Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam u hotel na Hrvaškem na POL oz. AI?

Kam u hotel na Hrvaškem na POL oz. AI?

Konec avgusta, začetek sept nameravamo s familijo (otroci 2 leti, drug 4 mesece) na morje za 7-10 dni. Voda mora biti čista, pesek ali mivka. Bejba ne bi rada kuhala, torej ostane hotel.

Kam predlagate za poceni varianto?
Gledal sem Pelješac in pa Baško.
Kaj mislite vi?
Kateri hotel? Je kdo že bil v katerem hotelu na Pelješcu ali v Baški in ima dobre izkušnje?

Meni se zdi Pelješac za 4 mesečnega otroka čisto predaleč. Kako je tam,ne vem.

V Baški smo mi bili v hotelu Corintia III(ali nekaj takega) in so družinske sobe ok, dovolj velike, hrana je bila tudi ok, ostalo je lahko tudi ok, če je vreme lepo, samo da ni burje, ker tam kar fajn vleče in postane dokaj hitro hladno. V začetku septembra tudi ne bo več gužve. Mi smo bili v takem času 3x (tri leta zapored), ko sta bila otroka še majhna.

“Bejba ne bi rada kuhala, torej ostane hotel.”

Kako moško komotno. A da bi pa ti kuhal, pa ni variante?

Je varianta, da kuham. Ne, da ne znam, sam nočmo sami kuhat, se hočmo razvajat. Tko da 🙂

Baska zna povleci mocno burja in je sept. lahko prav hladno zunaj in v morju. In na sicer lepi plazi tudi ni nobene naravne sence za malcka in dojencka. Tudi poceni ni Baska. Ce bi jaz sel tja, bi izbral med hoteli Tamaris.

Peljesac ali poleg Korcula ( zlasti Lumbardo obrajtajo slovenske familije z malimi otroci- ne brez razloga; idilicen kraj med trtami in otocki, voda cista in pesek ali mivka) sta oba res dalec, a ju avtocesta vendarle postopno priblizuje. Imas pa v tem terminu bolj ugodno in zanesljivo vreme in morje. Naravno senco borovcev. Ceneje kot Baska.

Na Peljescu imas hotele v Trpnju ( Faraon) in Orebicu ( najbolj soliden Grand Hotel O.) Nisem bil notri, ampak lokacije in reference so prav dobre. Tudi plaze, senca. Malo Slovencev hodi na Trpanj, pa je zelo simpaticen kraj. In cel Peljesac ( tudi Korcula) sta super za odkrivat. Zame tudi zato, ker se ju mnozicni turizem se ni tako dotaknil in ju pokvaril.

Sem enakega mnenja kot moj predhodnik. Dalmacija je zakon, 6ur pelat se po avtocesti pa tud ni tok panika, pol pa še malo po lokalnih, pa si tam. Na Korčuli sem bil 10 let nazaj u Lumbardi, ful lepo.
U Orebiču dobiš POL v začetku sept. že za 22 EUR, tko da.. . najbrž bo to!

OK. Orebic. Tudi lepo. Sicer mene hvaljena mestna plaza Trstenica ni prepricala. Samo hoteli imajo svoje plaze z borovci. Nekaj zelo lepih vil starih slavnih kapetanov je v Orebicu, pa super vidikovac proti Korculi gori nad mestom ( ob franciskanskem samostanu). V smeri proti Vignju so stare vile in idealno morje za windsurferje. 10 minutni trajekt za Korculo imas pri roki. Arhipelag otockov proti Lumbardi je zanimivo obiskat. Itditd.

Samo zadovoljstvo nad hoteli je pa med gosti takole: Grand Hotel Orebic > Hotel Orsan > Hotel Belvedere. Preveri na Holidaycheck ali Trivago ali Booking.com.

greš v agencijo, katere ponudbo gledaš, in poveš kake so vaše prioritete glede hotele, kako zahtevni ste in vam bodo povedali kam priporočajo. nam se vedno izide.

New Report

Close