Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam po zobe v tujino?

Kam po zobe v tujino?

Ocetu je padla oz.se snela krona. Zobozdravnik mu je naracunal 3700e. (No, ne za en zob, ne vem pa za koliko, zaenkrat bi lahko nekaj resila za 800e). Te dni je bilo na 24 ur, kako je v tujini ceneje, bivsa sodelavka je sla v samobor in ima Res filmski nasmeh, sploh se ne vidi, da so umetni – razen tega, da so prevec beli, kar pa tako ali tako za noceta ne pride v postev:) da skrajsam: kam iti, v kateri kraj, hkateremu zobozdravniku? Prosila bi za konkretna imena, pa ce karkoli poveste iz izkusenj – kaj so vam delali, koliko casa ste cakali, koliko ste placali tam in koliko bi tu? Za vse info iskrena hvala. Lep vecer.

Če je problematika, ne gre samo za zobe. Ampak še vse ostalo. Vsak ti je dolžan, če zaprosiš izstaviti predračun.. Tako da odmisli, kaj bi ti rešila, pa nisi zobar.
Imaš ceno golega, imaš pa ceno, ki nanese na še dodatne storitve, ki jih je potrebno opraviti.

Ne strinjam se edino s tem, ker vse to kot edini samo sebi pripisujejo zobarji in postavijo ceno, ki je vrtoglava. Ker jim tako trg omogoča.

Da je pa tvojemu fotru odpadla krona in bi bila cena, ki jo navajaš, je pač iz tvojega nepoznavanja pretirana. Ker nisi povzela vse zdravljenje, ki bo padlo na to.Ker nisi fotr, pa je znano, da drugi, kjer nimate nič zraven, napihujete vse, kar je možno.

Če želiš komu dobro, napiši konkretno, kaj bo plačal za 3700, ne pa to, da bo pač menjal nekaj.

Nisem zobar, ste pa površni in gotovi, pa nimate niti najmajšega pojma, da bi uspeli, če vas že ne pedenajo, da se prepričate vsaj v to, kako potekajo postopki in kaj računajo tu pri nas.In da razumeš nato razliko, ki jo nudijo drugi. V tujini.Če jepostavka takšna v Sloveniji, dodatno pa tudi to, da si ceno postavlja od osnove vsak zobar sam, ne vem, kaj se čudite.

Toliko študentarije na kupuu, pa še enega nisem zasledila, ki bi vodil zadevo s prakso. Vsi samo diplomiranci s teorijo, ki mahate. Če nimaš kot študent diplome, je približno glih, če nimaš pojma glede prakse v raziskovanju.

Če misliš, da sem te užalila, ker pravim, da ne veš, imaš možnost, da dokažeš praktično drugače. Kar načeloma velja.

NI vse v zobeh. Je pa mnogo. Tudi v duktusu.

glej, glede tujine se nekaj vprašaj. Res je lahko znatno ceneje, kaj pa kakovost? kaj pa če ne bo vse narejeno strokovno?

jaz se tujine ogibam. je res, da se da za nizke šolde vse urihtat, samo v polovici primerov je super, v ta drugi polovici malo manj. in tega se je za bat

sedaj pa sledeče: ali del tega zdravljenja krije ZZZS (pa tud nadstandardno ) ali ne. in če krije, koliko morate doplačati?

če greš samoplačniško… pojdi k 2 ,3 morda 4 zobozdravnikom in vprašakj, koliko te stane ta zadeva. ne zarad drugega, ampak zato da vidiš ali imajo vsi tarifo okrog 4 jurje, ali je mož ceno prenapihnil……

