Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam na morje z otrokom-Umag, Medulin, Baška, Lopar???

Kam na morje z otrokom-Umag, Medulin, Baška, Lopar???

Letos bomo sli prvi z otrokom na morje. Sinko bo julija star 13 mesecev, sli pa bomo nekam v Istro ali najdlje na Kvarnerske otoke. Po katalogih sem dognala, da je zelo primerno za najmlajse v Umagu, Medulinu, Baški, Na Rabu, tudi v Rabcu. Ker s temi kraji nimam nic izkusenj, prosim za kakšen nasvet. Iščemo pa apartma.
Hvala za odgovore.

Poiskusite še na forumu

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Baška je super, samo takrat ko smo bili mi tam, je neznosno pihalo tako da smo se vsi prehladili.

Mi smo vedno hodili v Umag in vedno smo bili zadovoljni. Se mi zdi, da se tam najde za vsakogar nekaj.

Jaz pa res toplo priporočam Medulin!!! Mi smo bili lani tam in gremo letos spet. Plaža je carska za majhne otroke (mivka), na enem predelu lepo senčna (drevesa), mesto ponuja mnogo poti za sprehajanje , blizu je, in…nezanemarljivo – bolnišnica v Puli je blizu (nam je to pomemben faktor, ker je sin nagnjen k vročinskim krčem) skratka mi se zagotovo vrnemo.

Priporočam Medulino!

Medulin je ful umazan!!BLjak-sploh ne priporočam!!!

goli – kje pa je bil Medulin ful umazan?? mi smo bili lani in se nam ni zdel. Plažo so pucali z mašino vsak dan!

Še jaz se podpišem pod Medulin. Mene je motilo le nekaj, kar ni bilo v redu za majhnega otroka: tople vode prav hitro zmanjka. Eni se sicer znajdejo po svoje in vodo pogrejejo na svojih kuhalnikih ipd. Mi smo se v takih primerih na hitro splahnili…. Drugače pa vse super. Sploh Luna-parka naš mišon ne more pozabiti. Celo zimo smo morali prevrtavati kaseto.
Mi se “gvišno” vrnemo tudi letos…..

V Umagu mi je bilo pa po svoje tudi všeč, ko je imel sine osem mescev. On v vozičku, midva pa na rolerjih in smo šibali naokoli – te sprehajalne poti so tam res super povezane. Bivali smo v tistih “blokih” v Stella Marisu- minuta do senčne plaže. Le morje je dostikrat katastrofalno umazano v tem predelu Istre…. mi smo imeli predlani srečo, lani pa je bila baje druga pesem….

V Rabcu mi je bilo dolgčas.

Baška: za moje pojme premalo sence in preveč vetra……….

Pa dobro se odločite in kjerkoli že boste….. uživajte!

Jaz bi priporočila Rab -Lopar ( mivka in nizka voda) Mi smo bili 3x prvič ko je bil sin star 11 mesecev in je bilo super ker je čisto malo že racal tako da tudi če je padel ni bilo modric ali še kaj hušega. Bili smo tudi v Medulinu in moram priznati da mi ni bilo všeč. Tisto leto ko smo bili je bila plaža umazana , tako da moj 4 letnik sploh ni hotel v vodo in smo se kopali v hotelskem bazenu. Je pa Medulin v redu za malo večje otroke kot jih imaš ti, ker imajo neki družinski park ( luna park). Nad Rabcem sem bila pa jaz najbolj razočarana. Plaža in kamenčke , ki niso ravno prijetni za hojo. No mi smo bili tam kjer so tisti hoteli ( Mimoza, Narcis… in je kamp tudi blizu). Imaš pa zelo lepo sprehajalno progo, brez avtomobilom skoz ob morju
( asfalt).
Baške pa ne poznam , ker tam še nismo bili.

Voda je katastrofalna

mi smo imeli lani kristalno čisto, tako da ne vem…

Baška (že četrta generacija hodimo vsako leto tja, tako da imamo največ izkušenj z njo)

PLUSI:
+ plaža; drobni kamenčni, nizka voda, tudi ravno prav mivke
+ čista voda (ne pomnim, da bi v zadnjih 15 letih kdaj cvetelo, ker velikokrat piha, se sproti premeša…)
+ zdrava klima (tudi vpliv pogoste burje)
+ označene sprehajalne potke po okolici, pa tudi prav planinske na okoliško “hribovje”
+ tobogani, tranpolini, lunapark…. dovolj zabave za večje, če si to želijo

MINUSI:
– ni naravne sence na plaži
– OBUPNA GNEČA V GLAVNI SEZONI!!!!! Mi zato zadnja leta, če se le da, hodimo izven sezone ali pa se gremo v morje le splavat, drugače pa smo raje kar okoli hiše; bazenček napihnit in uživat v senco pod borovce
– hrupna muzika zvečer od vseh strani (odvisno od lokacije).

Torej, kraj je res fullll lep, samo gužva je pa poleti strašna. Se mi ful kolca po tišini in miru izpred 20 let…

lp tanja

New Report

Close