če imate pa otroke in radi pice potem pa definitivno Črni baron, otroci bodo uživali na igralih in ob gledanju živali, odrasli pa ob odlični hrani. Tudi cene so zelo dostopne
Dnevno ponudbo malic v centru mesta Maribor pa lahko spremljas na http://www.prva.si.
Objavljajo dnevne menije…super zadeva, ce delas v centru in ne ves kam na malico.
sprašuje za poceni ne za nadpovrečni rang kot je šiker
hrana je tam res za umret dobra a tudi super draga
krambergerja pernica ni noben omenil..pravkar prišla od tam domov..cene imam še v glavi:-)
torej meniji navadni s pečenko pa dunajcem 7 eur, malo dražji z npr. ocvrtim piščancem, kako teletino ipd 8,5, ribji 10..so še neke posebne ponudbe meni 12 eur
dobiš pravo odlično govejo juho z rezanci, tri kose ocvrtega piščanca, kepico riža kepico praženega krompirja, precej solate in še sladico..ne vem kako veliko ker sem si jo dala zavit, ker nisem mogla več jest pa sem jedec
zadnjič sem jedla ploščo .. tisto je bilo šele .. nimam besed .. vse kar si dal v usta nadvse okusno..
dva sva plačala ploščo solato in dve pijači cca 30 eur
anderlič ima lepo okolje, a običnega menija tam ne naročat ker je precej majhen, sem že šla lačna od tam…se je treba verjetno zmenit za malo večje porcije, dodat dva eura in si sit..hrana zelo dobra
preveč sita da bi se še česa spomnila:-)
Hecno res..nihče opazil.:-) Je pa vseeno dobra tema, koristna, jaz npr. nimam ne časa ne energije kuhat, veliko jem zunaj, nakupovalnih centrov, mcdonaldsa, kitajske,..že včasih videt ne morem več, gostilne so pa drage.
Spomnila sem se še Malajnera v Hočah, baje ma okusne in konkretne malice. A se ne odpravim tja, ker ne vem, če jih ima samo dopoldne ali jih je mogoče dobiti tudi še po šesti uri zvečer, ko grem lačna z dela domov. Pa tam v Hočah je še ena gostilna, za katero tudi ne vem, če ima menije, tista nasproti zadruge. Vesela bom vseh informacij v zvezi s prehranjevanjem v Mb in okolici.