Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam prijaviti A1 – denar izginil, oni neodzivni

Kam prijaviti A1 – denar izginil, oni neodzivni

Kaj misliš s tem, da ti telefon ne deluje? Saj tudi, če vse zakupljene enote porabiš, ti telefon še vedno mora delat. Se pač obračuna po drugem ceniku. ???

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne razumem vas, zakaj imate pametne telefone, če jih ne znate uporabljat, pol pa še mislte, da ste pametni 🙂
Kaj ti bo operater štimal osebne nastavitve na telefonu, hallooo?
Ko kupiš SIM kartico, si sam preprosto nastaviš nastavitve za sprejem SMS,MMS…ali pa za pomoč uporabiš spletne strani operaterja, in to enkrat narediš in konec. Kar se tiče mobilnih podatkov, ti bodo v osnovnih nastavitvah delali doma in v tujini, razen če si boš sam omejil prenos podatkov in klice v tujini. To lahko storiš na nastavitvah na samem telefonu ali pa še velikjo bolje na spletni strani svojega operaterja na svojem računu, če ga imaš.

Na samem telefonu, lahko izklopiš prenos mobilnih podatkov, kar je zelo priporočljivo ko potuješ po tujini. Prenos mobilnih podatkov vklopiš pač takrat, ko jih potrebuješ. Kadar pa je na telefonu prenos mobilnih podatkov izklopljen, ni variante, niti enega bita ne porabiš kaj šele da ti bi nekatere mobilne aplikacije porabljala podatke in posredno izpraznila račune
Če imaš pa na telefonu vseskozi vklopljen prenos mobilnih podatkov, je zelo nevarno, da si mimogrede nevede nabiješ visoke račune, ko potuješ v tujin, sploh ko se pelješ po EU in greš blzu ali skozi države, ki niso v EU (Monaco, Švica, Srbija Makedonija) . Pazi cena za prekoračen 1 MB v EU je 0,0055 €, medtem ko je v zgoraj naštetih dražavah, ki niso bv EU pa za 1MB 12 € !!! Pol si pa sami izračunajte kolk te stane 1GB v državah blizu nas, ki niso v EU, 1000x več :)))
[/quote]

Prav lepo si se poimenoval. Res ti pristoji to ime!

Ne bom pa se s tabo bodla, kaj in kako in zakaj. Preberi moja oba odgovora, pa ti bo mogoče kaj jasno!
Sem kje rekla, da mi je operater naštimal moje osebne nastavitve? nauči se brat! Telefon sem kupila v prosti prodaji, pa nima nekaterih nastavitev ki se tičejo direkt mojega operaterja!

Čisto nič nižja ne bi bila, ker to ni PLUS, ampak ti operater dovoli kvote, zakupljene v Sloveniji, porabiti v EU. Ker ga je v to prisilila EU. Torej ti nimaš 50 + tujina, ampak samo 50, od tega lahko v tujini porabiš 6,5. Ne delaj se preveč pametne, ker ti osnove niso jasne.
[/quote]

Ne. Za porabo v Sloveniji imam točno 50GB.
Plus za porabo iz tujine, v EU pa 6,5GB.
Če tega ne bi bilo, bi bila cena tam 9 plus tista 2€, ki so jih še dodali v teh letih, ter manjši prenos pri nas. Koliko točno GB, pa moram preveriti.

Nimajo breplačne klicne št., da kličeš z drugega fona?
Niti 112 ne moreš klicati? Ker ta mora delati v vsakem primeru.
Tržni inšpektorat.

Nimajo breplačne klicne št., da kličeš z drugega fona?
Niti 112 ne moreš klicati? Ker ta mora delati v vsakem primeru.
Tržni inšpektorat.
[/quote]

Ne, imajo samo številko, ki jo moraš plačat. Če kdo ve njihovo brezplačno številko, se priporočam.
112 se seveda da klicat, to nima veze z A1, se da klicat tudi, ko ni sim kartice notri.
In seveda se tudi danes ne javijo.
Jaz pa v tujini in brez telefona. Za bruhat so.

A mogoče kdo iz prakse ve kako je s temi simpl predplačniškimi paketi A1?
Simpl A1 je bil aktiviran v Sloveniji (to je naredil pooblaščeni na A1). In ni deloval.
Simpl mali sem aktiviral v Avstriji, tudi ne deluje.
Se komu sanja kje je problem?
Ker bom še kak teden v tujini, je kriza ker sem brez telefona, niti ne morem zamenjat operaterja.
A1 klicni center ne morem klicat, ker mi takoj rečejo, da imam prazen račun. Na maile se ne odzivajo, na dopis prek kontaktnega obrazca tudi ne.
Posamezni centri imajo objavljene samo telefonske, mailov pa ne.

