Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Kam vlagati 50eur mesečno

Kam vlagati 50eur mesečno

Z navedenim se ne strinjam. Imam kar nekaj izkušenj s trgovanjem z vrednostnimi papirji. Pri skladih računaj vstopne stroške, upravljalske stroške, obdavčitev donosa 20% (obeta se 25%), po možnosti še stroške trgovalnega računa, provizije nakupa in prodaje itd. Zraven upoštevaj še aktivno upravljanje premoženja in vse seštej in računaj. A še vedno misliš, da je samostojno varčevanje boljša oblika?

Sam sem tudi kar nekaj časa bil mnenja, da je naložbeno zavarovanje nateg, ampak, ko sem slučajno prišel zasebno v stik s temi zadevami, sem vse skupaj proučil in prišel do zaključka, da zadeva sploh ni slaba! Predsodki pa izvirajo iz nepoštenih poslovnih praks zavarovalnic in njihovih zastopnikov, ter posiljevanja s prodajo. Če pa zadevo proučiš, ugotoviš, da gre dejansko za eno od najboljših oblik varčevanja, seveda pri pravem ponudniku (posebno pozornost namenite komponenti stroškov), ki ima več prednosti, kot pa slabosti.

Da se razumemo – jaz naložbeno zavarovanje ne dojemam, kot zavarovanje. Če se želite zavarovati, raje sklenite življenjsko zavarovanje za primer smrti ali nezgodno zavarovanje. Naložbeno zavarovanje (kar pove že ime), je varčevalni produkt. In če sklenete tako polico z namenom varčevanja, svetujem, da je zavarovalna vsota za smrt minimalna. Komponenta zavarovanja v takem primeru je tako nizka, da na naložbo minimalen vpliv, velik vpliv pa imajo ugodnosti, ki se s tem pridobijo npr. davčni vidik, stroškovni vidik (preverjeno v praksi, če sami vstopate na trg vrednostnih papirjev – sem pašejo tudi skladi, pride zadeva pod črto bistveno dražje), dejstvo, da vam ne vpliva na cenzus pri socialnih transferjih itd.

Naložbeni skladi, v katere se nalaga premoženje iz zavarovanj, so navadno zaprti skladi, tako da samostojno vlaganje ni možno. Tako je vsaj pri kvalitetnih produktih.

Glej pri naložbenem življenskem zavarovanju gre v vsakem primeru nekaj za zavarovanje. Pa tudi če gre samo 5% od mesečne premije je to precej!!
Potem so tu še ostali stroški ki so skriti. Točno povej koliko od mesečne premije gre direktno za varčevanje ko se odbijejo vsi stroški!
V povprečju gre pri življenskih naložbenih zavarovanjih za varčevalno komponento od 80% navzdol. To pomeni da od vsake mesečne premije takoj izgubimo 20%.(gre za zavarovanje in stroške)
Zavarovalnice ki tržijo naložbena zavarovanja same nimajo skladov za varčevanje ampak vaš denar vlagajo v sklade ki ponavadi kotirajo na borzi. Torej imajo isto stroške, ki jih vsekako zaračunajo tudi vam – verjemite mi.

V primeru npr. če direktno vlagamo v krovne sklade ali indeksne sklade so stroški manjši od 2%. Če pa se malo spoznate so pa lahko okoli 1% od vsake vplačane premije. 99% pa gre v varčevanje.

Torej to se sploh ne more primerjat! Trditev da je naložbeno zavarovanje donosnejše od direktnega vlaganja v isti sklad je napačna.

Daj primer točno določenega naložbenega zavarovanja pa ti povem enako obliko varčevanja z večjim donosom.

Kar se tiče davka imaš prav ,da če ne prekineš po 10 letih zavarovanja ne plačaš davka na dobiček.
Toda če prekineš pred 10 leti plačaš davek na zavarovalniške storitve 6,5% plus davek na dobiček.

