Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam vlagate večje prihranke?

Kam vlagate večje prihranke?

Meni jih daj.

Odgovor na objavo uporabnika
Ordo ab Chao, 04.04.2025 ob 21:38

Naivnežem, ki so svoje prihranke zaupali raznim parazitskim skladom, kripto prevarantom in podobnim, sporočam, da čim prej poberejo svoja sredstva in jih vložijo v zlato ali srebro.

Sledi drugi borzni kaos, nato dolgotrajna recesija. To je bistvo Trumpove carinske politike.

.https://kingworldnews.com/we-are-likely-to-see-a-second-stage-of-this-crash/

Se strinjam, če pride do kakšnega stanja, ni papir vreden nič.

Ja, vstopili smo v še bolj negotove čase in pretrese za vse tradicionalne trge. To bodo meseci najverjetneje zelo rdeče obarvani. Z zelo veliko verjetnostjo lahko pričakujemo na borzah vsaj še 25-30% nižje.

Bitcoin proti 60k USD, alti pa še vsaj 60% nižje od trenutne vrednosti. Potem se bo počasi umirilo padanje v rdečem območju in oblikovalo se bo dno.

Ustvarila se bo nova priložnost za nakupe.

Jaz imam razdeljeno. Nekaj v GOOGL, META in AMZN. Nekaj v zlatu in nekaj v švicarjih.
Moram malo preveriti, kako stojimo.

Ali ne bi bilo boljše vložiti v spomine. Pojdi nekam, privošči si, kar te veseli. Danes smo, jutri nas ni.

Seveda je najprej nujna osnovna varnost, stanovanje, pomoč otrokom, če hočemo, potem pa ustvarimo predvsem lepe spomine, dokler gre.

vasvpra, 11.12.2019 ob 09:06

Če bi imeli 150.000eur, kam bi jih vložili? Vse stvari imamo namreč urejene, novejša hiša, dober avto, lep vikend na morju, še 2 stanovanja, ki jih oddajamo. Razmišljali smo o nakupu še enega stanovanja v LJ, ampak so cene previsoke in bi z najemnino dobili vložek šele v 25 -30 letih. Potem smo gledali cenejše “luknje”, a problem teh starih stanovanj je, da tudi nobene pametne najemnine ne dobiš, ker je vsa stavba tako zanikrna. Najemniki tudi hočejo lepo za soliden denar, ne plačajo za luknjo veliko. Tudi če gradimo na svoji parceli, pa zgradimo lepa stanovanja za oddajo, je podobno, v 20-25 letih se nam povrne investicija. S tem da imaš s tem tudi delo vzdrževanja, mi pa že težko zmoremo vse skupaj, nismo več mladi 🙂 Vlaganje v delnice odpade, še manj bitcoini in podobne neumnosti. Kakšen nasvet? Kam bi vi vlagali? Pa prosim brez provokacij, sprašujem resno.

Kaj delate, da vam toliko ostane za investicije? Oz. kje ste zaposleni?

Kamorkoli se obrnem povsod minimalci. Imam narejeno fakulteto, 25 let delovne dobe, polno dodatnih izobrazevanj samoiniciativno. Grem na razgovor, pa minimalec…prejšnje podjetje je šlo v stečaj, pa s temi minimalci komaj pridem čez mesec ( 2 otroka proti koncu OŠ)

Anonimno 8684, 05.04.2025 ob 13:07

Kaj delate, da vam toliko ostane za investicije? Oz. kje ste zaposleni?

Kamorkoli se obrnem povsod minimalci. Imam narejeno fakulteto, 25 let delovne dobe, polno dodatnih izobrazevanj samoiniciativno. Grem na razgovor, pa minimalec…prejšnje podjetje je šlo v stečaj, pa s temi minimalci komaj pridem čez mesec ( 2 otroka proti koncu OŠ)

Fax, bil 25 let v javnem sektorju, dvakrat nekaj malega podedoval. Vsak mesec sem viške usmerjal v investicije. Včasih so bile dobre bančne obresti, včasih delnice in skladi, včasih zlato… vsakič sem ujel pravi momentum za investicijo. Od malega je naraslo presneto veliko. Imam svoj flet, garažo, avto, družino, rekreacijo, hobije, ne pijem, ne kadim. Privoščimn si morje, toplice, smučanje, vse zmerno.

Samo spremljal sem stanje na trgu in bral kompetentne strokovnjake iz ZDA s področja financ. Malo sem tvegal in obogatel. Od malega zraste veliko, sploh pri kapitalu, ki se oplaja po eksponentni stopnji.

Finančno nepismenim pa preostanejo razni skladi in globoki minusi še po 10. letih varčevanja.

yourportfolio

New Report

Close