Kam v dani situaciji naložiti denar?
Imam (relativno) večjo vsoto denarja, ki je namenjen dolgoročnejšemu varčevanju. Neko drugo vsoto že imam vloženo v sklade, zato te novo prihranjene vsote v sklade ne bi vlagala. Želela bi si malo bolj zanesljive variante, pa ne vem, kaj.
Razmišljam o dolgoročnem depozitu pri kakšni od bank (nad 24 mes); nekatere ponujajo tudi preko 4% letno. Potem so tu nedavno izdane obveznice NLB; pri teh mislim da je 6,75%, s tem da pa je ročnosdt daljša (7 let).
Kaj je boljše, so še kakšne variante?
Alternativa temu je tudi zlato.
Kako poslujejo Naši skladi je pokazal čas, kdo jih upravlja tudi vemo, zato so donosi oziroma minusi takšni kot so.
Kakšni so donosi naložbenih zavarovanj tudi vemo, gdo pa sploh rad izgublja denar.
Banka, fiksen donos zakaj pa ne, napaka je samo v tem, da ta donos ne pokrije niti inflacije (ne mislim uradno priznane inflacije, temveč realne inflacije, ki jo občuti večina državljanov). Pri tem je potrebno povedati da garancija na sredstva velja v omejeni vsoti in če naprimer vežete sredstva na banki v višini 10.000,00 € na tri leta so obresti že čez 1.000,00, € in ste avtomatično zavezanec za plačilo 20% davka na dobiček. torej če vam naprimer banka izplača 1.200,00 € donosa plačate državi 240,00 € davka, torej je vaš dobiček samo 960,00 €.
Za obveznice velja isto kot za banke, dodosnost je vedno pisana na njej, dajatve do države pa so napisane drugje in tega vam ob nakupu obveznic ne povedo.
V primeru pa da potrebujete denar pred iztekom pa velja zanje tržna vrednost na borzi – provizija borznega posrednika, torej smo ponovno na zgubi.
Zlato kot alternativa. Mogoče. trenutna situacija kaže na +, ko se bodo stvari na trgu uredile pa bo z zlatom druga pesem.
V nemčiji že prosijo da fizične in pravne osebe dvignejo zlato iz trezorjev, ker nimajo kam z njim.
Torej se lahko kaj hitro zgodi dfa bo cena zlata tudi padla in ko bo bodo vsi hoteli zlato prodati kar bo še dodatno povzročilo padec cene.
Kaj je torej tisto kar je resnično pametno.
Tega odgovora vam ne more podati nihče. Ne tukaj na forumu, ne na banki, ne na finančnih ustanovah. Vse so predvidevanja, ugibanja in igra živcev.
Osebno bi se na vašem mestu vprašal: Zakaj bom v bodočnosti potreboval sredstva, v kakšnem časovnem obdobju. Je to čez tri, pet deset ali morda celo dvajset let.
Seveda pa je pomembno tudi koliko je oseba ki se odloči za naložbo stara.
starejši kot smo, bolj smo navezani na tisto kar imamo, mlajši pa so včasih pripravljeni na bolj agresivni pristop.
Kam spadate?
Med mlajše ali starejše?
Ste konzervativni ali odprti?
Kaj si želite in v kakšnem času?
Imate družino ali si jo šele ustvarjate?
Kakšna je vaša trenutna služba in kako dolgo bi želel delati v njej, ali pa si želiš delati drugje?
Koliko so stari otroci in ali že imajo svoj kruh, ali so še v šoli, vrtcu?
Koliko svojega denarja ste pripravljeni vlagati?
Kako bi reagiral ob izgubi 10, 20, 50%?
Kaj mente o naložbah v delnice, nepremičnine, surovine, energijo, ali o denarnem trgu?
Kakšna so vaša trenutna znanja in ali si jih želite izpopolniti?
Komu danes sploh še zaupate in zakaj?
Od teh odgovorov je bilo odvisno moje prvo srečanje z ljudmi ki so mi svetovali?
Od tvojih odgovorov pa je odvisno kje boš čez 5, 10 let.
Glede na to da sem vam že ponudil srečanje, pa menim da niste pripravljeni iztopiti iz ozkih okvirjev svojega mišlenja kar pa ni nič narobe.
Tudi sam sem bi pred leti konzervativen, verjel sem da vse zmorem sam, potreboval sem udarec ki me je prisilil razmišljati drugače in danes sem tu kjer sem si zadal da bom pred več kot štirimi leti in čez deset let bom na poti ki jo pričenjam danes.