Po 10 letih je dobiček iz skladov obdavčen po 10%

Tvoji odgovori so napisani na podlagi nekih domnev. Prosim, če svoje odgovore utemeljiš. Seveda imajo kvalitetni naložbeni produkti zaprte sklade – ne govorim o slovenskih, slovenski imajo res sklade, ki kotirajo na borzi. Vendar so iz stroškovnega vidika zaradi obvladovanja nižjih volumnov in s tem potrebnih višjih stroškov neugodni. In v teh primerih tvoje trditve držijo. Dejstvo je, da je zelo težko najiti na trgu kvalitetne varčevalne produkte, zato sem sam naredil popolno raziskavo.

Zdaj pa ti meni napiši en sklad, z 1% vstopne provizije in upravljalske provizije skupaj…? Ne govori neumnosti. Stroški so 5% in navzgor. Mislim pa da je logično, da če ti vlagaš 100 EUR mesečno, nimaš enakih pogojev, kot nekdo, ki se pogovarja o milijonih. Poleg tega, če imaš v naložbenem zavarovanju strategijo, to sploh ne pomeni, da je vse v nekem skladu, ampak gre za aktivno upravljanje premoženja in menjave naložb glede na razmere na trgu. To pomeni nižje tveganje, kot pa če vse staviš v en sklad.
V kolikor pa želiš vlagat v nek sklad, ki ni registriran na slovenskem trgu, pa imaš še celo vrsto dodatnih provizij. Pri precej skladih je tudi ovira to, da moraš kupovati cele točke in da ne moreš vlagati nekega fiksnega mesečnega zneska.

Skratka, tvoj odgovor je zelo pavšalen.

To, da so v zavarovanjih neki skriti stroški, ni res, saj mora po zakonu zavarovalnica razkriti vse stroške.

Sam sem tudi finančnik in zato imam “bolezen”, da preden se za nekaj odločim, zadevo proučim v detajle. In varčujem v produktu, ki sem ga izpostavil zgoraj, saj sem ga identificiral, kot najboljši produkt med naložbenimi zavarovanji za varčevanje v Sloveniji. Zato tudi vem, kakšna je metodologija izračuna stroškov:
– prvih 5 let 5,5% od premije, kasneje 0
– letni stroški upravljanja 20,40 EUR oz. 1,70 EUR mesečno
– riziko premija – primer 35 let, 5% zavarovalna vsota za smrt: moški 0,0011% letno, ženska 0,00053% letno

In to so popolnoma vsi stroški. Če upoštevaš vse stroške in tveganje pri samostojnem vlaganju v sklade ali vrednostne papirje, menim da samostojno vlaganje nima nobenih prednosti.

Drugače pa ne trdim, da je to edina možna oblika varčevanja – zagotovo pa je najbolj udobna, glede na ceno in kar dobiš. Verjamem, da obstajajo bolj donosne naložbe, ampak če varčuješ dolgoročno, je napaka, če je edina motivacija donos. Seveda pa je naložbeno zavarovanje neprimerna oblika, če ne gre za dolgoročno varčevanje – v takem primeru so neprimerna naložba tudi skladi.

Ker menim, da nisva na istem nivoju in boš ti brez pravih argumentov vedno trdil svoje, jaz debato s tem komentarjem končujem. Dokaži svoje trditve in ti bom verjel – ne pisat stavkov “verjemite mi”…zakaj bi ti verjeli? Dejstvo pa je, da kar pišeš večinoma ne drži.

Lep pozdrav.

Tvoji odgovori so napisani na podlagi nekih domnev. Prosim, če svoje odgovore utemeljiš. Seveda imajo kvalitetni naložbeni produkti zaprte sklade – ne govorim o slovenskih, slovenski imajo res sklade, ki kotirajo na borzi. Vendar so iz stroškovnega vidika zaradi obvladovanja nižjih volumnov in s tem potrebnih višjih stroškov neugodni. In v teh primerih tvoje trditve držijo. Dejstvo je, da je zelo težko najiti na trgu kvalitetne varčevalne produkte, zato sem sam naredil popolno raziskavo.

