Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam prijavim

Kam prijavim

Mene pa zanima kam prijavim osebo,ki kupuje preko ebaya in prodaja za 3 x dražje na spletu?
Hvala

Tržna, davčna inšpekcija…

Kaj pa je tu kaznivega? Saj pa te nihče ne sili, da kupiš. Pač tako “maržo” ima in dokler bo našla kupce… Saj pa vsi trgovci delajo na podoben način. Ceneje kupijo in dražje prodajo.

Kaznivo je, če je brez računa, kar pa najbrž je..

In zakaj bi prijavila? Eni ne upajo kupovati na ebayu, eni ne znajo, tretji nimajo kreditne kartice s katero bi lahko placali.

Zakaj pa ne vseeno je ceneje preko švercarjev kot v trgovini sem že poskusil tako da če znaš kupi tudi ti preko ebaya in dražji prodajaj.znajdi se taaki cajti so…..

To je pridobitna dejavnost, od katere je treba plačati dajatve. Zato se to prrijavlja in preganja.

kaj pa če za kupljeno dobiš račun?

je treba vprašat preden se vpleta inšpekcijo …

Če pač to ni kaznivo jo pač ne bodo kazensko preganjali kajne 🙂
Ampak je,ker prodaja brez računa. Eno stvar kupi za 4 e ,prodaja jo za recimo za 18.
In ja prijavila jo bom,mogoče je pa ena tukaj od vas in vas je zato strah kajne 🙂
Upravičeno!!!
Inšpekcija bo že sama ugotovila kako in kaj,brez skrbi.
če ima vse tako kot je treba so vse skrbi odveč

če imaš trgovino ipd potem je vse zakonito,če je pa nimaš pa pač ni kajne 🙂

Vse lepo in prav,da potem prodaš za ceno ,ki si jo kupil

Jaz znam in kupujem.Zakaj bi goljufala druge?če si kdo želi mu naročam in prodam za isto ceno

Ja, samo trgovci plačujejo davke.
Tole se pa bere kot da zadeve tko mal na črno laufajo…
Poznam en primer, ko je nekdo z neta pobrane filme na internetu prodajal. In so ga kar fajn štrafali. Ne vem pa, če so ga davkarji sami odkrili ali ga je kdo prijavil.

kaj pa vsi tisti ki takšne stvari prodajajo na BOLHI. Tudi njih prijavit na inšpekcijo?

kaj pa vsi tisti ki takšne stvari prodajajo na BOLHI. Tudi njih prijavit na inšpekcijo?[/quote]

Jih že sama bolha,če opazijo da preprodajajo 😉

Prodaja rabljenih stvari pač ni obdavčena. Vsaj ne da bi jaz vedela. To je tako, kot bi na bolšjaku obdavčili prodajalce. Zato se pa reče BOLHA, ker izhaja iz tega sejma rabljenih stvari.

Samo ne pozabi, da so tudi lažne prijave kaznive!
Sicer pa ne razumem koliko zlobe je v nekaterih. Kaj te briga kaj delajo drugi. Bog je rekel: znajdi se!
Pa se daj še ti!

Tudi meni se ne zdi prav, da bi prijavljala. Če ne izda računa, torej nima podjetja. Veliko jih je (tudi na Bolhi) ki prodajajo nove izdelke in ne izdajo računa. Pa naj. Tisti ki noče kupiti brez računa, ne bo nikoli kupil preko Bolhe, pač pa kupi od podjetja.
Veliko ljudi nima služb, kupi nekaj na Aliexpress, eBay in to proda malo dražje ter nekaj zasluži. Se pač znajdejo. Koliko šele je dela na črno pri storitvah?

Samo ne pozabi, da so tudi lažne prijave kaznive!
Sicer pa ne razumem koliko zlobe je v nekaterih. Kaj te briga kaj delajo drugi. Bog je rekel: znajdi se!
Pa se daj še ti![/quote]
In kje ti vidiš da je moja prijava lažna?
prijavljeno je že in inšpektor bo šel na delo v roku parih dneh 🙂
Zloba?
Tudi tebe bi moralo brigati kaj delajo drugi veš.
ja prav ti se znajdi in prodajaj,sam pazi da jaz ne vidim 🙂

Naj se znajdejo dokler….. jih pač ne prijavimo.
če hočejo tako prodajat naj prijavijo svojo dejavnost!

New Report

Close