Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kam na pregled pri atopičnem dermatitisu

kam na pregled pri atopičnem dermatitisu

zanima me, kakšni so postopki pri testiranju na pediatrični ali pri dr. voduškovi?
pri 8 mesecih so hčerki na pediatrični na gastro (pojedla je laktozo in so ji vsake pol ure jemali kri) ugotovili s alergijo na kml (Igeji zelo na meji 0,39), čeprav ni imela nikoli niti enega izpuščaja, samo slabše je pridobivala na teži. sledila je 5 mesečna dieta z pregominom, na kontroli januarja ni bilo več alergije (pravijo, da je izzvenela jaz pa še zdaj menim, da nikoli ni bila alergična na mleko-pa še zredila se ni niti grama več, kot se je prej). in začeli smo počasi uvajati mleko in mlečne izdelke. ker ni bili nobenih reakcij, je začela jesti normalno tudi v vrtcu, razen zvečer in zjutraj pije še zmeraj aptamil. potem pa se je čez kak mesec pojavil lišaj na nogicah, ki se je širil. zdravnica je rekla, da je to atopični dermatitis in dobili smo elocom, mazali 2 dni in je bilo ok. za kak mesec, potem se je zgodilo isto, spet elokom in se je spet stvar uredila. zdaj se je spet pojavilo, s tem, da je lišajasta še bolj, tudi po rokah, na hrbu pa ima koprivnico.
odločila sem se, da ji kortiko mazil več ne bom mazala, naj se najprej ugotovi, na kaj je alergična. ker očitno na nekaj je (začela sem razmišljati celo o tem, kaj če se ji je od tega, da 5 mesecev ni uživala mleka, razvila alergija na mleko-a je to sploh možno?)
zanima me, kam bi bilo bolje iti na pregled/testiranje?
kako zgledajo ti testi?
a na pediatrični moraš biti hospitaliziran?
a je tudi voduškova na napotnico?
koliko se kje čaka?
za vsak odgovor hvala.

Mi imamo 8 mesecev starega nadobudneža … opravil je testiranje pri dr. Voduškovi, nato še na Vrazovem trgu. Jaz osebno nisem bila zadovoljna z dr. Voduškovo (hladna, redko besedna, … v bistvu mi je delovalal zelo vzvišeno, pa tudi nobenih obrazložitev nam ni dala). To velja samo za dr Voduškovo, sestra je bila čudovita.

Na Vrazovem trgu pa so bili vsi zelo prijazni, pa tudi zdravnik (nismo pričakovali) je vse zelo podrobn obrazložil.

Oba testiranja je opravil na napotnico, pri dr. Voduškovi je čakal na datum cca 3 tedne, na Vrazovem trgu skoraj dva meseca. Pri dr. Voduškovi je čakal na izvide cca 2 tedna, s pediatrične klinike pa skoraj tri mesece. V nobenem primeru ni bilo potrebno hospitaliziranje.

To je bila NAŠA izkušnja – to povem zato, ker se bodo zagotovo našele osebe, ki bodo napisale drugačne izkušnje.

Sedaj pa k drugemu delu, kar sem hotela povedati. Nobeno testiranje ni pokazalo ničesar, otrok je še vedno imel atopični dematitis po obrazu, alergije pa nikjer (niso je dokazali). Na Vrazovem trgu so nam svetovali, da če si lahko privoščimo potem naj mu kupujemo Pregomin, drugače pa naj bi mu namesto adaptiranega mleka dajali sojine nadomestke.

Mi smo se po treh mesecih obupavanja nad kožo in neprestanim praskanjem odločili za alternativo. Sedaj pa bomo videli kako bo.

Jaz sem bila s sinom na obeh koncih, z hčerko pa le pri dr. Vodušek, razlog je pa bil, da smo prišli na vrsto v enem tednu. Mi je pa zdaj žal, ker na kliniki po mojem mnenju opravijo več testiranj.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

No, jaz sem oba otroka testirala pri dr. Voduškovi zaradi at. dermatitisa. Hči je bila stara kaki dve leti in ni pokazalo nič posebnega, razen preobčutljivost na histamin. Je imela pa precej težav s kožo, ki so v dveh, treh letih izzvenele same od sebe. Edini nasvet je bil čim bolj zdrava prehrana, vse čim bolj sveže, izogibanje paštetam, majonezam, sadnim jogurtom, skratka vsej hrani s konservansi in um. barvili. Edino, kar ji še danes (pri 8 letih) ne ustreza, so arašidi. Ampak pri majhnih otrocih se alergija pri testiranju pogosto ne pokaže, čeprav obstaja.
Sin je imel še večje težave s kožo, na testiranje sem ga peljala šele pri 4 letih (sem pa v bistvu tudi brez testa vedela, v čem je problem) – alergičen na pršico, in to kar precej, vendar se mu alergija očitno ne izraža burno, razen ko res naletimo na kakšen zelo prašen ali star kos pohištva.
Je pa tako – meni je vseeno za osladne besede, zato me redkobesednost Voduškove ne moti. Potrebne ukrepe mi je navedla, bili so tudi na izvidu, na vrsto smo prišli hitro, tudi v ordinaciji ni treba čakati, sestra je prijazna, kot že rečeno, tako da je pregled hitro mimo.

Pozabila morda pomemben podatek – ker je mož alergik, sem GH uvajala kasneje (takrat je bila še tista doktrina, da se začne s štirimi meseci) in do prvega leta nič “sumljivega”, itak pa nista marala skoraj ničesar.

AD imam že celo življenje, zelo trdovratna zadeva, sto testiranj, pa na nič alergična. Sem se že sprijaznila s tem in s tem pač živim. Lahko rečem le to, da z elocomom se nič ne reši, le tanjša kožo, in to zelo, zato pri malčkih previdno! Edino, kar mi pomaga, je mandljevo olje, olivno olje, kakšni res naravni zeliščni pripravki. Jaz bi otroka peljala h kakšnemu zeliščarju ali homeopatu. Izpuščaje se da omiliti, kaj povzroča AD pa najverjetneje nikoli ne boste izvedele. Baje največkrat sploh ni povezan z alergeni.

Nehajte srat s to sojo, ker je enako alergena kot kravje mleko. Raje dajte otroku riževega. Za AD ni nujno, da je alergija na karkoli dokazana, ker sploh ni nujno, da gre za alergijo. In ravno tu je najhuje pri AD. Uradna medicina vzroke za AD ne pozna, zato tudi ne more in ne zna zdravit. Veliko pomaga sonce in morje (v bistvu še najbolj). Lahko boste izločili vse alergene, pa bo otrok še vedno imel izpuščaje. Pomaga krema Bepantheen. Aha, še tole, izključite sladkor, ker dela samo sranje po črevesju, tam pa se nahaja 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} imunskih celic.
Tudi sama imam AD in vem kako hudo. Sama sem namreč, ko je zelo hudo, cela v izpuščajih, ko se izpuščaji ne morejo več delati, še zatečem in pristanem na Dermatološki. Ko bo otrok večji, ga peljite na bioresonanco – preverjeno pomaga. Nujno je, da se odkrije vzrok težav in ni nujno, da je to hrana.

New Report

Close