Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam vložiti denar

Kam vložiti denar

Prodali smo eno večje stanovanje, ki smo ga oddajali. Zaenkrat smo izkupiček dali v zlato v sef na banki . Ampak jaz se še vedno nagibam v nakup majhnega stanovanja, ki bi ga oddajali, vem da bo v par letih davek na promet nepremičnin, ampak imeti zlato v sefu na banki meni ni tako varno kot nepremičnina. Kaksno mnenje imate vi? Partner  noče slišati o nakupu stanovanja. Skladi, delnice v teh časih odpadejo.

U teglc, pa kis…Bo gvišn dobr se neki časa…

Poglejte res Avstrijo. Ogromno Slovencev tudi dela tam. Bolj urejen je trg zakonsko, tako da je zaščiten tudi najemodajalec.

Ali pa apartma na Tenerife, pa oddajas. Ogromno Slovencev ima tam apartmaje. Poglej na fb

Kje ste kupilo zlato?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3517, 20.04.2025 ob 22:38

Kje ste kupilo zlato?

Moro

Vložite v področje, ki ga dobro poznate….

Drugače pa ne vem od kje nekaterim ideja, da nepremičninam, ne more realno pasti vrednost. Med 2008-2015 so cene padle nominalno za cca 1/3. Realno pa za 50%.

BOLI ME PATKA ZA TVOJE PREMOŽENJE

Smešna se mi zdi teorija, da je zlato bolj rizično od ciglov. Ampak za moje pojme so nepremičnine le balonček… Prebivalstvo se stara, nekega dne bo vse polno nepremičnin praznih…

Delnice? Samo ketere?

Eni pa še kar sanjajo o počenem balonu. Dej poglejte si graf cen nepremicnin za zadnjih 100 let. 2009 so padle cene samo starejšim slabim nepremicninam do 20%, ampak so kasneje cene naprej rasle.

Peter pan, 20.04.2025 ob 23:03

Vložite v področje, ki ga dobro poznate….

Drugače pa ne vem od kje nekaterim ideja, da nepremičninam, ne more realno pasti vrednost. Med 2008-2015 so cene padle nominalno za cca 1/3. Realno pa za 50%.

Ampak so se spet dvignile 😀

So ja, 21.04.2025 ob 09:22

Ampak so se spet dvignile 😀

Stvari niso tako enoznačne.

Ja v povprečju, so se dvignile. Vendar če ste hoteli/morali nepremičnino v tistem času prodati, ste bili prisiljeni to narediti z veliko izgubo.

Nihče tudi ne upošteva, da je nepremičnino potrebno vzdrževati. Še posebej hiša potrebuje za ohranitev vrednosti novo streho, okna, izolacijo, peč/toplotno črpalko…

Vrednost v povprečju pridobiva zemlja, kjer je nepremičnina postavljena. Slednja vrednost zaradi staranja, brez vzdrževanja izgublja vrednost.

Poleg tega, če so sedaj višje cene v urbanih ni središčih, to ni nobena garancija, da cene ne bodo v prihodnosti pasle.

Ne govorim, da je nakup nepremičnine nujno slab posel. Vendar je potrebno dati stvari na papir. Dejstvo je, da je ob trenutnih cenah in najemninah nakup zelo slaba investicija

Če pogledamo zadnjih 15 let. Je investicija v stanovanje v Ljubljani skupaj z najemninami prinesla 100-200% donosa+brez upoštevanja inflacije)

Če bi v tem času kupili raje zlato, bi dosegli nekje 250%.

Nakup delnic ali etf skladov npr S&P500 bi vam prinesel 400%-600%.

Nerkg, 21.04.2025 ob 09:07

Eni pa še kar sanjajo o počenem balonu. Dej poglejte si graf cen nepremicnin za zadnjih 100 let. 2009 so padle cene samo starejšim slabim nepremicninam do 20%, ampak so kasneje cene naprej rasle.