Vsak se odloča zase. Najvažnejša stvar pa je da se zavedamo, da odločitve ki smo jih prinesli v preteklosti, so odsev sedanjosti in odločitve, ki jih bomo prinesli v sedanjosti, bodo sadovi prihodnosti.
Povedano drugače:
Če si se učil v O.Š. si lahko izbral poklic za katerega si se šolal in če si se odločil da šolo končaš si jo tudi končal in pridobil poklic.
In danes delaš to kar zakar si se odločil takrat.
Odločil si se za dekle ali fanta, pričel hoditi z njo ali njim, ustvaril si si dom ali si ga nameravaš, torej je to zopet odločitev iz preteklosti za sedanjost.
Povsot je enako. Menja se samo materija.
Kvasim, mogoče.
Pač imam malo več časa pred volitvami.
Kot sem zapisal.
Ali si pripravljen odgovoriti na zastavljena vprašanja?
Ali si pripravljen na osebni kontakt?
Če ne, žal, potem je to vse kar lahko dobiš.
NIČ.
Ljudje delujejo samo preko osebnega kontakta, s tem sem se strinjal tudi jaz in niti vi, niti kdo drug nemore biti izjema.
Imajo registracijo v Sloveniji, imajo registracijo v Švici, Luksemburgo, ZDA, Arabskih Emiratih, in še kje, toda vse kot sem zapisal deluje na osebnem kontaktu.
Imajo tudi internetno stran, ki se odpre samo delno za zunanje stranke, z kodo pa je možen celotni vpogled.
Toda vi niste pripravljen na to, ali pa niste dovolj zreli za to.
Lahko kritizirate, lahko blatite, mene ne prizadene. Jaz vem kaj imam in kaj so mi ponudili. To kar so mi ponudili so tudi do sedaj izpolnili in meni to zadošča.
bievro sporoči imena oseb, ki stojijo za temi spletnimi stranmi. Nikjer ni navedeno imen in priimkov teh oseb, ki pa imajo izredno inovativen marketing?
Veseli me g. Tomc da sem vzbudil tudi vaše zanimanje.
Na internetni strani je navedeno ime podjetja, imena oseb pa zaradi klauzole v pogodbi ki jo imam ne smem omenjati.
Omenim lahko le to, da je podjetje mednarodno, da je več direktorjev in da imajo resnično inovativen in samosvoj pristop, ki je uspel prepričati tudi mene.
Kot sem že omeni sam preden sem jih spoznal imel s.p. 20 let, menil sem, da z svojimi rokami in delom zaslužim dovolj in da je moje znanje ki ga imam dovolj.
Ko sem spoznal njih, res da malce prepozno saj me je bolezen primorala k drugačnemu razmišlanju se mi je svet obrnil na glavo. Ti ljudje delajo točno to kar nočejo delati drugi in ravno zato uspevajo. So samozavestni, vztrajni, inovativni, z znanjem in sposobnostmi, ter na pravem mestu ob pravem času in vesel, ter ponosen sem, da sem lahko v njihovi družbi.
Ponudili so mi roko in pomoč, ko so mi vsi drugi ki sem jih pred tem imenoval prijatelji obrnili hrbet in samo njim se imam zahvaliti, da sem se danes uspel pobrati, tako materialno kakor fizično.
Želite izvedeti več?
Žal brez osebnega kontakta pri njih ne gra.
Saj vem, da MON postaja vse liberalnejši, a tole reklamiranje megle v oblakih presega vse meje zdravega razuma. Še posebno, ker bi se v današnjih časih res lahko našli lahkoverneži, ki bi verjeli v tole
Mislim, da je to zrelo za prijavo na uradu za preprečevanej pranja denarja in na Dursu.
Čisto resno.
Ni mi všeč, da se skrivajo. Naj napišejo z imeni in priimki kdo so in kaj počnejo s tujim denarjem? Celo za podpisat dajo, da se ne sme omenjat njihovih imen, potem pa jim lahko zaupamo? Sumljivo deluje.
Lahko mi pošljete njihova imena na e-mail in bom preveril kdo so to? Brez, da vem h komu, ne hodim na noben sestanek.
Kot sem zapisal podjetje je registrirano v Sloveniji, ter tudi v drugih Evropskih, Aziskih državah in v ZDA ima dovoljenja za delo v Sloveniji od ATVP.
