Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kam po osebno finančno svetovanje?

Kam po osebno finančno svetovanje?

Pozdravljeni “svak”

Mi mogoče napišete izkušnjo, če ste šli k ge. Ani Vezovišek? Pri meni je podoben primer, ek kup neplačanih zadev, preveč kreditov….

Evo še moja izkušnja. Naj na začetku povem, da sem uspešno rešil težavo!!!
Sem sicer iz okolice Maribora, verjamem pa da razdalja ni ovira saj obstaja telefon internet.
Imel sem kredit pri NKBM, oz.imel 3 kredite, ca 50.000, lani sem izgubil službo, letos k sreči dobil novo z nižjo plačo. zamujal sem s plačevanjem kreditov normalno, nisem se ravno skrival, ampak rešitve nisem imel.
Potem sem le šel v banko in prosil za pomoč da dobim nek predlog kako naprej. Bil sem ful začuden nad nezainteresianostjo da bi mi pomagali in s tem pomagali tudi banki. Da bi torej lahko redno začel palčevat. Rabil sem da zadiham vsaj čas. Imam hipoteko na stanovanju zato so mi gldko rekli, daimam mesec dni časa, sicer grejo v rubež. Da je zdaj prepozno ker sem zgubil neko boniteto ker sem preveč zamujal.In da se zato ne da v banki nič rešit. In to v naši državnmi bani ki smo jo dokapitalizirali!

Ko sem iskal pomoč v MB je bilo težko sploh koga najti ki se s tem ukvarja. Preko facebooka sem našel firmo ki bi naj pomagala zdolženim, tako piše na njihovi spletni strani http://www.zakreditiran.si. Zgledalo je zelo zanimivo in obetavno ko sem prebral.
Vseeno pa sem zadržano sem se nraočil na razgovor ker sem predvideval da so pač spet eni mutneži, ki ti poberejo denar.Takih imamo na štajerskem da ti grejo lasi v luft. Firmi se pa reče drugače, hiša financ se mi zdi.

Ne bom nakladal ali delal reklame. Ampoak ugotovil sem da vseeno še obstajajo pošteni ljudje. Delali so na banki, poznajo vse finte in bančne cake, poznajo večino bank, vsaj tak občutek sem imel. Tudi oni so zgubili službo! Z nekaterismi so se tikali ko so urejevali. In sploh pa odnos-preprosti uslužbenci ki res razumemo za kaj gre, ni me bilo sram in nerodno biti tam.. POvedali pa so tudi da se trudijo da bi storitve lahko v bodoče celo nudili brezplačno zato iščejo na vseh koncih pomoč. Ker da je takšnih kot jaz ogromno a smo vsi brez denarja…Da skrajšam, rešitev so mi našli na Sparkasse kjer so vse kredite zapakirali na novo na daljšo dobo in imam nižji obrok.Nasvetov pa sem tudi veliko dobil za naprej. Na tkšn preproste zadeve sploh ne pomisliš kako se je treba z bankami menit in pogajat. Zdaj imam kar malo več samozavesti če bi moral spt kje reševati:) Jaz sem sicer spraskal denar da sem jim plačal za oprvljeno delo. Za moje pojme ugodno če gledam veliksot problema ki so ga rešili! Prvi razgovori vsi zastonj (3x sem bil tam), nato pa smo dogovorili 100 eur za vso predpripravo, če pa uspejo rešit pa še 190, in ker so uspeli rešit sem vse skupaj plačal 290 eur. Trajalo pa je dober mesec. Gledal sem sicer njihov cenik kjer so višje cene ampak so nižali ko so me videli….Z mano so šli tudi na obe banki. Priporočam jih, toda se se vdsk mora odločit sam. Moja zaključna ugotovitev je bila da bi to moral narediti že prej in najti pomoč zato ne smeš oklevat se splača. čeprav upam da jih več ne bom potreboval:) Zdaj redno uspevam plačevati že 4 mesece.

a bi mi lahko povedali malo bolj natančno kam ste se obrnili po pomoč,saj bi tudi mi nujno rabili pomoč pri reševanju takega problema.Smo pa se že sami obrnili na delavsko hranilnico in bili so zelo prijazni,samo so nam rekli da ne moremo do kredita s katerim bi poplačali starega(pri katerem smo v zamudi), ker je problem sis-bon! A ima kdo podobne težave?

L.P.

Pozdravljeni!

Ker sem se lansko leto znašla v precej hudi situaciji (izguba službe), krediti in obveznbosti pa so ostali, sem nujno potrebovala pomoč nekoga, ki mi lahko pomaga (ne kreditodajalca). Nisem imela nadzora nad tem, kako naj ravnam s tistimi zmanjšanimi prihodki in istočasno plačujem obveznosti, zato sem mrzlično iskala finančne svetovalce.
Po priporočilu sem se obrnila na dr. Miha Dvojmoča, ki deluje povsem neodvisno in pošteno. Namreč, bila sem v krizi in potrebovala sem izhod, ne pa novih zavarovalnih polic ali varčevanj in on je bil eden redkih, ki je to sam poudaril na našem prvem srečanju. Sodelujemo že 5 mesecev in od prvega dne, ko je prirpavil finančni načrt (pregledal trenutno stanje, prihodke, odhodke, ponudnike storitev elektrike, banke, telefona,…..in to uskladil ter zmanjšal), nam gre vse po planu. Do poletja bomo spet na zeleni veji (vmes sem se zaposlila) in takrat bomo prešli na varčevanja, ki jih doselj (žal, žal!) nisem imela.
Z možem se oba strinjava, da ga bova obdržala (:)), ker sva se od njega veliko naučila in ker nama je vedno dajal občutek, da je vse rešljivo (pa daleč od tega, da je tako izgledalo, ko sva šla v to).
Če še vedno potrebujete svetovalca, predlagam, da ga kontaktirare preko maila ali telefonske številke (spletna stran je v fazi prenove, ima pa FB kanal aktiven- Finančni in life coaching dr. Miha Dvojmoč / https://www.facebook.com/pages/Finan%C4%8Dni-in-life-coaching-dr-Miha-Dvojmo%C4%8D/370397113141605
Jaz osebno ga zelo, zelo priporočam!

Če potrebujete več info, sem vam z veseljem na voljo!

Z lepimi pozdravi,

Lidy pri Ani Vezovišek je prvi posvet brezplačen, kjer pač ugotovita ali se da kaj ali ne… Lahko pa že sama narediš kakor pravi Ana domačo nalogo in en mese prej vodiš osebni proračun mojbudget. Tako ti lahko že na brezplačenm posvetu da kakšno uporabno informacijo, jaz tega pač prej nisem vedel.

New Report

Close