Kakšne izkušnje imate pa ostali z A1, so pri vas tudi, ko nekaj ne deluje, dneve in dneve neodzivni?

No shit, sherlock? Verjetno so imeli ljudje privide, ko so domov dobivali položnice. Če si bil v tujini imaš na voljo dovolj podatkov, tega še opazit nisi mogel.

Pri gostovanju v tujini za preprečitev nepredvidenih ali nepotrebnih stroškov, ki nastanejo zaradi prenosa podatkov, predlagamo, da na svojem mobitelu ročno izključite prenos podatkov med gostovanjem. Če imate izbrano omrežje LTE, se lahko kljub blokadi prenosa podatkov v nastavitvah mobitela zgodi, da pride do nepričakovanih stroškov. Do tega pride, ker se ob prijavi mobitela v LTE-omrežje včasih samodejno prenese manjša količina podatkov.
[/quote]

To je bila pred časom tu gor tema. Oseba je bila Telekomova uporabnica. Izključila je podatke, a ravno LTE ni bilo izključen. In je imela dodatne stroške na položnico. Ker je imela na naročniško razmerje Podoben odgovor je bil v tisti temi tudi od Telekoma.

Zakaj morate eni vsako temo zasvinjati?
3 strani čveka v tej temi pa večinoma samo o drugih stvareh debatirate. Sem v težavah, vi pa ste mi totalno uničili temo.

Ne, imajo samo številko, ki jo moraš plačat. Če kdo ve njihovo brezplačno številko, se priporočam.
112 se seveda da klicat, to nima veze z A1, se da klicat tudi, ko ni sim kartice notri.
[/quote]

No vidiš, ko slepo trdiš stvari. Pa vse na četrt prebereš, kje je šele tistih 3/4 😅
Nekje sem napisala v tej temi, da imajo tudi brezplačno številko, tudi za klice iz tujine. In če je brezplačna, lahko kličeš tudi s praznim stanjem. In s predplačniškim paketom, sploh za dlje časa, pač ne hodiš v tujino. Nihče ne priporoča.
Zdej pa pokliči na 040/40-40-40. Ker sploh res nimam pojma, da ta brezplačna št. obstaja tudi za predplačniške številke, tudi če si v tujini.
In tisto, ker si meni pripisal, o klamfah in butavosti, lahko sebi pripišeš. Ker še vedno velja, kar drugemu pripisuješ, poseduješ sam.

Ko bo A1 zasledil temo, se pol z njimi naprej zmeni, kako In kam jih boš prijavil 🤣😂😅😂😂😂

Poln kufer vas imams, noben mi ne zna odgovort.

In zakaj ne poklices brezplacne cifre od A1?!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

No vidiš, ko slepo trdiš stvari. Pa vse na četrt prebereš, kje je šele tistih 3/4 😅
Nekje sem napisala v tej temi, da imajo tudi brezplačno številko, tudi za klice iz tujine. In če je brezplačna, lahko kličeš tudi s praznim stanjem. In s predplačniškim paketom, sploh za dlje časa, pač ne hodiš v tujino. Nihče ne priporoča.
Zdej pa pokliči na 040/40-40-40. Ker sploh res nimam pojma, da ta brezplačna št. obstaja tudi za predplačniške številke, tudi če si v tujini.
In tisto, ker si meni pripisal, o klamfah in butavosti, lahko sebi pripišeš. Ker še vedno velja, kar drugemu pripisuješ, poseduješ sam.

Ko bo A1 zasledil temo, se pol z njimi naprej zmeni, kako In kam jih boš prijavil 🤣😂😅😂😂😂
[/quote]

Pa kaj tebi ni jasno?
Na to številko sem že prejšnji teden klical. IN sredi pogovora je prekinilo, ker se je meni račun povsem spraznil.
Ne morem klicat na to številko. A res ne zastopiš ali kaj?
Ja, upam, da A1 zasledi to temo. Ker so res gnili do kraja.

In zakaj ne poklices brezplacne cifre od A1?!
[/quote]

Mi lahko poveš to brezplačno številko?

https://www.a1.si/pomoc-in-informacije/obvestila/-/obvestila/12804

Rule 34

Še enkrat: to je objava iz leta 2012 in tole ni brezplačna številka. Vsaj, če kličeš iz Avstrije, ni bbrezplačno. Sem klical že prejšnji teden.
Pa tule sem tudi že parkat napisal to.

