Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam se umakneš če pride rešilec

Kam se umakneš če pride rešilec

Torej, pelješ se po Celovški proti mestu. Zdaj je tam vozen samo en pas, notranji. Zunanji je namenjen trolam. Torej, če pride rešilec, se mu umikaš, ali voziš po svojem pasu, on pa po rumenem? Tam se redko vozim, sem se pa danes zjutraj in ne vem odgovora.

Če sta dva pasova, se umakneš na levem pasu na levi rob, na desnem pasu pa na desni rob. Če je samo en pas, na desni rob, čeprav prej preveriš okolico (pešec, kolesar …), da koga ne povoziš.

Kot pravijo reševalci – umaknite se varno za vas in za nas in ko nas opazite, prižgite vse 4 smernike, da vemo, da ste nas opazili in da gremo lahko varno mimo.

Če šiba po zunanjem pasu samo ostaneš kjer si (razen če si taxi).
Če šiba po notranjem je pa voznik rešilca bumbar, ker se je po moje lažje izognit busu kot čakat da se vsa vozila umaknejo.

Pa če ima dovolj prostora, jaz nič ne zapeljem na kake pločnike, vedno pa ustavim in vklopim vse smernike, da ve da bom pri miru. Če ni prostora da gre mimo pa greš na pločnik ali tudi pelješ naprej in ustaviš kjer lahko.
Pač ocenit je treba malo, kako bit najmanj v napoto.

Rešilcu se že umakneš, sam sem se večkrat. Sodelavec mi je pa zjutraj pravil, da so ga policaji skora razbili, se je čisto s ceste umaknil in ni več imel kam, ko so hiteli na kraj prometne nesreče, na katero sem sam naletel in se je očitno zgodila takoj za njim. Trije avti, kup babovja na eni strani, okoli deset, s pogledi kot da se jim je svet podrl😅, še minuto prej je pa zagotovo puhloglavka bila njpomembnejša na svetu in divjala….😅

fockam se … po pomoti sem prebrala tvoje sranjeee

Ce se lahko navezem na to temo se jaz.

Kaj pa v tem primeru: ovinkasta regionalna cesta, omejitev 90, z lahkoto prevozna tudi 110-120… ni pa veliko ravnine za prehitevanje.
Pride za tabo resilec na intervenciji… kam?? Umaknit se desno ne mores, je bankina in takoj kovinska ograja, prehiteti te varno ne more, ker je povsem nepregledno. Bremzat najbrz nima smisla, gonit pred niim na zive in mrtve do prve ravnine tudi ne… kam torej?

Pač koliko se da ob rob, ne rečt da je regionalna cesta tako ozka, da se ne bi trije z razumom srečali. Zgotovo sem se umaknil rešilcu več kot desetkrat in vedno sem imel toliko kam, da je nemoteno šel mimo, včasih sem upočasnil, včasih ustavil, …

Če ne gre, pač ne gre, umakneš se takoj, ko se lahko oziroma če vidiš možnost, da te prehiti, upočasniš.

Pri večpasovnicah se vedno umaknejo levi na levo, desni na desno stran. Ob najmanjši gneči mora biti reševalna pot preventivno prosta, sicer so kazni.
Pogosto izvajajo reševalci in policija teste.

Jaz bi pospešil na teh 110, če res toliko gre in bi se mi zdelo varno. Ob prvi priliki, križišču, parkingu, karkoli bi pač ustavil ali zavil z glavne ceste.

Če pa se bi mi zdelo, da rešilec vozi veliko hitreje kot bi lahko jaz, bi vseeno hitro ustavil. Še vedno po moje bolje, da me obvozi z manjšo hitrostjo kot je maksimum, kot da se vozi za menoj počasneje, kot bi lahko pač vozil več kilometrov.

Brez panike. Dokler se nimas kam umaknit se pac ne umaknes, ne boj se, resvalec ne pricakuje, da se bos ti izpostavil nevarnosti, zato da bo on sel lahko mimo. Mu ni do tega, da se po tebe hodi nazaj.
Pac prizges vse 4 in se umaknes na desno kolikor lahko – ostalo bo ze on opravil, takoj ko bo lahko.

Imaš resne težave z odnosom do žensk.Seksizem in šovinizem ti sekata ven iz vseh kotov.

New Report

Close