Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam poleti na morje?

Kam poleti na morje?

Kam planirati iti tisti z otroci okoli 12 let? Pa da je Hrvaška.

Mi smo 10 let v obdobju, ko so bili otroci stari od 5-15 let hodili v Nerezine. Veliko zaprto naselje, praktično sami Slovenci, otroke lahko pustiš cel dan naokoli brez skrbi. Za male otroke igrala, za večje različna igrišča, kjer so skoz drugi otroc gor. Starši pa smo imeli prav tako kaj za počet ali pa počivat. Ampak sedaj ne vem, če ni to naselje že privat in zaprto za javnost.

Kakšno neumno vprašanje? Kot da je nujno potrebno it na morje.

Mi letos gremo na Lastovo.

Butasto vprašanje. In zakaj ne zmorete Janezki brez Hrvaške??

Zakaj Hrvaška? Mi letimo za 120€/osebo na Kos.

Hm, meni je Hrvaška predraga. Riviera dei Fiori, Azurna obala, L’occitane, Pirenejski del coste Brave. Dosegljivo z avtom, cenovno ugodno, raven storitev za starše daleč nad ponudbo na Hrvaškem,…

Ste zoprni s to Hrvaško, jadransko morje je najbolj onesnaženo morje na svetu in vsi lezete v to greznico. A res ne veste, da obstaja še tisoče drugih lepših morij, gora, jezer, destinacij, kjer je milijonkrat boljše,  cenejše in lepše, kot na Hrvaškem. Kjer boste sprejeti, kot gost, kot turist, ne pa kot Janezi iz Slovenije, ki jih Hrvati vidijo le, kot vreče z denarjem.

Odgovor na objavo uporabnika
Tomaž H, 04.06.2023 ob 15:00

Ste zoprni s to Hrvaško, jadransko morje je najbolj onesnaženo morje na svetu in vsi lezete v to greznico. A res ne veste, da obstaja še tisoče drugih lepših morij, gora, jezer, destinacij, kjer je milijonkrat boljše,  cenejše in lepše, kot na Hrvaškem. Kjer boste sprejeti, kot gost, kot turist, ne pa kot Janezi iz Slovenije, ki jih Hrvati vidijo le, kot vreče z denarjem.

Lahko napišeš par ponudb, boljših in cenejših ?

Predlagaj mi, kam naj grem, ne na Hrvasko.

14 dni.

Hotel, all inclusive, balkon, klima, pogled na morje, lega hotela ob plazi in brezplacni lezalniki. Ostalo mi je vseeno.

Mi gremo v St. Raphael. To je druga stran zaliva, kjer je St. Tropez (podobno kot Piran in Portorož pri nas). LuxCamp, mobilna hiška… Program za otroke 2,5 ur dopoldan, 2,5 popoldan, 1 uro zvečer (neobvezno, vključeno v ceno). Cena hiške 125 evrov na noč. Bazeni vključeni v ceno. Z avtom s turističnimi postanki ca. 10 ur. Odvisno, od kje štartate.

Mi zelo pogosto v Lido di Jesolo, v kamp z ogromno bazeni, tobogani, nenehno otroško animacijo in še in še…..Camp se imenuje Lido Union, leži pa neposredno ob plaži…. priporočam

Umag, Novigrad,  Poreč. Nekam blizu, brez plačila avtoceste, brez trajekta..,da si hitro doma, če se kaj zalomi.  Pa še lepo je.

Štajerska1972, 04.06.2023 ob 15:13

Mi zelo pogosto v Lido di Jesolo, v kamp z ogromno bazeni, tobogani, nenehno otroško animacijo in še in še…..Camp se imenuje Lido Union, leži pa neposredno ob plaži…. priporočam

Tam je morje zelo nizko. Lahko se pride skoraj peš po vodi zelo daleč. Pa tudi čisto ni-morje.

kje se kopate:

S čistočo ni težav, plitko morje pa tudi ne. Je kot naročeno za otroke. Pa v kompleksu je zelo veliko bazenov, tudi plavalni itd….2 krat se zapeljemo 8 km do Aqualanda, tako da se tem res ni težav.