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Če ti kaj pomaga.. moja bivša sodelavka je šla k nekomu v Bosno – Banjaluka. Imajo prav celo poslopje, tudi sobe kjer pacienti prespijo tisti čas ko so pri njih (baje da je 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pacientov tujcev, ogromno slovencev). Rekla je, da je klinika kot tiste ki jih vidiš v filmu, vse v marmorju, čistoča na vrhuncu, osebje prijazno, najsodobnejša tehnologija, pri pregledu je zobozdravnik niti v usta ni gledal ampak vse preko računalniške slike, dal je svoja mnenja in predloge, tukaj v SLO sta ji dva zobarja rekla da mora komplet nov zob naredit (z vijakom in te fore), tam so ji rekli da to ne bo potrebno, ker ji lahko nov zob pričvrstijo na sosednja dva… Za cene ne vem natančno, vem pa da bi jo tam nov zob komplet stal skoraj polovico manj kot tukaj, plus je izbrala to ‘njegovo’ varjanto tako da je prišla še ceneje skoz… z izdelkom je bila super zadovoljna…
Podrobnejše informacije ti žal ne morem posredovati, ker nimam več stikov z njo…

Vinica, 110€ en zob – porcelan . . .

kolegica je v vinici dala za celo spodnjo čeljust 1400€, trikrat je šla gor
druga kolegica si je porihtala zobovje v beogradu, filmski nasmeh, ne vem za koliko denarja

meni pa manjka še 600 EUR (800 jih imam že na kupu), da si dam porihtat manjkajočo štirico in ob enem mi bo poštimal zobe od dvojke do sedmice, se pravi polovico zgornje čeljusti, ne upam si v tujino

veš kaj. zobarja, ki ti sploh ne pogleda zobe, ko prideš k njemu na pregled si pa lahko kar nekam vtakneš. ta ni vreden Z od zobarja.

ne vem ampak jaz sem šel v Zagreb v polikliniko libertas elit do dr.Darka Žugca in sem zelo zadovoljen predvsem s profesionalnim in strokovnim pristopom ter seveda ceno in čakalno dobo… 🙂
preveri sam na njihovi spletni strani… http://www.zobnaambulanta.si

Zdravo,

ima še kdo kaj izkušenj z libertas elit? Kakšno je mnenje? Zdaj imajo zelo ugodno akcijo in me zanima kvaliteta vsega skupaj?

Lp

A*
prosim za več podatkov na mail. Hvala 100x
Micatatica@gmail.com

ne vem ampak jaz sem šel v Zagreb v polikliniko libertas elit do dr.Darka Žugca in sem zelo zadovoljen predvsem s profesionalnim in strokovnim pristopom ter seveda ceno in čakalno dobo… 🙂
preveri sam na njihovi spletni strani… http://www.zobnaambulanta.si[/quote%5D

Pozdravljeni,

tudi mene zanima, če ima kdo neposredne izkušnje s polikliniko Libertas Elit.

LP

Danes sva bila z možem pri dr. Žugcu v kliniki Libertas Elit v Zagrebu in doživela hladen tuš.
Imeli so eno akcijo v avgustu, implantate po 499€. S svojo zobarco je bil mož dogovorjen, da si gre narest ta dva vsadka, potem mu bo pa ona lahko na njih obesila mostiček. Skratka, dr. Žugec je bil strašno prijazen, poslal ga je na neko fensi slikanje glave, pa ortopan, potem si je vzel eno uro časa in mu vse natančno razložil, kje bo naredil kaj… Potem pa mu je mož rekel, da bi on samo vsadke, ker mostičke mu bo naredila zobozdravnica v Sloveniji, saj mu jih krije zavarovanje. No, potem je pa dr. rekel, da mu vsadkov ne bo delal. Ne da ne more, noče!
Da zaključim zgodbo: zaračunal je 160€ za slikanje, računa nama ni dal. Na eni vizitki je nakracal en kao predračun: dve varianti 5000 brez vsadkov ali 10.000€ z vsadki . Skratka popolnoma nič ga ne briga dobrobit pacienta, v mislih ima samo dobrobit Darka Žugca.
Sem bila tako razkurjena, da sem ga zaradi neizdajanja računa na davčno prijavila!

kaj pa mislite, da vam bo en mehanik menjal olje, drug jermen in tretji filter…
kateri potem da garancijo, če raznese motor, tisti ki je dal slabo olje, če ga je dal ali tisiti ki je dal pocenski filter če ga je dal…
ampak ne, zadovoljen sem bil z zelo poceni servisom sicer pri treh mojstrih…