Zdaj pa ti meni napiši en sklad, z 1% vstopne provizije in upravljalske provizije skupaj…? Ne govori neumnosti. Stroški so 5% in navzgor. Mislim pa da je logično, da če ti vlagaš 100 EUR mesečno, nimaš enakih pogojev, kot nekdo, ki se pogovarja o milijonih. Poleg tega, če imaš v naložbenem zavarovanju strategijo, to sploh ne pomeni, da je vse v nekem skladu, ampak gre za aktivno upravljanje premoženja in menjave naložb glede na razmere na trgu. To pomeni nižje tveganje, kot pa če vse staviš v en sklad.
V kolikor pa želiš vlagat v nek sklad, ki ni registriran na slovenskem trgu, pa imaš še celo vrsto dodatnih provizij. Pri precej skladih je tudi ovira to, da moraš kupovati cele točke in da ne moreš vlagati nekega fiksnega mesečnega zneska.

Skratka, tvoj odgovor je zelo pavšalen.

To, da so v zavarovanjih neki skriti stroški, ni res, saj mora po zakonu zavarovalnica razkriti vse stroške.

Sam sem tudi finančnik in zato imam “bolezen”, da preden se za nekaj odločim, zadevo proučim v detajle. In varčujem v produktu, ki sem ga izpostavil zgoraj, saj sem ga identificiral, kot najboljši produkt med naložbenimi zavarovanji za varčevanje v Sloveniji. Zato tudi vem, kakšna je metodologija izračuna stroškov:
– prvih 5 let 5,5% od premije, kasneje 0
– letni stroški upravljanja 20,40 EUR oz. 1,70 EUR mesečno
– riziko premija – primer 35 let, 5% zavarovalna vsota za smrt: moški 0,0011% letno, ženska 0,00053% letno

In to so popolnoma vsi stroški. Če upoštevaš vse stroške in tveganje pri samostojnem vlaganju v sklade ali vrednostne papirje, menim da samostojno vlaganje nima nobenih prednosti.

Drugače pa ne trdim, da je to edina možna oblika varčevanja – zagotovo pa je najbolj udobna, glede na ceno in kar dobiš. Verjamem, da obstajajo bolj donosne naložbe, ampak če varčuješ dolgoročno, je napaka, če je edina motivacija donos. Seveda pa je naložbeno zavarovanje neprimerna oblika, če ne gre za dolgoročno varčevanje – v takem primeru so neprimerna naložba tudi skladi.

Ker menim, da nisva na istem nivoju in boš ti brez pravih argumentov vedno trdil svoje, jaz debato s tem komentarjem končujem. Dokaži svoje trditve in ti bom verjel – ne pisat stavkov “verjemite mi”…zakaj bi ti verjeli? Dejstvo pa je, da kar pišeš večinoma ne drži.

Lep pozdrav.[/quote]

Mene pa nekaj zanima. Po mojih izkušnjah ne glede na to, ali je bilo naložbeno zavarovanje ali je bilo klaično zavarovanje, sem oziroma smo prejeli domov izpisek po treh letih o vrednosti premoženja, ki je bila polovico manjša ali pa še nekaj manj???

Seveda ponovno govorim za naše zavarovalnice in stroškovnik je bil prikazan samo toliko kot je moral biti. Ostali stroški niso bili natančno opredeljeni in sem jih dobil šele takrat, ko sem omenil odvetnika in sodišče.

Skoraj večina zavarovalnic si prva leta obračunava stroške po dinamiki:
1. leto 50% od premije
2. leto 30% od premije
3. leto 20% od premije

od tega gre večino za provizije!!!
Vstopni in upravljalski stroški se zaračunavajo dvakratno in vodenje računa itd… Govorim o slovenskih zavarovalnicah in nekaj tujih.

Zato me zanima kako dolgo že varčujete pri Ergo in kakšna je vrednost vašega premoženja??? V bistvu me zanima samo to če se vse ujema s stroškovnikom??? Hvala za info.

