Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam s knjigami

Kam s knjigami

Ob selitvi se nam je nabralo za nekaj škatel knjig, ki jih ne bomo vzeli s seboj. Leposlovje gre z nami, ostanejo pa razni leksikoni, atlasi, naravoslovno-tehnični poljudnoznanstveni priročniki, slovarji.. tega je ogromno, vendar teh knjig nihče ni odprl že najmanj 10 let, zato nima smisla, da jih vlačimo s sabo.

Menite, da bi te knjige kdo vzel (knjižnica, kakšna druga inštitucija, kjer bi rabili), ali je edino smiselno, da jih damo stran? Sicer mi je žal, da bi jih kar tako zavrgli, a realno gledano v dobi interneta jih res več ne rabimo.

Hvala za kakršenkoli predlog!

Jaz pa mislim, da tudi v dobi interneta obstajajo ljubitelji knjig, ki bi jih z veseljem vzeli.

Lahko rešiš tudi tako:

Greš do antikvariata ali tistega, ki ima bukvarno, odkupi po simbolični ceni evro ali dva za knjigo, ali pa greš v nedeljo na lj boljšji sejem ob Ljubljanici, tam se najdejo ljudje, ki pridejo pogledat in odpeljejo za simbolično ceno, našla je nekoga iz Celja. Res za simbolično ceno vzamejo. Tako je naredila ena naša sorodnica.

Sama sem knjige katere nisem vzela v novo stanovanje podarila knjižnici. Najmanj dela in problemov.

Zanimivo, da ravno uporabne knjige pustite za seboj….mi, ko smo se selili, smo se odrekli leposlovju, saj tistega prebereš enkrat in potem ne več, tehnično in ostalo uporabno literaturo pa vedno še kaj rabiš, če nič drugega, bodo rabili otroci v šoli!

Ja, OK no- današnje generacije brskajo po spletu – Wikipedia in druge uporabne strani – informacije takoj, pri roki. Tudi naši otroci že vsaj 5 delajo tako-žal njim neke knjige od staršev, starih staršev niso priljubljene – leksikoni so zastareli, nove osvežene informacije so pa na spletu. Drugi časi, so, drugačen pristop je do nekaterih knjig, pa tudi nekateri nismo ravno ljubitelji kopičenja težkih leksikonskih in ostalih knjig, ki zastarijo ščasoma -drugo so naprimer enciklopedije zgodovine. Je pa res, da eni raje brskate po papriju, nekateri pa raje po tipkovnici …
Tudi pri nas smo znanjažeri, imamo že eno knjižnico doma ( dve sobi), pa žal zmanjkuje prostora – in hvalabogu, za internetne knjižnice ali pa klasične knjižnice, kjer si lako izposodiš.

Če knjige niso ravno zaželene, ti ih tudi v antikvariatu ne bodo vzeli.

Oz, če boš imela srečo, ti jih bodo vzeli zastonj in potem prodali naprej za 1 €. Tako smo naredili mi.

Z največjim veseljem odkupim slovarje in slikanice!

Mi smo vse vzeli s sabo, mi je bilo vedno skoda knjige zapustit in imamo v dnevni ogromno knjizno polico, mi je ful dobro, lepo zgleda, pa se cisto pri roki so, da jih tudi veckrat vzamemo, kot smo jih prej…

Hehehe, vi imate za eno veliko knjižno polico – mi imamo pa že sedaj eno veliko knjižnico-sobo, pa še polovico druge sobe – si ne predstavljam, da se selimo v manjše domovanje, ni šans, da knjige noter tako lepo spravimo. Jih damo takoj na Google oblak ali Dropbox, pa potem dol jemljemo po potrebi 😀

Zato sem čedalje bolj za pdf in e oblike knjig, sploh tistih današnjih tatežkih leksikonskih, ki imajo po dve kili 🙂

Jaz sem vse knjige popisala in poslal seznam v najbližji antikvariat. Poslali so mi seznam, katere knjigebi odkupili. Ostalo pa sem podarila preko bolhe.

____________________________________________________ Only the stupid need organization, the genius controls the chaos! A.E. [url=http://www.ogrevanje-hlajenje.net]Toplotne črpalke[/url] | [url=http://www.alterish.com]Alterish.com - Let's cook[/url]

Hehehe, vi imate za eno veliko knjižno polico – mi imamo pa že sedaj eno veliko knjižnico-sobo, pa še polovico druge sobe – si ne predstavljam, da se selimo v manjše domovanje, ni šans, da knjige noter tako lepo spravimo. Jih damo takoj na Google oblak ali Dropbox, pa potem dol jemljemo po potrebi 😀

Zato sem čedalje bolj za pdf in e oblike knjig, sploh tistih današnjih tatežkih leksikonskih, ki imajo po dve kili :)[/quote]

No, mi smo sli v vecje in imamo zdaj 5×2,5m knjizno polico in se eno 3×2,5m. Ko/ce bomo sli v manjse, pa ne vem kaj bo… Smo pa vsi narejeni tako, da radi primemo v roke knjigo in listamo, ne samo tablico 🙂

MetkaN, lahko mi pišete na poison.ivy11@gmail.com. Smo iz Kranja oz. bližnje okolice, če vam ni predaleč.

Ostalim najlepša hvala za predloge in lep dan želim vsem skupaj.

Avtorica teme, mene pa ti leksikoni, slovarji, priročniki, tehnična literatura itd. zanimajo. A te lahko kam kontaktiram? Seveda upam za kako simbolično ceno, ker taka literatura za resno uporabo danes hitro zastara. Jaz pa rad zbiram oldtimerske knjige na svoji polički:)

podarite jih lajhko tudi mladinskim domovov, varstvenodelovnim centrom, vrtcem, domom za stare, prevzgojnim domovom za mladoletnike, še pa še…

Lahko tudi VDC sinček da bodo meli za bolšjaka

MetkaN, lahko mi pišete na poison.ivy11@gmail.com. Smo iz Kranja oz. bližnje okolice, če vam ni predaleč.

Ostalim najlepša hvala za predloge in lep dan želim vsem skupaj.[/quote]

Hvala!!!

New Report

Close