Pa kaj tebi ni jasno?
Na to številko sem že prejšnji teden klical. IN sredi pogovora je prekinilo, ker se je meni račun povsem spraznil.
Ne morem klicat na to številko. A res ne zastopiš ali kaj?
Ja, upam, da A1 zasledi to temo. Ker so res gnili do kraja.
[/quote]

Sem želela link iz A1 prilepiti, pod Poišči pomoč in informacije, zavihek Kako lahko iz tujine kontaktiram številko za pomoč in podporo uporabnikom, pa je napisalo, da mora tu moderator odobriti.
In tam lepo piše, da je številka, ki sem jo že navedla, za klice EU/EEA V gostovanju brezplačna, izven tega pa po ceniku.
Prav tako piše o e naslovu info@A1.si in ne potrebuješ ravno spletnega obrazca, mejl pa. Prav tako piše, da lahko stanje na predplačniške paketu preveriš s klicem na 448, ki je brezplačna tudi iz tujine.
Ker dostopaš do spleta, si lahko sam poiščeš. Če ne boš pol izjavil, da tega sploh nimajo na njihovi spletni strani. 🤣😅😂😂😂
In tu ni operater nič kriv, ampak verjetno poln kufr porabe.

Da greš vsaj za 14 dni v tujino s takim paketom, je podobno, kot če bi imel 10 €, zapraviti bi jih želel pa 50. Tudi ko dobiš plačo na račun, ne izpusti nevidni z računa, če ga ne uporabljaš in še z njega ne trgajo stroški.

Sem želela link iz A1 prilepiti, pod Poišči pomoč in informacije, zavihek Kako lahko iz tujine kontaktiram številko za pomoč in podporo uporabnikom, pa je napisalo, da mora tu moderator odobriti.
In tam lepo piše, da je številka, ki sem jo že navedla, za klice EU/EEA V gostovanju brezplačna, izven tega pa po ceniku.
Prav tako piše o e naslovu info@A1.si in ne potrebuješ ravno spletnega obrazca, mejl pa. Prav tako piše, da lahko stanje na predplačniške paketu preveriš s klicem na 448, ki je brezplačna tudi iz tujine.
Ker dostopaš do spleta, si lahko sam poiščeš. Če ne boš pol izjavil, da tega sploh nimajo na njihovi spletni strani. 🤣😅😂😂😂
In tu ni operater nič kriv, ampak verjetno poln kufr porabe.

Da greš vsaj za 14 dni v tujino s takim paketom, je podobno, kot če bi imel 10 €, zapraviti bi jih želel pa 50. Tudi ko dobiš plačo na račun, ne izpusti nevidni z računa, če ga ne uporabljaš in še z njega ne trgajo stroški.
[/quote]

Kaj tebi ni jasno? Številka, ki jo navajaš, za predplačnike ni brezplačna. Za preplačnike je številka 448.
Se pa vidi, da nimaš pojma, še manj si pismena.
Še enkrat posebej zate: včeraj sem naložil denar in aktiviral simpl mali. TI je do sem jasno? In takoj, ko sem denar naložil in aktiviral paket, nisem mogel poslati nobenega sms,.
Štekaš? Naložil denar, poskusil poslati sms pa ni šlo. Čeprav je bilo na novo naloženo. Razumljivo ali še kar ne?

[/quote]

Ne, iz tujine se ne da klicati njihove brezplačne številke. Tako piše na njihovi spletni strani.

Ne, iz tujine se ne da klicati njihove brezplačne številke. Tako piše na njihovi spletni strani.
[/quote]

Ker tudi sama delam v tujini, razumem tvojo zmedo.
Če nisi v Švici, si v EU, ti svetujem njihovo kartico za čas tam, tudi v Švici, če nimaš telefona zaklenjenega.
Doma pa pojdi na drugega operaterja.
Poleg tega poglej, kje imaš brezplačen prenos podatkov in wifi. Ter zastonj mobilne točke.
Na vseh železnicah so, za kafiče in ostale vprašaj.
Tako boš vsaj preko WhatsAppa prišel do telefona, ko nov sim aktiviraš.
Kot rečeno, če fon ni zaklenjen.