Naredi primerjavo z direktnim vlaganjem – šparovček v isti produkt (ISIN: AT0000A0K1G7 sklad Garant-Volksbank) brez zavarovanja.

Kaj je bolj donosno?

Torej ti trdiš da naložbeno zavarovanje Ergo Varčevanje&Garant (ki vlaga direktno samo v sklad ISIN: AT0000A0K1G7 sklad Garant-Volksbank) bolj donosno kot,
Direktno vlaganje -šparovček v isti sklad pri Volksbank( isti sklad ISIN: AT0000A0K1G7 sklad Garant-Volksbank)

Pa ne pozabi po kakšni ceni kupuje zavarovalnica ERGO točke sklada (ISIN: AT0000A0K1G7 sklad Garant-Volksbank)
Tega podatka nisi navedel in je ključen. Strinjam se da ima ERGO manjšo provizijo kot če sam kot fizična oseba vstopiš v sklad. Samo kakšna je ta cena?

Sam Vlagam direktno v sklad in v naložbeno življenjsko zavarovanje in je začetek varčevanja popolnoma isti, kakor tudi naložbena politika itd…
Točka v skladu se je skoraj podvojila , kar se mi tudi lepo pozna pri direktnem vlaganju na polici pa imam 30% manj kot sem vplačal. Razumem in jasno mi je, da so pri zavarovanju tudi stroški zaradi tega ker sem zavarovan ampak vseeno, ko sem računal, bi imel več, če bi imel riziko zavarovanje in nalagal v sklade.

Toliko iz moje strani…

Niso vse le stroški – nekaj je tudi gibanje vrednosti sklada. Verjetno ne gre za isti sklad. Noben sklad ni v zadnjih letih podvojil vrednosti, tako da dvomim v tvoje navedbe. Kot je že bilo napisano zgoraj, pa so tudi velike razlike v stroških med zavarovalnicami.

Dejansko pa – mogoče se komu zdi neverjetno – v primeru kvalitetne police in idealnega scenarija končni izkupiček pod črto ni nujno opazno nižji od samostojenega vlaganja. V prvi fazi seveda je samostojno vlaganje v identično naložbo bolj donosno, vendar ko odštejemo vse provizije, davke in očitno še vpliv na socialne transferje in še kaj, kakor je omenjeno zgoraj, v končnem izkupičku ni nujno velike razlike. Naložba v sklad ali naložbeno polico v normalnih ekonomskih okoliščinah (Slovenija je bila tukaj izjema in časi hitrih zaslužkov so minili) pa nikakor ni primerna za kraktoročno varčevanje, saj le na dolgi rok dosežemo povrečje vrednosti, ki pa je zagotovo naraščujoče.

Kolikor sem lahko pogledal zgoraj omenjeno naložbo – primerjava ni možna, saj samostojno vlaganje v omenjeni sklad ni možno. Na spletni strani zavarovalnice je tudi obrazložena metoda obračuna stroškov, ki je kolikor sem lahko razbral, res ugodna.

Ima pa Nasvet v mnogih primerih prav, ampak žal ni naletel na neprimerne sogovornike na tem forumu. V določenih zadevah pa ima prav tudi Mp25, čeprav ni možno vsega metati v isti koš…

Seveda je možno direktno vlagati v sklad!
Tu je prospekt:
http://www.volksbankinvestments.com/m101/volksbank/m460_vbinv/downloads/at0000a0dhl6/at0000a0dhl6_pi.pdf

Niso vse le stroški – nekaj je tudi gibanje vrednosti sklada. Verjetno ne gre za isti sklad. Noben sklad ni v zadnjih letih podvojil vrednosti, tako da dvomim v tvoje navedbe. Kot je že bilo napisano zgoraj, pa so tudi velike razlike v stroških med zavarovalnicami.

Vrednost točke na dan 10.1.2009 je bila 2,88 na dan 11.10 je vredna 5,19 “KD Novi Trgi”
Skoraj se je podvojila vrednost točke in se mi pozna na premoženju, kar precej.

