Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam na zaključek leta?

Kam na zaključek leta?

Zbiram predloge kam na zaključek vrtčevske skupine za starost 5 let? Lj z okolico. Nekateri ste že imeli zaključke, zato prosim za ideje. Kje ste imeli vi, kaj ste počeli?

z ladjico po Ljublajnici

Ja, res enkraten predlog. Peljat 20 5-letnikov na ladijco, kjer za varnost takšnih otrok niti slučajno ni poskrbljeno. Res super.

Mi smo šli na izlet otroci + starši – tako je bilo za otroke poskrbljeno kot pač starši znajo. Eni bolj, eni manj.
Šli smo pa v Koper

Ja, res enkraten predlog. Peljat 20 5-letnikov na ladijco, kjer za varnost takšnih otrok niti slučajno ni poskrbljeno. Res super.[/quote]

To je mišljen izlet oz. zaključek leta skupaj s starši, tako da ne vidim razloga zakaj ne bi šli z ladjico po Ljubljanici. Odličen predlog. Koliko pa kaj stane prevoz z ladjico? Verjetno je kakšen popust za skupino?

Ja, res enkraten predlog. Peljat 20 5-letnikov na ladijco, kjer za varnost takšnih otrok niti slučajno ni poskrbljeno. Res super.[/quote]

To je mišljen izlet oz. zaključek leta skupaj s starši, tako da ne vidim razloga zakaj ne bi šli z ladjico po Ljubljanici. Odličen predlog. Koliko pa kaj stane prevoz z ladjico? Verjetno je kakšen popust za skupino?[/quote]

Se ti zdi? Tudi, če so zraven straši je prav vseeno. Imaš občutek, da 5 letnike taka ladjica po Ljubljanici motivira? Da jim je to zanimaivo več kot 10 minut?! Kaj pa lulanje, kakanje, slabost itd?!

Mi smo šli z ladjico po Ljubljanici lani in predlani (stari 3 in 4 leta).

Prvo leto je bilo super, vzeli smo polurno vožnjo, otroke je zanimalo, vriskali so, gledali račke….

Lani smo zaradi prejšnjeletnega veselja vzeli celourno vožnjo, pa je bilo zanje preveč, predolgo, komaj so že čakali da se vrnemo.

Zato priporočam polurno vožnjo. Fino je tudi, da imate sabo kakšne piškotke ali kaj za grickati, da je bolj luštno, pa še račke lahko nahranijo z njimi.

Cena je bila (ne me držat za besedo) 7 eurov za odrasle in 5 eur za otroke. Pobrskaj po spletu, je vse gor :))

lptt

Vzgojiteljice, nikar ne preveč komplicirat.
Končni izleti naj bojo bolj za srednje šole in devetošolce v OŠ.
Jaz bi naredili nekakšen piknik na dvorišču vrtca in povabila še starše.

Nekaterim staršem bi bilo to dovolj, pa še varno je.

Vozit okrog otroke je prevelika odgovornost. Vsaj glede varnosti. Pa še vsi starši nočejo prit, nekateri pač ne morejo, nekateri pa se jim ne da. Pač.

Raje ne pretiravat. Kam pa bodo v OŠ in SŠ šli na končne izlete? V London, v Pariz..?
Dajte otroke navajat na skromnost.

Pelji jih na sprehod v bližnji park in nazaj, če že morate kam it.

Pojdite na kakšen travnik in se greste razne igre.

– policaji in ravbarji
– ptički v gnezda
– trden most
– Ljuibljana-Zagreb-Beograd
– gnil jajc
– slepe miši
– lovit
– mačke in miške

Sabo vzemite še smoki in sok.

Preverjeno najboljša zabava – vsaj pri nas je bilo tako.

Parkirate na parkirišču pred gasilskim domom v Stanežičah. Do Bormesa je 20 minut hoje v hrib in potem navzdol. Tam imate gostišče in manjše igrišče. Mi smo se imeli luštno.

Svetujem še eno zelo zanimivo športno disciplino za mularijo.
Če bo tisti dan zelo vroče, naj prinesejo s seboj še eno obleko.
Vzgojiteljice pa prinesite balončke na vodo.

Lahko se greste kavbojce in indijance. Ali pa policaje in ravbarje.

Zakaj pa leta ne bi mogli zaključiti z zabavo na vrtčevskem igrišču?

Se čisto strinjam! Te dejavnosti mi grejo kar na živce, čeprav vem, da se vzgojiteljice trudijo s tem. Naša noče it, potem pa jo moramo siliti. Ker delam kdaj tudi popoldan, se je primerilo, da je zaradi tega mož moral prej iz službe, plačevati smo morali varuško za enoletnika, pa še potem vrtčevska ni hotla biti tam. Skratka-eni sami problemi so nastali iz tega, namesto da bi bilo fajn.

New Report

Close