kam naprej
Pozdravljeni!
Vprašala bi vas nekaj o srednjih šolah in gimnazijah sem 8. razred in kmalu mislim ne še tako kmalu(informativci za srednje šole in) moram vedeti kaj naj grem pogledati
Rada pomagam ljudem vsak dan to bolje odkrivam; ob nesrečah ki jih vidim od ljudi ki so v stiskah in tako naprej nevem zelim postati nekaj v zvezi s tem samo kako stara sem komaj 14 let in nevem kaj tocno bi bom pocela celo svoje zivljenje… vendar kamalu bo cas ko bom to pac tako ali drugace morala vedeti
torej prosila bi vas da mi poveste 1. kako postati zdravnca, ma kdo izkusnje s tem ? moras jiti na gimnazijo za to ali gres lahko na srednjo visjo zdravstveno solo v Ljubljani. In kam potem. Je zdravstvena fakulteta in druge sole v povezavi s tem da zelis postati to zelo tezke?Je veliko prakse, oz. hocem reci tudi tega ko se spoznavas s tem in moras tudi sam kaj narediti….upam da me razumete
2. in za psihologinjo kaksno solo potrebujem narediti kaksne ocene moram imeti? je sola tezka. In kaksne sluzbe sole obstajajo se v zvezi s tem da pagas v zvezi z medicino in zdravstvom? Glede na to da imam v Šoli 4, 5, in kdaj tudi kaksno trojko kaj mi priporocate
Vesela bi tudi bila izkusenj od starejsih iz gimnazij srednje zdravstvene sole in fakultete. in tudi ostalih…. Hvala res vsem za vse. Sem se tako mlada pa imam vec vprasanj kolikor sem jih zapisala 🙂 res hvala.
Mislim, da nihče ne ve kaj bi počel celo življenje…ne glede na starost.
Glede vseh vprašanj, bo najboljše da se pogovoriš s svetovalno delavko v šoli, ali pa kar na informativni dan pa sprašuj – čim več. Nima veze, če si 8. razred. Lahko greš letos in naslednje leto na informativce.
V šoli imaš / naj bi imela štirice in petice, pa tako slabo se izražaš? S takimi ocenami boš prišla na gimnazijo oz. katerokoli šolo, ki jo je možno zaključiti s splošno maturo in ki je pogoj za študij medicine oz. psihologije. Vendar pa si zapomni, da gre za fakulteti, kjer je omejitev ogromna in zahtevata najvišje število točk (oz. enega najvišjih), ki jih nabiraš že v 3. in 4. letniku srednje šole – vsaj na medicini ti samo zaključni uspeh v 3. in 4. letniku in uspeh na maturi ne koristijo kaj preveč, saj upoštevajo tudi ocene pri posameznih predmetih! Ti pa boš točke izgubila ravno pri slovenščini – razen če se seveda tekom naslednjih dveh, treh (!!!) let vzameš v roke in končno začneš delati na izboljšanju slovenščine.
Pa še to: sestrična letos zaključuje bolonjski magisterij iz psihologije. V gimnaziji je bila 4 leta odlična in zlata maturantka. Na psihologiji se je ogromno učila, ocene ima dobre in upa, da bo prišla na doktorat (gneča je!). Sosed je pred 3. leti končal medicino. Odličen v gimnaziji, na maturi vse točke. Učil se je ‘kot norc, cele dneve, petke in svetke,’ da je naredil medicino, pa ni imel ocen, s katerimi bi prišel do želene specializaci. Specializacije, ki jo je želel, zaradi slabših ocen na medicini ni dobil, je pa dobil svojo ‘drugo’ izbiro, pa še to ‘le zato,’ ker ne gre za priljubljeno specializacijo.
Forum je zaprt za komentiranje.