Kolikor sem lahko pogledal zgoraj omenjeno naložbo – primerjava ni možna, saj samostojno vlaganje v omenjeni sklad ni možno.

S tem se strinjam, ker sem že večkrat napisal, da je to posebne vrste produkt, ki se vsake toliko časa plasirajo na trg v podobni obliki.

Seveda je možno direktno vlagati v sklad!
Tu je prospekt:
http://www.volksbankinvestments.com/m101/volksbank/m460_vbinv/downloads/at0000a0dhl6/at0000a0dhl6_pi.pdf%5B/quote%5D

Gre za dva različna sklada.

Prospekt sklada, ki ga omenjaš, se nanaša na ISIN AT0000A0DHL6.

Omenjena polica pa nalaga v sklad ISIN AT0000A0K1G7.

Citiram iz prospekta sklada “Der Garantie-Spar-Fonds 2 kann nicht direkt
erworben werden.” Upam, da razumeš nemško. Sklad vsebuje tudi 80% garancijo
na vplačano glavnico.

Ja imaš prav. Direktno sploh ni mogoče vlagati v ta sklad. Samo preko ERGO.

Če kdo želi sklenit ponudbo ERGO varčevanje in garancija2 ali kaj podobnega pri ERGO me naj kontaktira na mojo tel. št. : 051-228-790.
lp

Prebral sem veliko idej , toda zelo malo realnih in po meni je edina varna naložba v teh časih zlato, ali pa srebro. 50 eu je za nakup zlata bolj malo , toda srebra pa že kar nekaj dobite. Predvsem je pomembno , da je naložba čim bolj likvidna, tudi če ni ne vem kako donosna , predvsem je pa pmembno , da lahko v primeru , da rabite manjši znesek , prodate malo zlata ali srebra in pridete do gotovine , takoj. V primeru, da imate pa zav. polico ali pa vezavo v banki, vedno naletite na veliko problemov predno pridete do denarja. Govorim iz lastnih izkušenj. Za vse ki pa razpolagate z malo več denarja , pa predlagam , da probate na FOREXU. Verjetno vam je ta možnost že dalj časa znana , toda , ker je bilo to povezano z raznimi nategi , se ga ljudje izogibajo Toda Forex še vedno obstajal in dokler bojo na svetu različne valute bo trgovanje živelo. Tisti , ki poznate Forex veste, da se da tu tudi dobro zaslužiti , toda mnogi ne veste kako. Jaz sem se priključil enemu mednarodnemu podjetju preko neta , ki ravno tako ponuja trgovanje na Forexu , toda na ta način , da v njihovi bazi brokerjev , ki je zelo obsežna, izberete poljubno št. brokerjev in vsakemu daste za upravljanje manjšo količino denarja, da z njim upravljajo. Tu se pogovarjamo o cca. 10 ali 20 centih , toda ker trgujejo z vzvodom je to kar precej , če imaste recimo 10 ali 20 brokerjev , ki trgujejo za vas. Stvar je zelo varna , ker je riziko razpršen in če niste pohlepni , se da zaslužiti od 15-30% mesečno , toda predlagam , da greste v posel vsaj z 1500Euri. Če vas zanima si oglejte ta link http://www.zulutrade.com?ref=918993 in, če želite več informacij me lahko kontaktirate na moj mail : [email protected]

E moj sulejman, če bo zadeva res nosila te procente, vi ne bi tukaj oglaševali temveč bi se že zdavnaj sončili kje na toplem…..

Glede na to, da se da zaslužiti od 15-30% na mesec, potem sem preprican, da Vas bodo kmalu poklicali najvecji vlagatelji na svetu. Po zadnjih informacijah naj bi največjemu vlagatelju uspevali donosi med 20 in 35% na letni ravni preko trgovanja Forex.
Verjetno si pa nekaj nas navadnih smrtnikov skupaj ne bi moglo privoščiti katerega izmed njegovih upravljalcev, ker bi lahko kar nekaj letnih plač namenil za to, če bi bilo dovolj.

Zame je že donos na letni ravni 8% in več zelo dober.

New Report

Close