Naši znanci se gredo včasih kopat v Gradež t.j. nekam blizu. Pravijo, da ko je oseka ,mož vedno reče: a gremo na sprehod do Trsta kar čez zaliv.

Ma tega je ogromno, kakšna Hrvaška neki, za v kampu bit porabiš več kot v kakšni Grčiji v hotelu.

KRETA 1 TEDEN OD 230€ (letalo+namestitev)

POLETJE: MALLORCA 1 TEDEN OD 343€ (letalo+namestitev z zajtrkom)

pa to so še dražje variante. Drugače dobiš poleti letalo povratna za 200€ dva odrasla, dva šoloobvezna otroka, pa prek airbnb apartma za največ 400 € za cel teden, na Cipru in na Tenerifih smo še lastni bazen imeli zraven, lahko bluziš okoli z rentanim avtom (130 €) ali pa nekje ob morju hotelčič all inclusive za vse za 800 €. Skratka z jurja pride cela familija skozi, pa kaj vidi po svetu, ne pa leto na leto samo tisti kemp na Hrvaškem, jebala vas Hrvaška.

“o bog”, v visoki sezoni so tudi Italija, Grčija in Španija kar  drage destinacije. Isto kot Hrvaška. Letala prav tako cena krat dva v juliju in avgustu …

Najmlajši 12.

Hiško imamo na Murterju.

Nikdar nisem v 30 letih šel  na dopust v isti kraj. Na Hrvaško pa sploh ne hodim.

orio, 04.06.2023 ob 17:28

“o bog”, v visoki sezoni so tudi Italija, Grčija in Španija kar  drage destinacije. Isto kot Hrvaška. Letala prav tako cena krat dva v juliju in avgustu …

Pa saj te cene so julijske, ki so gor napopane.

Union Lido je fantastičen camp.

Hvala bogu da je hrvaška obala blizu in na voljo kadarkoli in če se kaj zgodi, si hitro lahko doma. In ni res, da je Hrvaška zelo draga, mnogo stvari se da skombinirat, zakaj bi vsak večer hodili jest v restavracije ali čez dan na kavice in sladolede? To je zelo drago tudi pri nas in mnogi si hrane v lokalih ne morejo privoščit tudi v Sloveniji. Nočitve z zajtrkom in najem app na hrvaški obali so večinoma ugodne, prav tako mnogi ne smejo potovati daleč v tujino ali z letalom zaradi zdravja.

Mnogi se tudi ne odločajo za dopust ravno v glavni sezoni, ko so cene povsod visoke.

Sicer pa je tudi pri nas možno najti lep miren kotiček za dopust ob kakšni reki.

No ja… Jesolo ni nič dlje, kakor kaka Pula. Fino je, če ima lokacija dobre vlakovne povezave.

Do Cannesa (in okolice) je (časovno) manj, kakor do kakega Hvara, ipd. Pa še dobra vlakovna (in letalska) povezava je na voljo (do Nizze).

Kot reĉeno, gremo zdaj, kmalu za en teden v St. Raphael, vmes skočimo na izlet v Barcelono (z letalom), pa je cena “all inclusive” povsem primerljiva s povprečno ceno v kampu za 4 osebe na Hrvaškem.

Meni je, priznam da, Hrvaška še vedno ena lepših destinacij v Sredozemlju, a je cenovno preprosto treba pregloboko seči v žep za moje zmožnosti.

Skoraj ga ne poznam, da ne bi šel na dopust ali za par dni na morje na Hrvaško. Je blizu in na dostih krajih se da ugodno dopustovat.

Glede na to, da se je na monu na velika usta hvalilo, kako visoke regrese so eni dobivali pa verjamem da zdaj iščejo enkratni luksuz.

Za skromne pa se vedno kaj najde tu blizu.

New Report

Close