Imena lahko izveste ob srečanju.
Zakaj?
Ker smo Slovenci tako ali tako navajeni najprej nekoga oblatiti in žaliti in se šele nato prepričati kaj pišemo in kaj govorimo. Pač foušija.
Ponudijo rešitev in zato ne zahtevajo nobenega denarja. Še več niti enega centa vam ne vzamejo, če se in dokler se ne z prikazano izvedbo finančnega načrta ne strinjate.
Nih sploh ne zanima Vaš denar, Vaša sredstva.
Njih zanima samo in izključno vaša finančna svoboda in kako najhitreje in najenostavneje do nje priti. Oni se ne ubadajo zakaj je nekdo bogat, temveč jih zanima kako preprečit revščino in ljudi postavit na noge tako da bodo v življenju resnično lahko delali tisto kar jih veseli ker bodo tako samo z razbremenitvijo misli na denar dejansko začeli ustvarjati denar.
Pa še tole bom dodal:
Ko je Dejan Zavec ubranil naslov svetovnega prvaka v Ljubljani, kaj je storil g. Pahor.
Stisnil mu je roko, ga prijel za ramo in si še enkrat ogledal napis na njegovem hrptu.
Kaj že piše tam?
Koliko politikov, policistov, davčnih uslužbencev, itd je bilo v tej dvorani?
Ne vem, sedel sem v šesti vrsti za g. Pahorjem in vsak od njih se je vprašal kaj to pomeni, vsaj polovica jih je sigurno preverilo napisano tudi na internetu.
Oni pa še vedno poslujejo.
Zakaj?
Ker perejo denar? Lepo vas prosim.
Še enkrat več se pokaže da vodilni v podjetju, oziroma podjetjih ki jih upravljajo, delajo prau, in še enkrat se je pokazalo da pregovor:
Kamenje leti samo na drevo s sadovi! drži.
Želite izvedeti več? Poglejte na že prej omenjene strani in tukaj jih bom zapisal še enkrat:
( http://www.go2off.com in http://www.freesal.me )
Želite dobiti pasport kodo za oglede celotnih strani? Ni problem, potreben je samo osebni kontakt in seminar.
Želi morda kdo sestanek?
Preveč sem se raspisal, ne g. Tomc, pa spet povedal premalo. Žal lahko ostanete v povprečju (Kdaj že dobite pokojnino, v grobu ali po 70 letu ali kdaj si bo mlada družina uspela z lastnimi sredstvi kupiti stanovanje ali hišo in jo odplačati, Ali koliko vas stane avto srednjega razreda ki ga kupite na kredit ali lizing, Cena avta v trgovini 20.000,00 €, vi pa ga odplačate v višini 28.000,00 in imate stari avto. Aja vi delate za zavarovalnice in pri vas je pošteno da stranka plačuje 80,00 € vsaki mesec po desetih letih pa dobi izplačano borih 12.000,00 € ali še to ne in koliko je vreden ta denar čez deset let po mojih izračunih samo 8.000,00 € torej dobi man kot je vplačala in negdo govori o poštenju, A vi naštejete vse direktorje preden grete k stranki in ji poveste kakšno je njihovo ali vaše premoženje)
Lepo vas prosim, Ja stopili ste mi na rep in napisal sem zakaj sem se odločil iztopiti iz povprečja, zakaj bi rad bil na oni strani kjer je 10% in ne na tej kjer vas je 90%.
Čez eno leto grem po avto ki povprečneža stane v trgovini 118.000,00 €, mene bo s pomočjo teh ljudi ki jih vi tukaj na forumu imenujete lopovi, prevaranti in lažljivci stal vsega 60.000,00 €
in hiša ki jo ponovno kopujem in stane 275.000,00 € bo mene stala vsega 120.000 € ob tem bom pa po izteku kredita po 25 letih za to hišo imel na svojem računu še 320.000,00 € za večno mesečno rento v višini 2.560,00 € kar bo takrat enako kakor danes 1.100,00 €.
Tako zdaj veste več kot prej pa še vedno premalo in za večino od vas je to še en nateg in prau je tako, da tako mislite, man kot nas je na tej strani bolj bodo polne naše denarnice, polnite pa jih vsi tisti ki trdite da je to vse prevara, nateg in laž.
Še naprej delajte enako kot do sedaj, država že gleda kje bo vzela še več, vi pa slepo verjamite, da bo država skrbela za vas. Tako so vas učili v času socializma in komunizma.