Ja jaz bi tudi kupil samo novogradnjo, stare luknje me ne zanimajo, sicer raje denar vložim v druge stvari, stanovanjski problem imam rešen, ni idealen, ampk ni pa potrebe, da bom zapravljal denar na precenjenih stvareh… Toliko o nepremičninah… Staro kupujejo samo primorani, kmalu bodo to še samo priseljenci iz juga, ti so pa baje bajno bogati…

Saj niso padle samo leta 2009! Padale do vse do 2015, ko se je trend obrnil. Najhuje je bilo, da bil trg v tem časa mrtev. Ljudje niso kupovali, ker so pričakovali, da bodo cene še padle. Krediti so bili dragi in nedostopni.

Tudi, če ste hoteli nekaj prodati, je to lahko trajalo nekaj let.

Napačno vprašanje si postavljati. Ni bistveno vprašanje, če so cene šle gor(v zadnjih 15 letih je zaradi ugodne gospodarske klime skoraj vse šlo gor). Bistveno je, če bi lahko za vaš denar boljši ROI!

V tem trenutku in naslednjih letih – samo zlato + sef. Če imaš hišo, ne rabiš sefa.

Zlato trenutno 3400 $/oz. V zadnjih 12. mesecih je zlato pridobilo 42%. Do konca leta naj bi doseglo 4000 $/oz.

Predvidena cena zlata 2026, 2027, 2028… Tako ugledne institucije kot strokovnjaki s področja investicij, napovedujejo nadaljnjo rast zlata v naslednjih letih.

Zlato je “safe heaven” v nestabilnih letih /vojne, inflacija, tarife, brezposelnost, gospodarska depresija…

.https://kingworldnews.com/

.https://www.kitco.com/

.https://geraldcelentesblog.blogspot.com/

Peter pan, 21.04.2025 ob 12:35

Stvari niso tako enoznačne.

Ja v povprečju, so se dvignile. Vendar če ste hoteli/morali nepremičnino v tistem času prodati, ste bili prisiljeni to narediti z veliko izgubo.

Nihče tudi ne upošteva, da je nepremičnino potrebno vzdrževati. Še posebej hiša potrebuje za ohranitev vrednosti novo streho, okna, izolacijo, peč/toplotno črpalko…

Vrednost v povprečju pridobiva zemlja, kjer je nepremičnina postavljena. Slednja vrednost zaradi staranja, brez vzdrževanja izgublja vrednost.

Poleg tega, če so sedaj višje cene v urbanih ni središčih, to ni nobena garancija, da cene ne bodo v prihodnosti pasle.

Ne govorim, da je nakup nepremičnine nujno slab posel. Vendar je potrebno dati stvari na papir. Dejstvo je, da je ob trenutnih cenah in najemninah nakup zelo slaba investicija

Če pogledamo zadnjih 15 let. Je investicija v stanovanje v Ljubljani skupaj z najemninami prinesla 100-200% donosa+brez upoštevanja inflacije)

Če bi v tem času kupili raje zlato, bi dosegli nekje 250%.

Nakup delnic ali etf skladov npr S&P500 bi vam prinesel 400%-600%.

Kako vloziti v etf  sklade?

Nič ti ne pomaga.Vse bo šlo v k…..c.Ljudje to dobro vedo.Cerkve so polne, tudi med tednom, kar se ni zgodilo nikoli v mojem dolgem življenju.Iščejo mir, ljubezen, upanje….

Boštjančič je finančni genij, on vam bo povedal kam z odvečnim denarjem…

Anonimna996, 20.04.2025 ob 21:29

Prodali smo eno večje stanovanje, ki smo ga oddajali. Zaenkrat smo izkupiček dali v zlato v sef na banki . Ampak jaz se še vedno nagibam v nakup majhnega stanovanja, ki bi ga oddajali, vem da bo v par letih davek na promet nepremičnin, ampak imeti zlato v sefu na banki meni ni tako varno kot nepremičnina. Kaksno mnenje imate vi? Partner  noče slišati o nakupu stanovanja. Skladi, delnice v teh časih odpadejo.

In zakaj ste prodali stanovanje, če ne veste kam z denarjem?

denar, 21.04.2025 ob 22:15

In zakaj ste prodali stanovanje, če ne veste kam z denarjem?

Ker je bilo stanovanje stran od nas, najemniki so bili včasih dobri, včasih slabi, stanovanju je grozila sanacija fasade, kar bi prišlo 10.000 EUR , pa smo ga prodali za dober denar, dobili smo kupce, ki so iskali prav to lokacijo .

New Report

Close