Zobarjev je veliko ampak na žalost resnih in človeških pa zelo malo

Od septembra obiskujem dr. Petranoviča v Opatiji. Ne, verjetno niso najcenejši v sosednji državi in celo pri nas se kje na obrobju države najde cenejše, so pa vsekakor zelo ugodni. So človeški, prijazni in nihče te ne vidi kot evrski znak na dveh nogah. Najpomembnejše pa je, da so strokovnjaki, ki se potrudijo, prilagajajo in jim je delo na prvem mestu. Delali so mi od kron, plomb, mostičkov in kar štirih implatatov, sanirali razne ciste in tvorbe in še kaj. Pri vseh posegih in po/pred njimi si v nevarnosti, da se razviješ v egocentrika. Zanima jih vse, kar lahko kakor koli vpliva na zdravljenje zob. Natačne raziskave pred in celo med posegi, spremljanje počutja in na koncu tudi osebni pristop so me prepričali, kot tudi mojo teto, ki so ji uspešno opravili kiretažo že pred skoraj dvema letoma in jo kot mojo spremljevalko posadili na stol in si ogledali rezultate in opravili kar nenapovedan pregled. To, da ti očistijo kamen kar tako, pa da so drugi teti sanirali prostor med zobmi in dlesnijo za golo zahvalo je pa sploh fenomenalno. Če se odpravljate v vode dentalnih sanacij jih odkrito priporočam.

Marcel

Mogoče bo komu prav prišlo tole : http://www.suzana.si/zdravi-zobje-za-lep-nasmeh/

Tudi 2 leti po postu od aleksandraa ima dr. Darko Žugec še vedno iste fore…akcija implantata 499 brez računa, 160€ slikanje brez računa ter prijaznost do trenutka ko rečeš da boš še razmislil.
Na obisku sem bila zadnji delovni dan julija in ker sem želela še razmisliti mi je dal svojo vizitko s privat TRR računom odprtem v Sloveniji, v primeru, da se med vikendom odločim za poseg pri njemu in da mu nakažem aro, ki služi kot zagotovilo akcijske cene…
Pri plačilu slikanja mi je povedal, da je cena brez računa, če pa želim račun moram dodatno placate še DDV. Na njegovi slovenski spletni strani je sicer cenik, v katerem pa ni navedeno ali so cene z ali brez DDV.
Na koncu se nisem odločila za njega, saj mi delo brez računa ne diši (predvsem zaradi garancije), vožnja do Zagreba sicer ni tako dolga, pa vendar je vseeno dodaten strošek in potrata časa. Odvrinili pa so me tudi določeni odgovori v smislu, lahko naredim vse, če imate denar. Najbolj pa mi je dala misliti akcijska cena 499€, za katero naj bi dobil vse, impantat, abutment in krono…sicer vem, da v Sloveniji pretiravajo z maržami, ampak že sama krona na koncesijo (metal-keramika) je za doplačilo 180€, kje je pa vse ostalo in delo? Če so razlog cenejši materiali se je potem za vprašati o kvaliteti le-teh.

No, tudi sama imam še zelo svežo izkušnjo z dr. Žugcem in njegovo zobno ambulanto v Zagrebu. Kljub temu, da sem bila še danes nepopisno razburjena zaradi “nesporazuma glede finančnih zadev”, se bom potrudila biti kar se da objektivna. Skratka, sama sem sicer z veliko skepse odšla v Zagreb na pregled glede morebitne vstavitve dveh implantatov po akcijski ceni. En implantat imam vstavljen že pred nekaj meseci (v Ljubljani pri dr. Sotošku), brez problemov, vse pohvale dr. Sotošku. Odločila sem se, da bom pri dr. Žugcu najprej poskusila s krono na že vstavljenem implantatu, vidim, kako bo to narejeno, si ustvarim mnenje in se na podlagi tega odločim za implantate pri njem ali ne. Ne bom šla v podrobnosti, ampak na podlagi celotne izkušnje sem se odločila, da po implantate nikakor ne grem k dr. Žugcu. Krona je po mojem laičnem mnenju sicer ok, svetujem pa absolutno previdnost glede finančnih zadev (občutek, da te nekdo poskuša opehariti, nakar ugotovi, da se je zmotil, večkrat). Higienski standardi so po mojem mnenju precej nižji kot smo jih vajeni v Sloveniji (med drugim tudi delo brez rokavic!), odnos do pacienta neprimeren (pogovor o morebitnih nadaljnjih postopkih in financah , ko sediš na stolu s tamponi in cevko v ustih! ). Občutek imam, da na koncu plačaš precej več, kot si pričakoval, dobiš pa precej manj. Odsvetujem.

