Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam na pregled – ortoped

Kam na pregled – ortoped

Zanima me, kam na pregled k ortopedu (zaradi vratnih vretenc)? Vaše izkušnje? Kje ste bili zadovoljni?

Hvala

Kaj ti je važno?

– da prideš hitro na vrsto

– da ortoped posluša pol ure kakšne težave imaš

– da govori in ti razlaga o stvareh ki jih itak ne razumeš in odideš z napotnico za fizioterapijo

– da je tiho in ti nakocu s kupom napotnic reče da se vidita ko opraviš vse preglede

Važneje je koliko časa trajajo tvoje težave. Si že bila v obravnavi pri ortopedu. Sta z osebnim zdravnikom že poskusila z osnovno fizioterapijo, delaš sama kakšne vaje.

Če že moram predlagat ti vseeno predlagam Valdoltro. Čakaš ampak si obravnavan kot se spodobi. Po mojih osebnih izkušnjah.

Vratna vretenca so v izkljucni obravnavi nevrokirurga. Ortopedi obravnavajo izkljucno ledveno hrbtenico.

Glede na ze 2-kratno urgentno operacijo ledvene hrbtenice je moj nasvet: hrbtenica je steber telesa in obravnava jo naj samo nevrokirurg. Moje ne dam vec ortopedom.

Treba je vedeti, da morajo biti nevrokirurgi pri vsem svojem delu izredno natancni, vsak mm je vitalnega pomena. Pri ortopedih pa je pri kolku, kolenu, rami, komolcu,… vseeno mm gor ali dol.

Priporocam najboljsega nevrokirurga pri nas: dr. Matjaza Vorsica.

Srecno!

New Report

Close