Ker tudi sama delam v tujini, razumem tvojo zmedo.
Če nisi v Švici, si v EU, ti svetujem njihovo kartico za čas tam, tudi v Švici, če nimaš telefona zaklenjenega.
Doma pa pojdi na drugega operaterja.
Poleg tega poglej, kje imaš brezplačen prenos podatkov in wifi. Ter zastonj mobilne točke.
Na vseh železnicah so, za kafiče in ostale vprašaj.
Tako boš vsaj preko WhatsAppa prišel do telefona, ko nov sim aktiviraš.
Kot rečeno, če fon ni zaklenjen.
[/quote]

NImam možnosti za WIFI. Sem bogu za hrbtom. Samo kabelski internet. Nič kafičev, nič WIFija.
Sicer pa mi je uspelo dobiti sedaj vezo z njimi na FB. Zadeva je taka, da je prodajalec zamočil. EKstra sem vprašal glede tujine, ponudil osebno izkaznico, povprašal glede registracije in tako naprej. Vse ok.
No sedaj pa zvem, da nisem dokazal trajne vezi s Slovenijo. Zato so mi nabili cel kup stroškov.
Hvala prodajalcu, ker je malomarno opravil delo. Res me jezi. Še ekstra sem ga vprašal glede tujine. In ker ni vse ok uredil, so mi zdaj nabili stroške.
Ostaja pa dejstvo, da so neresni, da se ne odzivajo na kontaktni obrazec.
Žal pa seveda nimam dokaza o pogovoru s prodajalcem.

Iz njihove spletne strani

https://www.a1.si/pomoc-in-informacije/rezultati-iskanja?q=Tujina brezplačna številka

Če vneseš tuji in brezplačna številka, pokaže na A 1, je zavihtel, kje piše, kar sem zgoraj navedla.

Mogoče pa tu dobiš odgovor iz njihove prve roke, da jim boš vse omenjene komentarje lahko neposredno predal.

NImam možnosti za WIFI. Sem bogu za hrbtom. Samo kabelski internet. Nič kafičev, nič WIFija.
Sicer pa mi je uspelo dobiti sedaj vezo z njimi na FB. Zadeva je taka, da je prodajalec zamočil. EKstra sem vprašal glede tujine, ponudil osebno izkaznico, povprašal glede registracije in tako naprej. Vse ok.
No sedaj pa zvem, da nisem dokazal trajne vezi s Slovenijo. Zato so mi nabili cel kup stroškov.
Hvala prodajalcu, ker je malomarno opravil delo. Res me jezi. Še ekstra sem ga vprašal glede tujine. In ker ni vse ok uredil, so mi zdaj nabili stroške.
Ostaja pa dejstvo, da so neresni, da se ne odzivajo na kontaktni obrazec.
Žal pa seveda nimam dokaza o pogovoru s prodajalcem.
[/quote]

Če si večkrat v tujini, v EU območju, potem ti svetujem telemach, lahko brez vezave, le položnico ti pošiljajo na naslov ali epošto, za 17€ mesečno, paket več, mogoče je za nove celo manj, na pamet ne vem, če rabiš prenos podatkov v tujini in doma.
Kličeš pa v Slovenijo le za to vsoto, tudi mms. Le iz Slo plačaš.
Če ti je dovolj 6,5GB v tujini za čas, ko delaš. Sedaj s preklopom operaterjev ni več težav, odkar je EU uvedla enako tarifo. Signal je pokrit. Drugače pa, mislim, da lahko dobiš tudi proben čas, da vidiš, če signal dela.

Drugega ni, kot, da se drugje uvorng pozanimaš.
Hec je, ko te npr.v At avtomatično preklopi ravno na A1.
Upam, da prideš čimprej do fona, mogoče ti bi lahko kdo od doma poslal kaj bolj ustreznega.

Če si večkrat v tujini, v EU območju, potem ti svetujem telemach, lahko brez vezave, le položnico ti pošiljajo na naslov ali epošto, za 17€ mesečno, paket več, mogoče je za nove celo manj, na pamet ne vem, če rabiš prenos podatkov v tujini in doma.
Kličeš pa v Slovenijo le za to vsoto, tudi mms. Le iz Slo plačaš.
Če ti je dovolj 6,5GB v tujini za čas, ko delaš. Sedaj s preklopom operaterjev ni več težav, odkar je EU uvedla enako tarifo. Signal je pokrit. Drugače pa, mislim, da lahko dobiš tudi proben čas, da vidiš, če signal dela.

Drugega ni, kot, da se drugje uvorng pozanimaš.
Hec je, ko te npr.v At avtomatično preklopi ravno na A1.
Upam, da prideš čimprej do fona, mogoče ti bi lahko kdo od doma poslal kaj bolj ustreznega.
[/quote]

Doma se mi zdi, da Telemach ne dela (vsaj par mesecev nazaj ni delovalo). A1 pa dela. Če se ne motim ima tudi Hofer A1 omrežje?
6GB je več kot dovolj.
Zdaj smo itak ugotovili kaj je šlo narobe: prodajalec ni uredil tako kot je treba. Čeprav je zatrdil, da je.

New Report

Close