Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kam prijaviti Inšpektorat za delo, ker ni ukrepal zaradi kršitev?

Kam prijaviti Inšpektorat za delo, ker ni ukrepal zaradi kršitev?

Pred približno mesecem dni sem na inšpektorat za delo poslal prijavo zoper delodajalca, zaradi hudih kršitev – neizplačevanje nadur, diskriminacije itd, itd.Do danes še vedno ni prišel v podjetje v kontrolo, ker je očitno da se hudo boji, saj gre za velikega delodajalca.
Želim, da inšpektor tudi kazensko odgovarja zaradi nevestnega opravljanja dela.
Prijavim verjetno na Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, ter zadevo posredujem še v medije, da se bo končno nekdo zganil?

Dej u rit se zalet. Menjaj delodajalca. Simpl! Pa vprašaj starše, zakaj te niso naučili delat!

Pa ja ne boš rekla da so te socialno čuteči ignorirali ?

nova
Uredništvo priporoča

Dej u rit se zalet. Menjaj delodajalca. Simpl! Pa vprašaj starše, zakaj te niso naučili delat!
[/quote]
Jezusmarija, kje si pa ti tvojo vest pozabil/a?


Jezusmarija, kje si pa ti tvojo vest pozabil/a?
[/quote]

Na inšpektoratu za delo. Saj vidiš da noče delat.

Čimprej prijavi to gnido delodajalsko psihopatsko na vse možne inštitucije! Zdaj ko je koronavirus zunaj, bo tega sociopatskega šefa še bolj bolelo! Zahtevaj da ukrepajo!

Moja izkušnja je taka, da se ne bo zgodilo nič, ker so vsi povezani. Inšpektorji, tudi, če k takemu delodajalcu pridejo, ne najdejo nič ali pa ga samo ustno opozorijo. Jaz, idealist, sem dala prijavo tudi na policijo in davkarijo, pa se ni zgodilo prav nič. Delodajalec je veselo haral naprej, po svojem ustaljenem in preverjenem postopku in vsake toliko ogoljufal in okradel nekaj ljudi, ki smo mu delali zastonj, prispevki so ostali neplačani. Vsi vemo, kako se to pozneje izrazi.
Po toliko letih nespoštovanja delavčevih pravic, po toliko krivicah, ki so jih delodajalci povzročili in po tako malo kaznovanih zato, jaz osebno nimam nikakršnega upanja o kakšni spremembi na delavčevo bolje.
Zato je tudi moj nasvet, da si boš s prijavljanjem nakopal le to, da te nihče ne bo zaposlil, ker se delodajalci med sabo vse zmenijo. Bila sem prisotna, ko se je moj delodajalec po telefonu pogovarjal s potencialnim bodočim delodajalcem nekega (seveda sedaj bivšega) sodelavca. Revež je moral v tujino, ker so se ga vsi otepali, češ, zdrahar. Pa je bil dober delavec, pravičen, pošten in res delaven.

Pa naj se ne najde sedaj nekdo, ki bo krivdo naložil na nas, ki smo obupali in se ne borimo več. Lahko je drugega v žerjavico po kostanj tiščati, preživeti moramo tako ali drugače. Če nimaš dela, imaš pa družino, ni prav veliko izbire. Ker “face to face” z delodajalcem, delavec stoji sam. Vedno. Po bitki smo pa itak vsi generali in nasvete je lažje talati, kot se nasvetov držati, pa če so še tako dobronamerni. Realni itak niso nikoli.

Najbolje pisati kar na vlado. Zdaj so na oblasti ljudski, ki so vedno za malega človeka. Pa poklicati Nova24TV, da te uvrstijo v oddajo “Drugorazredni”. Dovolj je bilo komunističnega izkoriščanja!

Kot je napisala že ena zgoraj, je v Sloveniji vse povezano, skorumpirano in nepravično. Preverjeno! S pritožbami tako ne boš rešil popolnoma nič. Sedaj smo pa še v času krize koronavirusa, in uradniki sploh ne delajo.
Če hočeš pravico, si jo boš moral zboriti sam. Vedi, da je to trnova pot, tlakovana z raznimi “batinami”, šikaniranjem in vseh ostalih grdih stvari. Se splača?
Najbolj preudarno bi bilo, da menjaš delodajalca.

Ja, ker se poštenih delodajalcev v Sloveniji ne manjka in vsi imajo viška delovnih mest za ponižane in razžaljene. Še bolj simpl bi bilo pa kar državo zamenjat.

se strinjam . Ogromno je  tega sranja . Pa tudi poznanstva …

Lahko mi smo sami sebi mediji…sej imaš FB , Instagram..,YouTube …  kar tle je en drek v Sloveniji .

 

New Report

Close