Danes živite v krutem in resničnem svetu KAPITALIZMA.
Sprijaznite se s tem.
Lep pozdrav, bievro.
P.S.:
Opravičujem se vsem za pravopisne napake, pisal sem v ihti, čeprau sem se še vedno držal nazaj in nisem hotel izliti vsega žolča na obrekljivce.
Jemat povedi iz celote in iz nje delat zaključke kaže samo na to kako smo omejeni.
In ravno poved, ki ste jo vzeli iz konteksta spoštovani g. ali gos. ,,likoj,, in ,,poskusi tako,, je bila mišljena kot zbadlivka in ne nebom se zgovarjal na slovnico, kot sem že zapisal mi je drugotnega pomena ,,poskusi tako,, pa mi tako ali tako nisi dal odgovora kako bi ti imenoval tovrstno pisanje napisal si kratko in jedernato ,,bs,,
Zakaj ponujam določene rešitve, če vas bo več, potem boš imel manj v denarnici… mislim kaki debil?
Zato ker v meni ne gori FOUŠERIJA, zato ker si želim imeti okoli sebe zadovoljne in srečne ljudi, zato ker lahko imamo vsi dovolj, Zato ker določene rešitve in prikazi, oziroma nasveti ne temeljijo zgolj in samo na ,,IMETI VELIKO DENARJA,, ampak predusem je povdarek kako ravnati s tem kar imamo, da bomo imeli več.
Seveda je za mnoge to španska vas in iluzija. žal.
Osem javljanj pod psevdonimom ,,poskusi tako,, od tega nič ama nič napisanega ali predlaganega razenobračanja besed, jemanja povedi iz konteksta in žalitev.
Zelo bi bil vesel če bi konkretno Vi zapisali kako vi obračate denar, kakšen je vaš donos, komu vi naprimer zaupate če sploh komu.
Osebno sem odgovoril na vsa ta vprašanja v podanih mnenjih. od vas spoštovani ,,probaj tako,, pa nič konkretnega.
Zato se na vaše opaske več ne bom odzival.
Ljudje zastavijo konkretno vprašanje in pričakujejo nekakšno mnenje ne pa obračanja besed in nepreverjenih žalitev.
Vsem ki pa še vedno želite izvedeti več od tega kar sem v osnovi nakazal pa imate za razliko od samo kritikov moj kontakt ki je možen preko osebnega sporočila, po tel. 070 215 220 in pa možnost preko internetnih strani ( http://www.go2off.com in http://www.freesal.me ) videti kaj zagovarjam in predlagam. Seveda pa je povsem samoumevno da je za določene stvari pač potrebno storiti nekaj več in če nekoga to moti mi naj pove ali napiše ime inštitucije ali osebe ki je pripravljena predstaviti vso svojo ponudbo in možnosti tukaj na teh forumih in izval ga bom.
Bom jaz konkreten.
(moje mnenje)
Trenutna situacija je tako nepredvidljiva da bi predlagal nekomu ki ima na voljo 100.000 eur sledeče:
10.000 eur zlato v fizični obliki
80.000 depoziti banka 3 mesece ali manj
10.000 eur (špekulativni kratkoročni nakupi delnic, shortanje evra….)
Ko pa se trend obrne in dobi potrditev tudi s strani tehnične analize, da je pozitiven potem pa v selektiven nakup delnic(alternativna energija, hrana,farmacija…..
Zdaj pa pričakujem vsi ostali da ste konkretni.
Tudi ti “bievro” konkretno kam bi ali kje imaš naloženih 100.000 eur.(brez osebnih kontaktov)
Konkretno:
4.000 € v Freesal ( trenutni donos 12%)
V varčevalno pogodbo z vplačilom 320 €/mesečno. Skupna trenutna vrednost te naložbe 48.660 €.
Enkratni polog v višini 32.000 € z vezavo na 3+7 let od tega je že skoraj dve leti kar sem sklenil to pogodbo (donos pripisan k glavnicije za prvo leto 30% in v drugem pričakujem enak donos, trenutno se mi donosi pripisujejo normalno po dogovoru)
Enkratna polog 12.000 € z dosedanjim donosom za leto 2008 12,8 % za leto 2009 pa 12,4 %
Nakup zemljišča pred štirimi leti v vrednost 21.000 €, konec lanskega leta je bila konkretna ponudba od gradbenega podjetja za nakup tega zemljišča visoka 40.000 €.