Naj povem še jaz svojo izkušnko pri dr. Žugcu.
Stara sem 62 let in sem do nedavnega imela svoje zobe v zelo slabem stanju prav zaradi slovenskega zobozdravstvenega sistema, kajti vse kar je bilo na kartico je trajalo leta, kar pa je bilo za plačati pa si žal nisem mogla privoščit.
Po nagovarjanju mojega sina sem se le opogumila in odšla na prvi pregled v kliniko v Zagreb, kjer so mi prvi dan opravili vsa potrebna slikanja in mi po dolgem pogovoru predstavili moje trenutno stanje, ki pa je bilo proti mojim pričakovanjem, saj sem vseeno mislila, da je situacija boljša kot se je pokazala.
dr. Žugec si je res vzel čas in mi svetoval več možnosti, ki pa so bile zelo različne seveda tudi zaradi finančnega vložka. Ker nisem želela imeti proteze in sem imela še nekaj svojih uporabnih zob sva se dogovorila za fiksne zobe. Dobila sem 5 vsadkov ki jih je dr povezal z ostalimi zobmi tako, da imam že dve leti fiksne keramične zobe.
Cena posega je bila skoraj pol nižja kot pa sem prej spraševala v Sloveniji tako, da lahko za to kliniko in dr. Žugca rečem samo velike pohvale.
lp, Martina

Zdravo,jaz sem si uredila vse spodnje zobe z mostički na hrvaškem..Dental centar grzela..najugodnejša cena,profesionalen pristop,izgleda odlično..so 10 minut stran od meje-bregane..tako da zdaj gre celotna družina tja na popravila,že samo plombice so daleč najceneje,kaj šele implantanti,mostički…Če želiš še kakšen odgovor,mi lahko tudi pišeš na mojiangelcki@gmail.com

Lep pozdrav . Mene zanima ali je kaka nova varjanta za zobne luskice pri kateri se da placat na obroke ? Mam namen it pa nevem kam 🙁

Na polikliniki Libertas sem si v času od jeseni 2015 do letošnjega poletja urejal zobe,
Vstavili so mi pet implantatov z nadgradnjo in keramično krono, mi dodatno uredili zobe
na katerih so bile stare plombe v precej slabem stanju, Predhodno so mi tam kjer je bilo
potrebno zobe prej pozdravili, nato pa sem dobil nove keramične krone oziroma inlaye ali
onlaye.
Skratka, zdaj imam vse urejeno in sem zelo zadovoljen.
Cenovno je bilo skoraj enkrat ceneje kot v Sloveniji. Dr. Žugec je, kar se mene tiče, zakon.
Ne le velik strokovnjak ampak je tudi velik človek saj mi je marsikatero stvar, ki so jo zamočili
moji predhodni zobozdravniki, popravil in saniral, kar nekaj tega tudi brezplačno (operativni
poseg na čeljusti),
Naj povzamem. Moje izkušnje s Polikliniko Libertas so izredno pozitivne,
Pohvala tudi dr. Marini in zobni tehnici Tini,

http://www.imed.hr/
Tja gredo lokalci ki majo denarja

Mater, včasih smo hodili v Italijo po kavbojke in v Avstrijo po kofe, zdej pa na Hrvaško in v Romunijo po zobe…

Rad bi vec informacij.Zanimam se za implantate, dr. Žugec je zelo ugoden

Mi lahko date svoj gsm. kontakt lepo prosim.

Lp Uroš 031 316 674

New Report

Close