Kam smo prišli…
Kam smo prišli??? Delodajalci zahtevajo do tebe ne vem kaj, sami pa niti odgovora na tvojo prošnjo niso sposobni poslat, ali pa ti pošljejo v mejlu in seveda sploh ne napišejo od koga je odgovor, tako da sploh ne veš kdo te je dejansko zavrnil. Seveda govorim o prošnjah za službe na šesti in sedmi stopnji kjer bi od njih pričakoval točno vse to kar oni zahtevajo od tebe. Ampak res, pošiljam in pošiljam, odgovorov pa sploh ni, ne takih, ne onakih.
nismo “mi” tam ampak si TI !!
in če si ausšus, je to pač to . Simpl.
Bill Gates nima faksa, pa je naredil Microsoft … Igor Akrapovič je samo švasar, pa je močan, velik … le zakaj??
Ja, ker je treba znati prodajati SEBE !! … ne kuharskih receptiv FB frendice, MON jamranj …
Ja kolk pa zaslužiš s tem??? Ti je hitro uspelo? Prodaja taka ali drugačna:))[/quote]
Ja ☺ sem eminenca SW produkta na Balkanu in širše ☺ 4. najbogatejše SW firme ☺ .. aja – pa osebnega premoženja imam malce preveč za obvladovanje in premalo, da bi najel koga, da ga upravlja.
Čista jeba kaj naj se grem ☺
Če se za eno delovno mesto prijavi 400 ali več ekonomistk, potem res ne moreš pričakovat, da bo nekdo na to odgovarjal, oziroma da bi dejansko vse prošnje sploh pogledal.
Kaj in kje bi bil Bill Gates, če bi vsak kompjuteraš prodajal sebe in postavil svoj ‘Microsoft’?
Tam ko se jaz prijavljam ne dobijo 400 prošenj, sicer pa sem včasih delala v kadrovski službi firme ki dobi malo več kot 400 prošenj za vsako delo in striktno navodilo je bilo da je potrebno vsem poslat odgovor. Pa saj se ne gre samo za odgovor, ampak da ti po mejlu pošlje ena x oseba odgovor pa niti ne veš od kod je poslala ker so tolko levi da niti ne napišejo iz kere firme ali organizacije pošilja. kaj pa jaz vem če mi micka kovačeva mejl pošlje da nisem izbrana kje ta micka kovačeva dela, potem pa hodim na FB preverjat ljudi da vidim od kod so mi poslali. Jaz samo zahtevam nazaj to kar oni od mene zahtevajo in to je ne vem kake izkušnje, izobraževanje, kompetence….
Je pač bila taka firma, ni pa resnično nihče dolžan in dejansko ni običajno koliko vem, da bi se sploh vse prošnje pogledale pri takem številu.Verjemi, da ti ki delajo s tem in sodelujejo s firmami pri izboru, že vedo kaj govorijo.
In kako ti veš,da tam ne dobijo toliko prošenj? Če imašizobrazbookoli ekonomije alikomerciale potem zagotovo dobijo. Ekonomski faks recimo ima praktično že vsaka, veš da ima že vsaka večja vas tovrstno fakulteto.
Če ne dobiš odgovora v 2 tednih, potem je velika verjetnost, da je bil izbran nekdo drug. Torej lahko smatraš, da so ti poslali negativen odgovor. To je moja izkušnja. Tam, kjer je bil interes, so me ponavadi poklicali že v roku enega tedna na osebni razgovor, tam kjer ne, pa odgovora ni bilo (ali pa je prišel čez 2-3 mesece – negativen, jasno -, ko sem že delal v drugi službi).
Nekje 5 dni je ta rok običajen, potem lahko kar pozabiš.Tako sem se pogovarjalz eno, ki je zaposlena pri nekem zavodu, ki za firme delajo te izbore.
Glede na to, da si delala v kadrovski službi, bi pričakovala, da malo bolje poznaš ZDR.
Za to, da delodajalci ne pošiljajo odgovorov na prijave na del. mesto, ste krivi iskalci zaposlitve sami, ker to pač dovolite.
ZDR pravi v 30. členu:
(pravice neizbranega kandidata)
(1) Delodajalec mora v osmih dneh po zaključenem postopku izbire pisno obvestiti neizbranega kandidata o tem, da ni bil izbran.
(2) Obvestilo o neizbiri lahko delodajalec pošlje po elektronski poti na elektronski naslov kandidata, o katerem je kandidat seznanil delodajalca za namen obveščanja o neizbiri po prejšnjem odstavku.
V 219. členu pa:
(1) Z globo od 750 do 2.000 eurov se kaznuje delodajalec – pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik oziroma posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, če:
5. neizbranega kandidata ne obvesti v osmih dneh po zaključenem postopku izbire o tem, da ni bil izbran (prvi odstavek 30. člena);
Namesto stokanja tu gor, bi lahko napisali prijavo na delovno inšpekcijo (in zahtevali povratno informacijo o postopku). Če bi to začela početi večina, bi tudi delodajalcem kapnilo, da jih vsak neodgovor pa vseeno preveč stane. Ampak ne, dajmo raje kolektivno pizditi nad delodajalci, državo, sistemom, družbo. Bo že kako.
Je pač bila taka firma, ni pa resnično nihče dolžan in dejansko ni običajno koliko vem, da bi se sploh vse prošnje pogledale pri takem številu.Verjemi, da ti ki delajo s tem in sodelujejo s firmami pri izboru, že vedo kaj govorijo.[/quote]
Ne govori, ker nimaš pojma. PO ZDR-1 mora vsako podjetje, ki objavi prosto delovno mesto, vsakemu prijavljenemu kandidatu tudi odgovoriti.
In kaj misliš, da bi dosegla s prijavo na delovni inšpektorat? Naslednjič, ko bi ponovno imeli kakšen razpis in bi se ti prijavila, ne bi imela niti najmanjše šanse, da te zaposlijo.
In kaj misliš, da bi dosegla s prijavo na delovni inšpektorat? Naslednjič, ko bi ponovno imeli kakšen razpis in bi se ti prijavila, ne bi imela niti najmanjše šanse, da te zaposlijo.[/quote]
Ja, prav rezala si bom žile zaradi take firme, kateri se moj trud zdi nevreden odgovora.
Vi pa kakor hočete, jokajte naprej. In čakajte, da bodo imeli spet razpis.
Včasih je treba tudi sam poklicati in vprašati kaj je glede zadeve,o tolikih prošenj enostavno ne morejo vsem odgovoriti,recesija glede papirja ali se jim pa ne da tipkati ;).Glede inšpekcije,če bodo imeli dober dan,bodo šli takoj v akcijo,če pa ne,moraš pa nonstop težiti da se kaj zmrdajo,taka je žal naša birokracija.
In kaj misliš, da bi dosegla s prijavo na delovni inšpektorat? Naslednjič, ko bi ponovno imeli kakšen razpis in bi se ti prijavila, ne bi imela niti najmanjše šanse, da te zaposlijo.[/quote]
Ja, tako razmišljajo strahopetci. In potem dobimo službo in delamo za mizerno plačo.
En copy paste odgovor za neizbrane kandidate ne bi smel biti težava, niti 400.
Avtorico moti, da firma od nje pricakuje dolocene kompetence, sami pa ne kazejo, da jih premorejo..
Zato jih pa iscejo? Ugibam.. 🙂
Sicer se pa ne primerjaj s firmo – kaj imas ti in kaj oni za pokazat..zelis sluzbo pri njih, torej se potrudi, ce ni slo, gremo dalje..
Forum je zaprt za komentiranje.