Konkretne vlaganja.
Potem je tukaj še naložba v računalniško opremo podjetja v lanskem letu v višini 8.500 €.
Ste zdaj zadovoljni?
Ja pa še tole. Vse denarna vlaganja lahko kontroliram preko kode 24 ur na dan, vsak dan in spremljam njihovo rast in tudi padce.
Trenutno se odločam še za eno vlaganje v višini 20.000 € z direktnim vstopom na borzo.
Seveda je zato potrebno odmisliti besedo varnost. zato sedaj samo še zbiram informacije.
Kakšni so donosi. Peče glava. od minusa in plusa.
Upam da si mp25 sedaj zadovoljen. In koliko denarja imaš danes ti v naložbah za stare dni.
Hvala za odgovor. Vidiš tudi ti si lahko konkreten.
Moje naložbe so trenutno nič.
Ravno sem odplačal kredit za drugo stanovanje ki ga oddajam. V prvem pa živim.
Ker sem do sedaj vedno sam vlagal denar bom to tudi vnaprej delal sam, ker tudi uživam v tem in imam čas.
Sem pa pred 15 leti začel z 5000 DEM in danes je vse premoženje vredno 260.000 eur.
Začelo se je z SLO delnicami, EU delnicami, ex-Yu delnicami, obveznicami SOS2, turbo certifikati, vmes pa nakup enega stanovanja – prenova in prodaja, nakup zazidljivega zemljišča-prodaja, nakup novega stanovanja….
To je bilo možno predvsem ker je bila davčna zakonodaja še par let nazaj tako mila. Enostavno ni bilo davka na dobiček. V zdajšnjih časih pa je vse precej obdavčeno. Npr. samo certifikati 40% kar mi vzame vso voljo.
Zato me zanima ko si napisal da imaš konkreten vpogled s kodo v trenutno gibanje portfelja na freesal. Daj mi napiši ta portfelj – saj te nič ne stane.
Pa še z davčnega vidika me zanima kako so obdavčene naložbe.
LP
bievro napiši portfelj, stroške, davke, kakšen dokument dobiš in kam nakažeš.
Stroški za Freesal 0,00 €
Za mesečna vlaganja od 600 za 50,00 €/mesečnega vlaganja, do 1.500,00 € za družinsko vlaganje, kjer posamezna stranka lahko na eno pogodbo nakazuje od 50,00 pa do 1.000,00 €/mesečno kar pomeni da se na eno osnovno pogodbo veže pet pogodb družinskih članov. + Davek
Za enkratni polog do 10.000,00 € je strošek 300,00 € + davek za večje pologe pa 3 % + davek.
pri sklenitvi družinske pogodbe in enkratnega pologa v višini min. 10.000,00 € se vam v roku treh let povrnejo stroški družinske pogodbe in sicer 500,00 € v vsakem letu, torej 1.500,00 v treh letih pripisa na vaš račun.
Pri pogodbi 3+7 je polog minimalno 20.000,00 € strošek pa 9 % + davek.
Pri vseh pogodbah podpišete pogodbo, v roku največ enega meseca pa pasport kodo za dostop na vse strani podjetja in tudi za vstop na svojo lastno stan na kateri so vneseni vsi podatki o naložbah, višini naložb, trajanju in donosih v – ali +, podatki so dostopni tako 24 ur vaskemu posamezniku.
Nakažeš na št. svojega TR ki se odpre posebaj za vsako stranko posebaj na banki.
Kje so naložbe? V veliki meri v tujini, zato ker tam denar ohrani svojo vrednost in ustvarja donos.
slovenija pa je v preteklosti in sedanjosti že dokazala da z denarjem ne zna in noče pošteno ravnati.
Koga imate raje? Sebe ali državo? Država že sedaj pobere 72% vašega in mojega denarja?
Pa še to?
Kot so obrazložili meni so oni plačani od stroškov in od pridelanega donosa, toda le če je ta nad 12,01 % in sicer procentualno od donosa nad 12,00 %.
Za razmislek pa še tole.
Ko so slovenski skladi in naložbe delale 40 – 70 ali celo več donosa, so oni delali le 26 % donos, ko so taisti skladi in naložbe v sloveniji delale nato 30, 40, celo 70 % minusa so oni še vedno delali minimalno 12 % donos.
Želite več informacij g. Tomc in ostali. Ni problem 872,00 € in prosto soboto 17.07.2010